…în Mr. Bricolage.
Care scrie pe rafturi a creea (cu vişiniu pe verzuliu, îmi pare). N-am apucat să fac poze, da’ cu prima ocazie…
Alo, domnu’ director de marketing de la Mr.Bricolage, mă scuzaţi, cre’ că n-aţi înţeles exact ce-am vrut io să zic în scrisorica către directorul de marketing de la Ikea. Sau poate nu m-am exprimat io bine.
Deci, domnu’ director, ideea nu e că a crea s-ar scrie peste tot cu 2 e. Nu, nici pe departe. (Şi, de altfel, în nici un caz la infinitiv.)
Domnu’ director, am mai zis: a crea se conjugă ca a lucra.
Adică:
a crea – a lucra
Cre- (cu un singur e) este radicalul, ca şi lucr-. La astea doo se adaugă terminaţiile specifice modului şi timpului respectiv. Iar terminaţia infinitivului, pentru ambele verbe în cestiune, este -a.
Car’ va să zică: cu cât te plăteşte Bicolage-ul pe matale, dom’ director de marketing, ca să scrii aşa ceva pe rafturi? Zi-mi şi mie, că poate îmi dă şi mie acelaşi salariu, ca să vă tai e-urile în plus.
Habar n-am de ce nu elimini cacofonii gen „scrisorica către”. În general, textele sunt ale unui adolescent jucăuş şi ţâfnos, dar cam neştiutor şi impulsiv.
Ţ-am mai zis: ca să ai şi tu de ce să te legi.
Avand in vedere ce treaba buna face de ce va legati atat de cacofonii?La mai multe, imi place ceea ce faci si mi-a fost de mare ajutor.Multumesc 🙂