Abonamente

La sugestia telespectatorilor, diacritica oferă acum şi abonamente pe mail.

Clientul nostru, stăpânul nostru!

9 gânduri despre „Abonamente

  1. Daca ne inscriem, promiti ca nu vii noaptea pe la noi acasa sa ne aplici o corectie cu dex-ul si cu gramatica limbii romane (asta din 2005 – am eu o preferinta aparte:)))?
    Si apropo, ca tot veghezi la bunastarea limbii noastre, vezi cum ne siluiesc catavencii: http://www.catavencu.ro/mazare_m_am_nascut_cind_trebuia_pentru_mine-9307.html
    A se retine al doborî pe celălalt (fara sfanta cratima) si aţi face treaba (cu (tot lipsita de orice atingere taiaosa a cratimei:))
    S-au grabit si ei….

  2. de mentionat ca „ati face treaba” e pentru persoana a doua singurel:)

  3. (Şi pese: în vieaţa mea privată nu stau cu biciul limbei române pe spinarea oamenilor decât dacă mi-o cer expres. Sau dacă ţin eu la ei prea tare ca să-i las să fac greşeli majore. Sau dacă-s străini pe cale să-nveţe româna. Altminteri, şi eu vorbesc cum îmi vine la gură.)

  4. eh ar fi placut sa fie o doamna cu coasa si pentru noi, astia care stalcesc limba:)

    P.S. Am o intrebare nimicitoare: daca ai constructia nici Ioana, nici Diana (exemple de clasa a patra, stiu) cum faci acordul cu verbul care urmeaza: nu au facut sau nu a facut?
    Am dispute in creierasul meu si mi-e lene sa caut :))

  5. Nu’ş’ ce zice gramatica oficială, dar mă gândesc să dacă zici „şi Ioana şi Diana au făcut”, atunci ar trebui să fie „Nici Ioana, nici Diana n-au făcut”. Nu?

    O să caut să văz.

    (Hehe, cu întrebări dintr-astea, blogul ăsta o s-ajungă să echivaleze, pentru mine, cu o licenţă în limba română – aia pe care n-o am. Că eu pornisem să mă ocup de î-mi şi noştrii, da’ deja am adunat pe birou 4 cărţi de gramatică – câte n-am avut nici când învăţam pentru treapta-ntâi. Că eu am dat-o. Pe ea, treapta. )

  6. da, asa gandeam si eu ca-s coordonate adversativ (Ioana si Diana) si ca sunt impreuna, saracele, pe viata. iti foarte multumesc.

Comentariile nu închise.