EVZ şi Alexandra-Livia Dordea se înghesuiesc

Donşoara Dordea, ăia nu s-or fi înghesuind să-şi depună declaraţiile de avere, da’ e clar că nici matale nu vă înghesuiaţi prea tare la orele de română.
Îndreptarul ortografic editat în 2004 de Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan” zice că forma pentru persoana a 3-a, sg. şi pl., este înghesuie. Cumva DOOM-ul zice că se spune ei se înghesuiesc?

Domnu’ şef de la EVZ, să ştiţi că donşoara Dordea nu şi-a-nvăţat lecţia. Cre’ că puteţi să-i daţi un 3. Sau mai bine reduceţi-i salariul cu 10% (că tot vine sezonul) şi din banii ăia cumpăraţi vreo câteva îndreptare ortografice.

Image Hosted by ImageShack.us

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/834426/Seful–rate-la-Peugeot-subalternul-in-Ferrari/

 
PS. Donşoara Dordea e Content Manager la EVZ on line. Prin urmare, o scuzăm: jobu’ ei e să se ocupe de conţinuturi, nu de forme superflue.

Publicitate

3 gânduri despre „EVZ şi Alexandra-Livia Dordea se înghesuiesc

  1. Esti bolnav nene! Studiaza putin treaba si ai sa vezi ca sunt multe forme cu „iesc” folosite si acceptate. O limba nu este corecta sau nu in functie de ce se afla in dictionare si indreptare ortografice ce in functie de formele folosite. Ca vin multi asa zisi destepti care au studiat ligvistica si vor sa impuna anumite chestii e alta poveste. Limba evolueaza si se schimba permanent si toate publicatiile care trateaza acest subiect ar trebui sa preia realitate si sa o explice nu sa incerce zadarnic sa schimbe ceea ce se intampla natural. Oricum, si daca ai avea dreptate, maniera in care te exprmi arata clar ca ai probleme serioase de care ai face bine sa te ocupi inainte sa te apuci sa publici articole de 2 lei.

  2. @ Adi:
    „O limba nu este corecta sau nu in functie de ce se afla in dictionare si indreptare ortografice” ba cam da.
    „toate publicatiile care trateaza acest subiect ar trebui sa preia realitate si sa o explice nu sa incerce zadarnic sa schimbe ceea ce se intampla natural” adica, cu alte cuvinte, sa-i lasam pe romani sa involueze, si sa adoptam noi forme pentru cuvinte, ca m@n3l3, shm3k3ry3, t@l3nt3, etc, ca asa se modifica limba, in mod natural?

Comentariile nu închise.