Teoria conspiraţiunii reloaded

Here we go again…

Lulutza:

“despre limba romana in spatiul public”… dar nu care cumva la un nivel prea… suprem! Nimic, nimicuta despre “scoaterea” prezidentiala a amigdalitelor si apendicitei? De frica sau din prea prea mult respect pentru “institutia” cu pricina, oricit de… imperfecta s-ar dovedi? Azi mai mult decit ieri si miine mai mult decit azi… :mrgreen:

Ce-are sula cu prefectura? Sau cu prezidenţia, mă rog.

Ai linkuri către gafele politicienilor? Trimite-le pe mail. Altminteri se cheamă că vorbeşti în deşert şi faci procese de intenţionată neintenţie.

___________

PeSe:

Sunt foarte mulţi – politicieni au ba – cei de care nu m-am luat p-aci. Îmi pare mai mult decât evident că-i vorba de partipriuri. Căci, nu-aşa, diacritica nu poate fi decât:

a. vreo goarnă pro-prezidenţială, dacă nu se ia de Băsescu;
b. vreo goarnă antipesede, când se ia de Ponta şi logica sa penală;
c. vreo goarnă anti-Gândul, când se ia de CTP;
d. vreo goarnă anti-Voiculescu, când se ia de JN&Antene;
e. vreo goarnă anti-Vântu, când se ia de Realitatea, Cotidianul şi Nistorescu;
f. vreo goarnă anti-Ringier, când se ia de i-urile lui Mircea Marian de la EVZ;
g. vreo goarnă pro-PNL, că pân’acu’ nu prea s-a luat de penelişti;
h. vreo goarnă anti-Patriciu&PNL, când se ia de Adevărul.

E chi più ne ha più ne metta.

În mod sigur se găsesc fo doojdemilioane de români (politicieni, ziarişti, piarişti, marketeri, advărtaizeri şi nea Gicu) de care diacritica nu s-a luat pân’acu’. Evident, e ceva dubios la mijloc – probabil, frica de nescoasa amigdalită a apendicitei prezidenţiale.

Adevărul adevărat e că diacritica e Mare Venerabilă a Marii Loji Naţionale Române – aia feminină, care, pare-se, ascunde amigdalita preşedintelui după ce i-a scos-o din apendicită. Spre deosebire de MLNR-ul masculin, care s-a declarat deja contra. Contra cuiva. Probabil, pentru că nu mai are ce amigdalită să scoată din apendicita guvernului.

Originalul discuţiunii, aici.
Originalul teoriei conspiraţiunii, aici.

Publicitate

21 de gânduri despre „Teoria conspiraţiunii reloaded

 1. E prea lung postul, si nu pot sa-l citesc acuma, da’l citesc mai tarziu. Dar, din inceput am cazut la „scoaterea amigdalitelor”. Uh… what?

 2. Ce naiba, nici măcar pe un site care se îngrijeşte de felul în care este vorbită limba română nu am linişte?! Şi aici dau peste postaci cu simbrie!
  Lulutzo, sunt milioane de bloguri, scrie acolo, lasă-ne pe noi în bezna politicii să întrebăm aici ce şi cum e cu limba română. Merde, nu mai are omul linişte !

 3. Cât despre scos amigdalita şi apendicita…mi-e rău la cap, mă doare mintea . Merci @Radu C

 4. @irongates, nu-ţi zic ce mă exasperează pe mine chestiile astea. Taman ce credeam că s-a lămurit lumea ce şi cum… Acu’ mă pomenesc şi cu căutare „cine este diacritica?” (am făcut poză, o public mai încolo).
  Ce-o fi aşa de greu de priceput că-s un nimeni. Un nimeni pro limba română şi atât. Nu-s contra şi nu-s pro nimeni. Of.
  Acu’ mă trezesc că nu mă iau de preşedinte fi’n’că mi-e frică. Of.

  Îs omu’ cu care te-mpingi la scară la metrou la Victoriei. Omu’ – oama – cu care-ai dat nas în nas în Popa Nan ieri-alaltăieri.
  Nici măcar profă de română nu-s.
  Îs o ochelaristă tocilară, na! 😀

 5. Hmmm… Lulutzele astea îmi spun că nu eşti un nimeni, altfel n-ar da buzna postacii pe aici. Probabil că se contabilizează, cât i-ai pomenit pe pedelei, pesedei, penelei şi alţi penei. Nu masacararea limbii române e problema lor ci cei pe care i-ai pomenit.

