Ikea reîntrupată

…în Mr. Bricolage.
Care scrie pe rafturi a creea (cu vişiniu pe verzuliu, îmi pare). N-am apucat să fac poze, da’ cu prima ocazie…

Alo, domnu’ director de marketing de la Mr.Bricolage, mă scuzaţi, cre’ că n-aţi înţeles exact ce-am vrut io să zic în scrisorica către directorul de marketing de la Ikea. Sau poate nu m-am exprimat io bine.
Deci, domnu’ director, ideea nu e că a crea  s-ar scrie peste tot cu 2 e. Nu, nici pe departe. (Şi, de altfel, în nici un caz la infinitiv.)

Domnu’ director, am mai zis: a crea se conjugă ca a lucra.
Adică:
a crea – a lucra
Cre- (cu un singur e) este radicalul, ca şi lucr-. La astea doo se adaugă terminaţiile specifice modului şi timpului respectiv. Iar terminaţia infinitivului, pentru ambele verbe în cestiune, este -a.

Car’ va să zică: cu cât te plăteşte Bicolage-ul pe matale, dom’ director de marketing, ca să scrii aşa ceva pe rafturi? Zi-mi şi mie, că poate îmi dă şi mie acelaşi salariu, ca să vă tai e-urile în plus.

Publicitate

3 gânduri despre „Ikea reîntrupată

  1. Habar n-am de ce nu elimini cacofonii gen „scrisorica către”. În general, textele sunt ale unui adolescent jucăuş şi ţâfnos, dar cam neştiutor şi impulsiv.

  2. Avand in vedere ce treaba buna face de ce va legati atat de cacofonii?La mai multe, imi place ceea ce faci si mi-a fost de mare ajutor.Multumesc 🙂

Comentariile nu închise.