Premiu cu coroniţă

Am primit un premiu. De la white noise.

09-08-15 premiu

Categoria „am trăit s-o văd şi p-asta”. Mă gâdilă, normal, da’ na, nu m-aşteptam. Precum chestia de zilele trecute, aia cu diacritica în bibliografii, de la daca_nu_nu.

Şi-mi dau seama că diacritica devine o chestie tot mai serioasă. A-nceput ca un blog de exasperări ortografice foarte personale, acu’ văd că e pe cale să devină referinţa ortografică predilectă pe net. Căci majoritatea cititorilor sunt oameni care-şi gugălesc neliniştile ortografice. Şi da, îmi dau seama că, în afară de diacritica, nu prea ai unde să te lămureşti dacă se scrie zi sau zii. Era, cândva, saitul domnului Pruteanu. Nu mai e şi nu ştiu dacă a fost mutat prin altă parte.

La-nceput, toată gramatica era din amintirile mele. Da’ cum treaba devine tot mai serioasă şi cum trebuie să-i argumentăm jurnalistului român de ce e „înseşi”, am ajuns să am pe birou un teanc de cărţi de gramatică, cum n-aveam nici pe vremea când dădeam treapta I. M-am dus la mama şi am răscolit biblioteca în căutare de Ştefania Popescu. N-am găsit decât ediţia din 1983 şi ne-am întrebat amândouă unde-o fi ediţia din ’71, aia foioasă şi lipită cu leucoplast – că scociul încă nu se inventase în România. Iubeam cartea aia, mult mai mult decât p-asta din 1983, şi m-am mirat c-am aruncat-o. P-ormă am descoperit-o în biblioteca lu’ frate-meu şi m-am simţit de parcă mi-ar fi furat partea mea de moştenire. Da’ mi-a dat DOOM-ul lui, aşa că mi-a trecut.

Problema cu premiul ăsta e că tre’ să-l dau mai departe. Unor bloggeri. Or, premiile mele personale le-am dat aici, în pagina Oameni. Care n-au bloguri.
Aşa că mi-am făcut socoteala la ce citesc eu pe net. Şi mi-am dat seama că citesc numa’ ziare şi bloguri de ziarişti. Şi nu, nici unul nu merită vreun premiu. Mă rog, nu l-oi fi descoperit încă pe ăla care să merite.
Iar bloguri „culturale” nu prea citesc. Habar n-am de ce. N-am răbdare, cred. Aşa cum nu mai am răbdare să citesc nici cărţi – decât în metrou. Din motive foarte personale, nu reuşesc să m-adun suficient încât să citesc mai mult de-o pagină o dată.

Aşa că premiul meu merge spre un fel de blog care nu se citeşte.
My 2 Pixels.
De savurat tot şi pe îndelete.

Publicitate

4 gânduri despre „Premiu cu coroniţă

  1. Bună seara, zic şi eu seara pentru că acum vă citesc. Nu mă penalizaţi dacă mai scap pe alături, dumneavoastră sunteţi Simona, eu sunt un derivat de la Maria. Vă mulţumesc pentru blogul dumneavoastră îl recomand călduros (well acum răcoros) tuturor.

  2. 🙂
    multumesc pentru premiu; sunt magulit 🙂
    singura diploma pe care am primit-o pana acum a fost factura pentru hosting 😀

Comentariile nu închise.