Fulgerul care a ţinut 10 ore

Ovidiu Oanţă, ProTV: un interogatoriu fulminant, care a ţinut mai bine de 10 ore.

Chiar şi la figurat, parcă „fulminant” nu prea se lipeşte de aspectul durativ, şi anume de cele 10 ore.

7 gânduri despre „Fulgerul care a ţinut 10 ore

 1. fulimant are legatura stricta cu interogatoriul, care, asa cum o spune dictionarul explicativ al limbii romane, a fost unul exploziv, unul provocator. cat priveste stalcirea logicii, mai cugetati. s-ar putea sa aveti probleme. cu bunul simt. cel sociologic, bineinteles.

 2. Yep. Cum v-am zis, chiar şi când e la sens figurat şi exploziv, fulminant nu prea are aspect durativ. Printre altele, pentru că explozia (ca şi fulgerul, il fulmine) nu-i niciodată durativă.
  Da’ na, mă bucur că „cei vizaţi” au ajuns s-o-nvrednicească pe diacritica cu răspunsuri.
  Aferim!

  (Deşi n-am înţeles ce-are sula sociologică cu prefectura semantică.)

 3. Persistati in greseala (prostie). interogatoriul are doua caracteristici: 1. A fost fuliminant. 2. De durata. Sunt doua trasaturi diferite. Deci fulminant nu are de-a face cu durata, cum nu are sula cu prefectura, sau ineptiile dvs. cu realitatea. Pa. Si pu.

 4. Jurnalistul român – dl Oanţă, în cazul de faţă – insistă să ne dea măsura profesionalismului său şi a capacităţii sale de a-şi argumenta poziţia. Căci, nu-aşa, încă de pe vremea părinţilor retoricii se ştie că cel mai elegant argument e atunci când îl faci prost pe preopinent, iar argumentele lui le categoriseşti drept inepţii.
  Chapeau, domnule Oanţă! Şcoala de jurnalism de la Media Pro îşi spune din plin cuvântul.

  (Domnule Oanţă, puteţi spune liniştit: 1. interogatoriu fulminant; şi 2. interogatoriu de durată. Dar dacă amestecaţi 1 cu 2, vă rezultă borş semantic. Tocmai pentru că, aşa cum singur şi cu cuvinţelele Dvs. spuneţi, fulminant nu are de-a face cu durata.)

 5. Să înţeleg că asta a fost o polemică fulminantă de cca 14 ore?
  Am auzit si de niste lupte seculare de 30 de ani… dar parcă Răcnetul nu mai apare de oarece vreme.

 6. nu a fost o polemica. ci mai degraba un schimb de replici. nu toate onorabile. pentru mine. imi cer scuze din nou pentru cele necuviincioase.

Comentariile nu închise.