Rolul civilizator al golanilor români

Ne este tot mai evident că românii au un rol civilizator în viaţa Europei.
Memoria noastră nu e destul de bună ca să reţină acele exemple istorice de români ho­tă­râţi să schimbe condiţia umană. Să o simplifice şi s-o ferească de suferinţă. Prin uci­dere, desigur.
Nu vom insista asupra tratamentului aplicat robilor ţigani. Nici asupra deportărilor de ţigani şi de evrei.

Ocazii educative ne-au creat multe aceşti oameni din legenda europenismului străvechi.

E semnificativ că, de-a lungul întregului trase înspre şi dinspre stadioane, aceşti derbedei, care cereau picioare în fund, i-au provocat pe românii pe care i-au întâlnit, i-au scuipat, au aruncat cutii de metal, peturi şi sticle de bere, şi alte obiecte dure în cetăţeni, au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru ca, prin metode de multă vreme cunoscute, noi să reacţionăm şi mass-media europene să facă loc numai reacţiilor noastre, lăsând la o parte provocările ordinare ale urmaşilor groparilor de ţigani înrobiţi.

Textul de mai sus nu-mi aparţine. E textul dlui Adrian Păunescu, publicat acum câteva zile, în care am înlocuit doar „maghiari” cu „români”.
Era vorba de descinderea suporterilor maghiari în România.
Nu ştiu ce-au făcut suporterii români azi în Ungaria, dar ştiu ce fac suporterii români în România, în mod curent.
Şi mi-e clar că golăneala n-are cetăţenie şi nici etnie.

În schimb, manipularea grosolană şi incitarea la violenţă au, în cazul de faţă, un nume: Adrian Păunescu, autorul articolului „Rolul civilizator al derbedeilor maghiari”, din „Jurnalul Naţional” din 20/07/2009.

Am citit articolul când a apărut, l-am recitit acum şi mă uimeşte în continuare. Mă uimeşte că JN publică asemenea articole demne de prima pagină a „României Mari” şi mă uimeşte că nu s-a sesizat cine naiba tre’ să se sesizeze în ţara asta în situaţii de genul ăsta.

Nu-s unguroaică. Sunt dobrogeancă get-beget, crescută printre turci, machidoni şi lipoveni. Ştiu care-i diferenţa dintre geamie şi moschee şi ştiu ce-i aia piperchi. Şi poate tocmai de-asta, din cauza multiculturalităţii în care m-am format, textele ca cel al dlui Păunescu mă enervează îngrozitor şi mă scot din pepenii mei dobrogeni (mâncaţi, de preferinţă, cu brânză machidonească, de oaie).

Cititorii mei specialişti într-ale dreptului, instituţia aia care l-a tras de mânecă (sau nu) pe Băsescu c-a făcut-o „ţigancă”, în privat, pe fata aia nu se poate sesiza când dl Păunescu ponegreşte în public şi cu bună ştiinţă o naţiune întreagă şi incită la ură? Sau discriminarea şi rasismul sunt blamabile numai când se referă la persoane, nu şi când se referă la grupuri de persoane?

5 gânduri despre „Rolul civilizator al golanilor români

  1. deci, virgula, va sa zica, pen’ca e numai vina ta ca citesti jurnalul, imi permit sa fiu off si sa te-ntreb altceva: di she pusashi virgula dupa „fata aia”??

  2. 😀
    Hehe, în curând o să scriu crează, că deja am intrat în faza în care tre’ să stau să reflectez („la naiba, l-am scris bine au ba?!”) – ceea ce înainte să explic chestiunea de un milion de ori nu mi se-ntâmpla. 🙂

    (Cre’ că-mi păruse că-i fo apoziţie ceva, da’ nu-i. Mai caută, că mai găseşti în mod sigur. 😀 )

  3. (nu, ca ma derutasesi pe mine d-a dreptu’, parol! acu’ m-am linistit 😀 )

Comentariile nu închise.