Ferme de iepuri europene

Mi-a trimis Codru poza asta:

09-08-26 ferme de iepuri europene

Îmi picase şi mie sub ochi şi m-a făcut să râd, da’ să mor dacă-mi dau seama de ce. Mă gândeam c-o fi chestie de topică – c-ar fi trebuit să zică „ferme europene de iepuri”, da’ şi-aşa tot îmi vine să râd. Sau poate pen’că e prima oară când aud de ferme de iepuri? Parcă pân’acuma de crescătorii am auzit. În fine, e funny, da’ tot nu-mi explic de ce.

Şi, de fapt, pe mine mă interesează ultimul anunţ – ăla cu „primiţi bani oriunde pe gratis”. Deci pot să mă duc la poşta Vitan şi-mi dau ăia acolo bani pe gratis? Şi-mi dau cât vreau eu, sau e o limită pe zi, ca la card?

Reclame

Etichete:

8 răspunsuri to “Ferme de iepuri europene”

 1. Codru Vrabie Says:

  eu n’am o problema cu „ferma de iepuri,” mai ales ca exista si de struti, si de melci 🙂 in opinia mea, problema de stalcire a logicii este ca „ferma europeana” nu exista! simplul fapt ca-i finantata din fonduri nerambursabile de la UE n’o face sa fie europeana; nici macar faptul c’ar corespunde cu toate standardele europene in materie de „fermuit” n’o face sa fie europeana; iar eu n’am cunostinta de vreo caracteristica__culturala specific europeana care sa fie aplicabila fermelor… prin urmare, sfortarea de-a face corect acordul adjectivului „europene” cu substantivul „ferme” devine ridicola de la sine 🙂 ultimul lucru care ma „aprinde” in acel anunt este faptul ca lipseste „-ti” de dupa „dezvolta” 😦 de fapt, am observat ca lipseste, in ultima vreme, aproape de peste tot :(((

 2. diacritica Says:

  Cum să nu existe ferme europene?! Adică ce, noi nu ne zicem europeni acu’ că am intrat în Europa?! Adică noi de ce ne-am sforţat atâta, cale de amar de ani?! 😀 Şi, adică, dacă există ferme americane, de ce să nu existe şi ferme europene?! Adică ce, trebea să-i zică „ferme româneşti de iepuri”?! Ce-i cu naţionalismul ăsta?! 😀 😀 😀

  (Iar -ţi lipseşte pentru că probabil se plăteşte la număru’ de semne. 😀 )

 3. Miss Zebra Says:

  @diacritica: Poate cresc iepuri belgieni si atunci denumirea ar fi mai interesanta: ferma europeana/romaneasca de iepuri belgieni! :))
  @Codru Vrabie: In ceea ce il priveste pe „-ti” care lipseste, este de gasit la magazinul de la coltul strazii mele, unde pe usa scrie: „Inchide-ti usa cu mana!”

 4. diacritica Says:

  Nu. M-am mai gândit şi am avut o revelaţie:
  -ţi -ul lipseşte din cauză de dubiu.
  Azi, de exemplu, 17 oameni au ajuns pe blogul ăsta de pe tagul „trimiteţi sau trimite-ţi”, plus căutări cu google: cum se scrie corect cuvantul trimite-ti, cum se scrie corect a-ti.
  Or dubiul ăsta se rezolvă simplu: îl elimini pe -ţi. Nu? 😀

 5. mirella Says:

  Ioi, „bani oriunde pe gratis”, unde-i Oriunde-le ăsta? Că-l caut, no problem, da’ sper că nu-i ori, unde… 😛
  Trimiteţimişimieundeoriunde ăsta, mulţam tare!

 6. diacritica Says:

  Când descopăr, dau de veste. Bani de oriunde pe gratis, la tot poporu’. 😀

 7. Ferme de iepuri din România « diacritica Says:

  […] presupunem – satisfacţia profesională a prietenului nostru Codru, nemulţumit de sintagma “ferme de iepuri europene”, iată, unii cititori şi-au luat seama şi folosesc termenii […]

 8. denis Says:

  am o ferna de rame cine ma poate ajuta

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: