Florian Bichir (EVZ) ne întreabă ce credem.

Noi credem, domnu’ Bichir, că al enşpelea articol despre paşapoartele biometrice (ptiu, stuchiţi-vă-n sân!) e absolut inutil şi se încadrează la categoria „Scrierea degeaba”, subcategoria „Aflarea-n treabă”.

De asemenea, noi mai credem că un şapou de genul „Paşapoartele biometrice au iscat un nou tumult în lumea românească, îndeosebi cea creştină” se vrea un soi de captatio interesu’ cetitoriului, pe modelul „breaking news”, perfecţionat de Realitatea TV. Adică tumultul de care ziceţi e tot atât de tumuluos pe cât de breaking sunt news-urile Realităţii. Adică nu-i tumult, să ne-nţelegem. Nici în lumea românească în general (care are alte trebi în acest moment), nici în lumea românească creştină. Că io ştiu vreo câţiva români creştini care nu se-agită defel pe tema asta. Plus că mai ştiu, prin Dobrogea, şi câţiva români musulmani care, culmea!, nici ei nu se-agită. Între noi fie vorba, domnu’ Bichir, am impresia că se agită doar popimea, şi anume acea popime care afuriseşte periodic câte o invenţie, doar aşa, să nu-şi iasă din mână şi să nu uite prostimea că ochiu’ popii veghează.

Domnu’ Bichir, o dezbatere despre paşapoartele biometrice şi dreptul la protecţia datelor private, la intimitate etc, asta da, s-ar putea să ne intereseze. Dar, domnu’ Bichir, poliţele plătite popeşte, între popi, prin intermediul articolelor la gazete, asta nu ne-nteresează. Serios. Ni se rupe care popă se poza cu care, când, unde şi cu ce scop.

Şi acu’, dacă se poate, aş vrea să vă zic eu ce este trist: trist nu e că ziariştii (creştini au ba) nu-s uniţi; trist e că un ziarist scrie fraze precum cea de mai jos. (Şi anume: Că nu putem fi uniţi, că după ce există o mână de jurnalişti creştini şi aceştia sunt dezbinaţi.)

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/837008/EDITORIALUL-EVZ-Sunt-noile-pasapoarte-satanice/

Acu’, domnu’ Bichir, încercaţi aşa: „că, după ce că există doar o mână de jurnalişti creştini, şi aceştia sunt dezbinaţi”. Prea multe că-uri şi vi-i frică de cacofonii? Domnu’ Bichir, să ştiţi de la mine: cacofoniile şi repetiţiile sunt scuzabile; lipsa de logică a discursului, nu. Iar virgulele, domnu’ Bichir, generează logica – sau lipsa ei.

6 gânduri despre „Florian Bichir (EVZ) ne întreabă ce credem.

 1. Nooo, nu te cred; domnu’ ştie mai bine, că doară e nembru. Şi-ncă de fundaţie! Adică la pământ…

 2. citit pe diagonală, văzut că există o mână de jurnalişti cretini şi dezbinaţi, numit asta pesimism, pt. că nu e numa’ o mână, ci fără-număr-fără-număr la experimentu zilei… e luni şi plouă. 🙂

 3. simona esti letala, ca o petala! stai asa cu picioarele desfacute ca vin pasaportistii!

 4. … datele acestea biometrice pusa „la vedere”cu ce vor impiedica un borfas sa treaca frontiera?
  … mare branza sa inceapa falsificarea si acestor date?
  … cand va fi obligatoriu pe planeta ma mai gandesc daca merita sa circuli sau e mai oportun sa raman locului, dar pana atunci rog sa-mi fie respectate drepturile!

 5. Daca vei viziona acest video……vei afla….. ce ne asteapta.
  video.google.com/videoplay?docid=-2029681589148358971

Comentariile nu închise.