Dl Calmâcu sau Cum să mori de grija şcoalei altora

Dl Alexandru Calmâcu (Gardianul) se foarte preocupă de soarta elevilor români.
Însă dl Calmâcu – care, presupun, a avut parte de profi calificaţi, căci, nu-aşa, a făcut şcoala înainte să fie ministră dna Andronescu – pică, în doar 3 rânduri (scurte!), vreo 4 examene ce nu depăşesc nivelul clasei a opta.
După cum urmează:

09-07-29 cum sa mori de grija scoalei altora

Domnu’ Calmâcu, e drept că n-am mai pus cam de multişor piciorul într-o grădină de zarzavaturi, da’ parcă să zic că acu’ e vreme de cules mazăre şi fasole, nu de răsădit. Nu?
Plus că, domnu’ Calmâcu, eu de la bunică-mea numa’ de răsaduri de roşii am auzit, nu şi de răsaduri de mazăre&fasole. Da’ poate bunica Domniei Voastre răsădea mazăre, nu ştiu.

Apoi: din să anunţe părinţii marea veste eu, cititoare de presă fără acreditare într-ale cetirii de presă, înţeleg aşa: copiii au luat-o la fugă ca părinţii să anunţe marea veste (nu se ştie cui). În caz că părinţii era complement direct, fraza ar fi sunat cam aşa: fiecare a luat-o la fugă ca să-i anunţe pe părinţi […].

Şi-ncă una:
Cum e aia bunicele?! Pluralul de la bunică e bunici, ca şi de la bunic.

Da’ na, când ai copii de a căror soartă să te preocupi, nu mai ai vreme pentru tine şi limba ta, nu?

Plus că, domnu’ Calmâcu, sintagma „titularii calificaţi” e un pleonasm. În învăţământ nu eşti titular pe post decât dacă eşti calificat. Spre deosebire de gazete unde, pare-se, eşti cu atât mai titular cu cât eşti mai necalificat.

http://www.gardianul.ro/Fara-poveri.-Afara-cu-profesorii!-s139918.html

Etichete: , , , , ,

3 răspunsuri to “Dl Calmâcu sau Cum să mori de grija şcoalei altora”

 1. aciddu Says:

  Dl. Calmâcu poate studia mazărea şi fasolea verde pe goagăl. Le găseşte lângă păpădie şi salată, la plante domestice. 😀

 2. Adrian Says:

  Am citit (de, mai greşesc şi eu…) articolul d-lui Calmâcu şi am văzut că nu prea înţelege deosebirea dintre „titular” şi „calificat” în învăţământ. Da-şi dă cu părerea şi mai stâlceşte o ţâr’ de logică.

 3. diacritica Says:

  Dl Calmâcu e un caz care pe mine mă fascinează.
  Îmi place cum îşi dă el, aşa, cu părerea despre învăţământ, cu greşeli de limbă românească, şi cum zice el „titulari calificaţi”.
  🙂

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: