Titularii necalificaţi din jurnalismul românesc

Băi! M-am hotărât. Vreau să mă fac şi io ziaristă. Să mor, scriu mai bine decât dl Calmâcu – cu toată lipsa de modestie, pe care nu vă cer să mi-o scuzaţi, că nu mi-i ruşine cu ea.

Dl Calmâcu plânge de mila viitoarelor examene de morfolit limbi străine, într-a dooşpcea, înainte de bac. Că na, Europa vrea funcţionari români care să vorbească engleza la nivelul unui nativ. Ca parlamentarul din Anglia, adică. (Fază la care io-mi zic că Europa-i proastă, că dacă vrea nativi, să şi-i ia din ţara lor, nu să-i cate prin cele ţări străine. Nu? E mai safe. Că tot veni vorba.) Prin urmare, dl Calmâcu insistă ca examenul de limbă străină să fie probă de bac, scrisă şi orală. Căci, nu-aşa, ce morfolea studintele în aprilie, în iunie o să ştie ca un nativ. (Aloooo, domnu’ Calmâcu, limba străină n-o-nveţi – ca s-o vorbeşti ca un parlamentar din Anglia – rupând manualele timp de trei nopţi înainte de examen. Şi nici măcar 3 luni înainte de.)

Bun.
Numa’ că Europa nu vrea doar români vorbitori de engleză la nivel C2+++++, ea vrea, în general, români licenţiaţi.
Prin urmare, urmând logica dlui Calmâcu, propun ca examenul de licenţă să se susţină în timpul examenului de bac. Şi să-l susţină absolut toţi românii absolvenţi de liceu. Ca să nu ne facem de ruşine în Europa şi să ne crească şansele de a obţine acele posturi de 2.500 euri pe lună. Nu?

http://www.gardianul.ro/Examene-de-morfolit-engleza-si-franceza-s140286.html

Publicitate

9 gânduri despre „Titularii necalificaţi din jurnalismul românesc

  1. Ideea e buna,exprimarea e proasta.Si apoi cum de in toata Romania nu sunt 140 de tineri ce doresc salar de 2500 de euro si care sa cunoasca materia(teste grila,eco,mate,lingv,istorie)?Citi absolventi de facultate ies anual inmultit cu 3(sa ii socotim pe cei din ultimii 3 ani) este un numar impresionant ,cred ca peste 100-150 de mii.
    -ce scrie sub fofografia autorului?
    Crima din Timisoara,maine-n toata tara!
    Jurnalistii astia sunt sanatosi la cap?

  2. Aha. Asta nici nu-i o idee, până la urmă. Asta vine automat din statutul de ţară membră – că e nevoie de multă funcţionărime p-acolo. Şi nu ştiu unde-a găsit dl Calmâcu informaţia sigură că nu-s candidaţi pe posturile alea. Plus că, na, 2.500 euro la Burxelles nu-i acelaşi lucru cu 2.500 euro în România. Adică situaţiunea nu-i aşa roz cum pare când zici doomiicincisutedeeuro.

  3. Pai ,vine automat,dar daca se duc ,pina la urma ,numai 100 e bine?Iar suma asta in Romania ce tinar,sau chiar mai experimentat o castiga?Cazarea circa 7-800 de euro maxim 1000 cu intretinerea,iar mincarea ,la magazine are cam acelasi pret cu Romania.O persoana consuma 300,maxim 400 de euro pe haleala,doar nu o fi vreun Goliath.

  4. Nu am link,ca nu lucrez in domeniu,dar m-am uitat pe siteul {cora .be},e mai ieftin decat la noi,vezi la anderlecht,magazin la N-V,de fapt suburbie a bruxellesului.

  5. dar m-am uitat pe siteul {cora .be},e mai ieftin decat la noi,

    Tocmai d’aia am nevoie de linku’ cu posturile de la Europa.
    Că la Cora, fie ea şi la Anderlecht, presupun că salariul mediu nu-i de 2.500 euri. 🙂

  6. Cora ,se referea la magazin ,cumparaturi ,preturi ,papica.JOB:cauta siteuri UE ,job,parlamentul europei,comisia europeana,Daca nu-ti place rezultatul incearca acelasi search cu IE,
    Daca nu ai obtinut nimic satisfacator intreaba-l pe asta de la Gardianul,sau alt ziarist , de unde isi iau informatiile.Sigur ,sunt publice.

Comentariile nu închise.