Radu Tudor, sau Analistul despre Bisturiul Ciufulitor.

09-05-13 radu tudor bisturiul ciufulitor
http://www.sfin.ro/articol_16212/traian_basescu_la_cutitul_alinei_mungiu.html

În opinia dlui analist Radu Tudor, dna Alina Mungiu-Pippidi stă într-o sală de operaţii, mânuind (sau vânturând, mă rog) un bisturiu, cu care ciufuleşte diverşi pacienţi.
Noi presupunem că dl Tudor, înainte să-şi facă freza cea reglementară, neciufulită, de analist militar, a fost ciufulit cu bisturiul până la rădăcina neuronilor.

Publicitate

17 gânduri despre „Radu Tudor, sau Analistul despre Bisturiul Ciufulitor.

 1. mă întreb ce-ar putea ciufuli madam mungiu la băsescu… (întrebare retorică, desigur 😀 )
  oricum, imaginea care îmi vine în minte e cea din kill bill, uma thurman luându-i ciuful lu’ lucy liu…

 2. Sunt sotie de subofoter si pot afirma ce implica aceasta munca foarte stresanta.In primul rand lipsa de dotari din unitatile militare si apoi acei sefi de sus rupti de realitate care habar nu au cu ce confrunta unitatile din tara . Asa cum s-a intaplat cu luarea temporara sau chiar definitiva a unor sporuri care inseamna ceva.Este revoltator sa spui ca un profesor poate fi pus pe picior de egalitate cu un cadru militar de cariera , cand se stie cat si cum muncesc acestia.Inca in armata mai exista acea disciplina pe nu o mai regassesti in alte domenii de activitate.De asemenea este singura institutie care nu poate avea sindicat , care nu poate protesta pt ca nu-i permite regulamentul .Rusine celor care i-au decizii fara fundament doar de dragul scaunului pe care stau si doarm.Un militar este disponibil in orice moment indiferent de situatie si uneori familia are de suferit .Acesti indivizi uita ca armata este garantul cconstitutiei ca sunt institutii de forta sau pt ei nu reprezinta nimic.

 3. Aşa. Şi?
  Aicea vorbim -după cum zice titlul- despre chestiuni ortografice, ortoepice şi de punctuaţie. Şi, în cazul lui Radu Tudor, şi de proprietatea termenilor în limba română şi de incoerenţă.
  Altfel zis: ce-are sula cu prefectura?

 4. Draga Radu,
  Te urmaresc de mult timp si trebuie sa recunosc ca prin tot ceea ce faci esti foarte aproape de armata acestei tari- mai bine spus a ceea ce a mai ramas din ea.Eu am imbracat uniforma militara la varsta de 14 ani si 9 luni ca tanar elev de Liceu Militar de la Breaza Jud.Prahova.
  La 24 de ani eram inaltat la gradul de locotenent al Marinei Militare Romane.Si tu fiind de aiici realizezi ce inseamna ofiter al marinei militare.La 27 de ani eram comandantul Divizionului 129 ceea ce la uscat inseamna regiment.Eram locotenent major si aveam in subordine 6 nave mari de lupta si multe altele mai mici.In subordine aveam 575 de oameni- ofiteri,maistrii militari,subofiteri si soldati.Am vazut ca ai luat pozitie vis a vis de cretineala acestei marote de guvern care si-a facut un scop de a ne minimaliza pensiile. Ar trebui sa le spui imbecililor care ne conduc sa vina si sa stea nu mai mult de o saptamana la bordul unei nave de razboi.Sa traiasca si sa munceasca.De muncit nu vor putea niciodata pentru ca ale lor capacitati mentale si intelectuale nu le vor putea permite.Nici imbecilul de Basescu, cat a fost el comndant de nava, nu va fi in stare sa munceasca la bordul unei nave de lupta.Cu media de 4,95 cu cat a intrat el la Institutul de marina n-ar fi ajuns niciodata ofiter al flotei de razboi. Sa le spui Radu ca ei plecau frumusel la sfarsitul programului acasa,langa nevasta si copii,doremeau in patul lor si mancau la masa lor.Mie mi se termina programul si nu apucam sa plec acasa ca primeam ordinul sa ies pe mare cu nava sau navele si stateam 2 sau 3 saptamani. Mancam la bordul navei, iar la navele marinei militare ce mananca soldatul mananca si comandantul.Stateam la 60 grade vara si la minus 20 iarna.Dormeam intr-o custa de 40cm latime si 1,50 lungime.Tu stii foarte bine ca la navele de razboi conditiile de viata nu sunt dintre cele mai bune.Noi nu am avut dreptul sa avem nici o alta activitate care sa ne aduca un ban in plus, nu avem dreptul la sindicat.Aveam un singur drept- sa executam intocmai si la timp ordinele primite. Cum se poate gandi cineva ca dupa 25 de ani de munca si viata in aceste conditii eu va trebui sa am aceiasi pensie cu nu stiu ce ingineras,profesor,judecator,functionar e.t.c. Nemernicii care ne conduc au uitat ca sunt acolo unde sunt pentru ca noi cei care am purtat unforma militara lam tradat pe Ceausescu.Datorita noua sunt ei in functiile pe care le detin acum.Cine era lepadatura asta de Boc inainte de 89. Si atunci si acum eu am reprezentat ceva pentru aceasta tara.Piciorul mi-a calcat pe trei sferturi de glob si nu mi-am facut de ras tara in care m-am nascut, m-am educat si am ajuns ofiter. Radu, continua sa faci auzite mesajele celor ca mine pentru ca nu este posibil sa se intaple asa ceva. Sau poate asteapta vreo lovitura de stat.Si daca este facuta de armata nu-i vad prea bine.Cu deosebit respect

