Drumul Golgotei

Îl ştiţi pe flăcăul ăla de la Realitatea, rotunjor la faţă şi sâsâit? Mihai Ghiţă, da.
Ei bine, flăcăul ăsta m-a-nnebunit de cap zilele trecute povestind despre cât de aglomerat e DN1 şi cum a devenit el, DN1, un drum al Golgotei pentru turiştii care se întorc de pe Valea Prahovei.
I mean… tinere, să nu exagerăm! Metafora asta e o blasfemie – nu atât împotriva credinţei, cât împotriva logicii. Una e dealul Golgotei, urcat de Isus cu propria cruce-n spate, drept pedeapsă, şi alta (cu totul alta!) e DN1-ul turişitilor care se bulucesc din proprie iniţiativă şi cu bună ştiinţă. Precum oile în strungă era să zic, da’ oile au scuza că n-au liber arbitru. De fapt, da, comparaţia e bună. Că „turiştii” ăia or fi având ei liber arbitru, da’ se pare că nu le foloseşte, că-s proşti precum oile şi se bulucesc fix la fel ca o turmă făr’ de creier.
Care drum al Golgotei, frate?! Ce, i-am pus io să se bulucească? I-a pus Băsescu? Sau Geoană? Sau oricine altcineva în afară de prostia proprie?!

Aşa că: Buluciţi-vă, bă!

Publicitate

2 gânduri despre „Drumul Golgotei

  1. Roxana spune:
    14/05/2011 la 10:40 pm

    Iisus*

    la noi, la catolici, se scrie Isus Cristos, spre deosebire de ortodocsi, unde se scrie Iisus Hristos. acuma nu stiu de ce religie e diacritica, dar am impartasit informatia, poate e utila..

Comentariile nu închise.