Ion Cristoiu şi notorietatea.

Dl Cristoiu s-a milostivit şi ne dă lecţii despre cum va să vină treaba cu notorietatea în politică.

[…] notorietatea nu e totul în cazul unui politician. Poţi fi un demnitar, un primar sau chiar un preşedinte bun fără a avea notorietate.

Dom’ Cristoiu, nu ştiu Dvs., da’ eu încă n-am auzit de primar – bun sau rău – care să nu fie cunoscut la el în sat. (Zic în sat, că doară ne raportăm la publicul-ţintă, nu? I mean, notorietatea primarelui din Cuca Măcăii o raportăm la targhetul votant din Cuca Măcăii. Nu?)

I mean, dom’ Cristoiu, notorietatea nu v-ajută să fiţi un ziarist bun. Da’ ca să vă cumpere lumea emisiunea de-o faceţi la teve, tre’ să aveţi notorietate. La fel şi cu primarii, nu’ş’ dacă mă-nţelegeţi…

http://www.jurnalul.ro/stire-editorial/elena-udrea-dezvaluie-mecanismul-politicianului-traian-basescu-512983.html

7 gânduri despre „Ion Cristoiu şi notorietatea.

  1. ooof…doamne…prostia transpira la tine prin toti porii…de la felul in care scrii target…pe care il pocesti in targhet, pana la felul in care iti dai importanta cu „I mean…”, „teve” si „nu’s'”…toti cocalarii ca tine au site acuma…

  2. Ghinion. Aşa-i cu democraţia asta. Până şi cocalarii ca mine au voie să-şi facă blog. Deştepţii ca tine numa’ deversează comentarii isteţe.

  3. Da, dom’le! Ar trebui un Consiliu Superior al Blogherelii care să dea, sau să nu dea, permis de bloghereală.

  4. draga diacritica, un primar poate fi cunoscut in satul sau, in orasul sau, chiar si in metropola sa. Dar acest lucru nu este egal cu notorietatea. conform DEX notorietate=faima, reputatie, cunoscut de multa lume (in sensul de faima, reputatie) ! Sau un alt exemplu. Faptele unui criminal in serie sunt de notorietate, atrag atentia publicului, avand in vedere pericolul social pe care il reprezinta, pe cand fapta unei persoane de a fura o gaina nu prezinta notorietate (chiar daca a fost data la stirile de la ora 17). De asemenea, faptul ca un primar rozaliu reuseste sa construieasca o insula artificiala in largul Marii Negre, este de notorietate, pe cand primarul care repara conductele subterane de distributie a apei calde nu va beneficia de faima sau notorietate. Toate cele bune !!!

  5. Scumpul mieu, după părerea mea, notorietatea va să fie raportată la publicul-ţintă. Notorietate în sine, fără raportare la publicul ţintă, o are doar o Madonna sau un Michael Jackson. Deşi bunică-mea nu ştiu dacă ştie de ei au ba.

    Iar faptul că un primar a devenit primar înseamnă că e cunoscut (deci are notorietate) de către suficientă lume din publicul său ţintă. Pen’ că pe primarul din Cuca Măcăii nu-l interesează publicul din Suplacu de Barcău.

Comentariile nu închise.