Emil Boc e probabil

Nu vi se pare că trebe nişte virgule p-acolo?
„Emil Boc e probabil”?!

Domnu’ Pătrăşconiu, puneţi doo virgule, vă rog io. Uite-aşa:
Emil Boc e, probabil, politicianul care…
Că altfel chiar că faceţi mişto de el. De Boc.

Image Hosted by ImageShack.us

http://www.cotidianul.ro/boc_la_misto-68795.html

Publicitate

7 gânduri despre „Emil Boc e probabil

  1. Văleu ! Uraaa ! Acu am dat de matale ! Până îmi revin io, fă-i praf ! Uite-te oleacă pe comentariile la „Huntington” de pe blogul lui Traian Ungureanu. Şi zii ca mine : Evrika ! Sau ca tine : Diacritica ! Ura-ura-uraaa !

  2. Până una-alta, pot să-ţi zic lu’ matale că imperativul lu’ „a zice” e „zi”, cu un singur i ? 🙂
    Zi ! – imperativ afirmativ
    Nu zice! – imperativ negativ
    dar: Zi-i lui! / Zi-i ei!.

    Cât despre comentariile de pe forumuri, n-aş prididi să corectez…
    Mă enervează româna scrisă şi vorbită prost de oamenii publici. Pe asta aş vrea s-o corectez (sau măcar să fac mişto de ea), deşi nu-s profă de română şi nici vreo instanţă lingvistică nu-s.

  3. ma bag si eu putintel in seama (ca-mi lipseste) si intreb: care-i faza cu spatiile sau lipsa lor inaintea semnelor de punctuatie?

    ca vad ca domnita corectura da (si in alte comentarii) generos cu dejtu-n spatiu (in tasta, zic), mai putin cind foloseste „.” (vezi primul comentariu la acest articol).

    Iar domnita diacritica:P, iaca si ea are doua spatii (macar):
    1) inainte de semnul intrebarii si emoticon 🙂
    2) imediat dupa 😀

    nu fac pe desteapta, ma preocupa si pe mine, mai ales chestiuni de genul trei puncte si fraza noua, se marcheaza asa: „… „? si cum se pupa (!!) mai multe semne de punctuatie unele dupa altele? 😀

    multumesc, diacritico 🙂
    si noapte buna.

  4. Iar domnita diacritica:P, iaca si ea are doua spatii (macar):

    Spaţii am mai multe, şi de mai multe feluri. 😀
    După ştiinţa mea, nu se lasă spaţiu înainte de semnul de punctuaţie, dar se lasă după. Se poa’ să mă înşel, că nu-s tehnoredactor. De fapt, acu’ că mă gândesc, cred că cel mai bine chestiile astea se văd într-o carte scoasă de o editură bună.
    Cât despre emoticoane, nu’ş’ ce zice regula, da’ eu m-am învăţat să las spaţii înainte şi după, pentru că altfel fie nu iese emoticonu’, fie iese ce nu te aştepţi. De exemplu, scrii o propoziţie între paranteze – pui punct, închizi paranteza imediat după şi hop, te pomeneşti că-ţi iese un 😉 , deşi nu era cazu’ acolo.

  5. o, mersi de raspuns, diacritica nu doarme! 🙂

    mai mult ma interesau semnele de punctuatie decit emoticoanele, am remarcat si eu ca astea din urma uneori se prezinta cum vor ele si tre sa fii atent/a, mie de ex. mi-e cam lene sa las spatiu cind am de gind sa scot limba, ca am impresia ca toata lumea stie ce inseamna doopunctep 🙂

    ia sa vedem ce mi s-a mai raspuns :>

  6. foarte bine ca le taie pensiile eu nu tin cu boc dar de aceasta data sunt deacord cu el eu ma duc la munca 8ore si iau 800lei

Comentariile nu închise.