Şpaga şi sexul

Inepuizabilul domn Calmacu (Calmâcu? că n-am ştiut niciodată, din lipsă de diacritice), despre legile educaţiei:

cei [studenţii]care isi reclama profesorii ca iau mita, adica cer bani pentru examene, licenta sau master, vor fi aspru pedepsiti (se poate ajunge pana la exmatriculare). Asemenea actiuni sunt considerate obraznicii de neiertat, iar pe studentul “sifonar” il va manca gaia, muma padurii, criza economica, viitoarea soacra, puscaria, spitalul de nebuni, vrajitoarea cea rea, balaurul cu zece capete, coasa mortii. Bietul tanar nu are de ales si trebuie sa taca pana si in fata iubitei atunci cand se regaseste cu ea pe un pat de camin studentesc in miezul unei strasnice partide de sex.

Nu vă-ntreb dac-aţi dat şpăgi profilor în facultate.
Da’ vă-ntreb, domnilor (că numa’ despre domni e vorba-n propoziţie): când eraţi cu iubita pe-un pat de cămin (sună a pat de spital, da’ mă scuzaţi, aşa-i originalul), în miezul unei straşnice partide de sex (pe vremea voastră ele, partidele de sex, aveau miez?! cre’ că de-aicea vine ideea aia cu sexul care azi e golit de conţinut blabla: pen’că nu mai are miez)… aşa… car va să zică, s-o luăm de la capăt: în miezul partidei de sex din cămin, îi povesteaţi iubitei despre şpăgi? Şi dacă da, ea, iubita, ce zicea?

http://www.gardianul.ro/Trasnai-si-mita-in-«Codul-Andronescu»-s141403.html

Publicitate

14 gânduri despre „Şpaga şi sexul

 1. pai, eu cred ca autorul nu se gandeste, cu-adevarat, la o iubita, ci la un fel de spioana, o Mata Hari trimisa-n ascuns de profii spagari sa-i traga de limba pe studentii sifonari, chiar si cu pretul unei partide de sex… daca-i strasnica, deh, cu atat mai bine pentru ea 😉 daca-i golit de continut, nashpa, ca fata n’are ce sa raporteze profului spagar 😦 a propos, oare spioana „canta” catre prof tot intr’un pat?!? si tot in scop de spaga?!?

 2. vezi ca scrisesi „ştaşnice”
  in rest, paturile de camin aveau farmecul lor
  din cate imi amintesc 🙂

 3. Şi totuşi, în „ştraşnice”, primul „ş” nu ar trebui să fie „s”?
  Diacritice, diacritice, dar nu chiar peste tot.

 4. Sintagma aia, „straşnică partidă de sex”, are darul să-mi violeze – pervers! – urechile de vorbitor de română. E suficient să spui „partidă de sex” ca să mă enervezi (suport partidă de poker, partidă de pescuit, partidă de table), dar alăturarea fatală a lui „straşnic” face ca limba de lemn să fie completă.

 5. Şi totuşi, în “ştraşnice”, primul “ş” nu ar trebui să fie “s”?

  Na, că m-am pomenit şi şâşâită, nu numa’ rârâită.

 6. mey diacritico tu te-ai lasat dusa de amintirile dulci de camin cu petreceri deocheate (banuiesc, dar nu bag mana in foc:)) si nu ai vazut esentialul, adica marele-mic dezacord din fraza de dinainte:”…iar pe studentul „sifonar” il va manca gaia, muma padurii, criza economica, viitoarea soacra, puscaria, spitalul de nebuni, vrajitoarea cea rea, balaurul cu zece capete, coasa mortii”. Eu stiu ca soacra e muma padurii si criza economica echivaleaza cu spitalul de nebuni, dar in opinia mea umila cred totusi ca e subiect multiplu in postpunere si „este” mai multe:)))

 7. Hehe, dac-ar fi să mă iau de tăte cele greşale ale dlui Calmâcu, aş scoate tratat de gramatică.

  Pe mine în articolul ăla m-a amuzat imaginea cu el care-i şopteşte iubitei în pat, în focul amorului, pe ce căi a dat şpagă. 🙂

 8. Da, trebuie sa recunosc ca e un mod inedit de a te initia in arta amorului:))
  Unde-s vremurile cand ne alcoolizam la greu si nu mai ne aminteam nimic de aventurile noastre a doua zi? Eh, placute non-amintiri ale tineretii….

 9. „şi trebuie să tacă pana” m-a dus cu gându’ că e poezie numa’ pân la miezu’ ăl, al partidei; să mai zic că în paturile lui Narcis m-am repezit şi am pus repede căciuliţă(ups!)?…păturile au farmecu’ lor(mă acopăr şi las căciuliţa pe a), precum şi podeaua de cămin studenţesc, scările, holurile întunecate din lipsă de fonduri…de aici până la şpagă nu mai e decât un pas, pe care domnu’, Calm/ acu (cred şi io! discuţiile despre şpaga data administratorei(ului) de cămin, în miez de frecuş, măresc probabil, forţa de frecare ), l-a rememorat. 😛

Comentariile nu închise.