 5. Mă scuzaţi că mă repet: ce-are sula cu prefectura?
  Felicitările, masa şi dansul în cinstea dlui Radu Tudor au loc în altă parte.
  (Aici se ţin felicitările, masa şi dansul în cinstea diacriticii. Şi nu, în ciuda aparenţelor, diacritica nu e Radu Tudor sub acoperire.)

 6. va stimez si apreciez !!!! am o propunere poate e interesanta : puteti angrena si alti colegi de breasla !! nu mai pomeniti numele presedintelui terii in nici o situatie doar : actualul presedinte, fost ministru transporturilor fost primar general, comandant de vas etc. de ce spun asta ?? in mintea romanilor numele pronuntat zilnic in orice situatie se intipareste profund dar nemai folosindul se disipeaza se uita si multa lume nu v-a mai realiza cine ce si cum !! pate ca !!!!!!

 7. va stimez si apreciez !!!!

  Mulţumesc, sunt flatată! 😀

  (Of, Doamne, o fi aşa de greu de priceput că aici NU scrie dl analist militar cu pricina, ci se scrie despre?! Că scrisorelele de amor către dl analist militar au alt andrisant?!)

 8. D.le Radu, va rog sa organizati dezbateri pe marginea imprumutului de la FMI , desi s-au facut mute, pentru a vedea dece am fost mintit cu tata nerusinare de basescu, boc si toata camarila de slugoi ai lor. Ni s-a spus ca nu avem nevoie de imprumut, ci se ia doar pentru a vea niste rezerve in caz de ceva, iar acum in interviul acordat ziarului Romania Libera, cel mai autorizat personaj de la FMI, sa spuna ca prin primirea acelui imprumut tara s-a salvat de la o catastrofa.Cum pot sa ne minta cu atata nerusinare toti ce-i de la conducere numai pentru a dispune de ciolan si a se imbuiba pe seama saracilor.Ma surprinde si atitudinea reprezentantului nostru la FMI, care este un bun specialist in finante,si care prin atitudine si declaratii face jocul lui basescu si aliatilor lui.Oamenii astia n-au nimic sfant, acum ca au terminat alegerile promoveaza politica portilor deschise, continuand mita electorale pentru a atrage specialisti din randul celorlwalte partide, parlamentari. Nu am mai vazut niciodate pe fata, promovata o astfel de politica, un astfel de mod de a corupe si compromite pe toata lumea. Ei uita ca in tara nu au castigat alegerile iar promovand o astfel de politica in viitor nici pe ei nici pe cei care au tradat si s-au atins de borcanul cu miere al coruptiei nu ii vom vota.

 9. Băi, mai sunteţi mulţi ameţiţi d’ăştia? 🙂

  (M-amuză teribil mesajele astea către Radu Tudor, cre’ că-ntr-o zi o să le printez şi o să i le trimit cu poşta.)

 10. FRATE DE ESTI ASA DE SLUGARNIC SI PUPINCURITA LUI VOICULESCU ? CE PEDIGRI ITI DA SA MANANCI ? RADULE ESTI UN OM DE ONOARE SI TE STIMEZ DAR FA-TI MESERIA SI FI ECHIDISTANT ,CA VARANUL O SA VA ARUNCE IN STRADA ODATA SI O DATA SI UNDE MAI MERGETI CA SI PE COLEGI DE LA ALTE TELEVIZIUNI II JIGNITI SI POSTURILE LOR

Comentariile nu închise.