 6. OK, am priceput, anumite spatii nu sunt chiar publice. Amuzanta reactie! 😉 Succes in continuare in nobila intreprindere!

 7. In tara asta, nu poti sa-ti faci naibii un blog despre cresterea industriala a pisicilor pentru blana, ca-ti sare lumea in cap ca nu te ocupi de problemele arzatoare ale natiunii, anume alegerile, presedintele and stuff.

  Ca aia pe care ii intreaba reporterul tv daca le place ca ploua si ei raspund ca guvernul e rau si nu le da.

  Plus ca ” prea suprem” acela este naucitor.

 8. Asa… am citit chiar prea putin si in graba data trecuta, incat n-am vazut ca se zice si de „scoaterea apendicitei”, nu doar a „amigdalitelor”. N-am observat textul politic de dupa decat acu’. Si n-am priceput mare lucru.

  Ce am priceput: pesedishtii sunt la combinat, pe net, pe strazi, prin presa, peste tot. Nu cu argumente logice, ci cu alea de genul: „daca nu te iei de Basescu esti cretin” sau „daca te iei de PSD esti cu vaca”. Nu vrei sa fii nici cretin si nici cu vaca nu? Adica oficial, ca in particular tot esti. Important e sa nu ti se dea vreo medalie oficiala pe tema asta, ca dup-aia nu mai poti merge nici macar la bibiloteca din sat fara sa rada astia de tine cand iti comanzi un 50 de tzuica.

  Macar astia prosti de acum vin cu idei, nu ca „ailalti”, care nici macar atata nu fac. Idei dereglate, dar idei. Ai pe ce discuta, si ajungi la o concluzie. Pt. ca mie-mi place mai mult sa discut si sa dezbat decat sa pup in fund pe gratis, pentru ca ala e mai mare si-are grija de familia mea, cu mici si bere la alegeri, si sa nu-i dau peste nas pentru ca „nu se face”.

  Pe de alta parte, s-ar putea ca si eu sa fiu doar batut in dibla cu ideile mele preconcepute (pe care macar mi le-am preconceput eu, da?) 😀

 9. Radu C, nici tu n-ai priceput nimica. 😀
  Tocma’ că mie, când e vorba de gramatică, mi se rupe de toţi în mod egal – de toţi politicienii şi toate partidele, de toţi ziariştii şi de toate ziarele, de toţi advărtaizării (inclusiv frate-meu) şi de toate agenţiile. Numa’ că n-am cum sancţiona tăte greşalele, că-s milioane de agramaţi în libertate şi io-s una singură.

  Discursul Luluţii, cum că nu mă iau de prezident fi’n’că-i prezident sau fi’n’că mi-e frică, arată că Luluţa e abia la 3-a vizită p-aci şi, vorba lu’ Adrian, n-a priceput ideea blogului ăstuia.

 10. Draga „diacritico”, cea de la ora 5:48 nu am fost eu, cea „originala”. De altfel, cred ca poti vedea asta, dupa adresa de e-mail. In fine, mi s-a intimplat sa fiu clonata si mai urit de atit. Nu am nici un link, am vazut si auzit in direct pe o televiziune, nici nu mai stiu care anume. Toate filmuletele date ulterior de televiziunile nationale au… eludat pasajul cu pricina, probabil pentru ca a fost peste masura de penibil. Asa ca nu am nici o dovada. Lucru care nu ma intristeaza prea tare, ci ma pune pe ginduri… Ia sa fi facut asemenea greseli impardonabile (parerea mea! 🙂 ) altcineva, nu spun nume! 😉

  De altfel, sint o „fanatica” doar a limbii romane si tot genul de eterna „tocilara cu ochelari”, chiar daca niciodata profesoara. 🙂 Iar pe primul meu prieten l-am parasit tocmai pentru ca maltrata limba materna in biletelele de amor… Asta a fost in urma cu foarte multi ani, dar chiar si acum torturarea limbii romane – scris & oral – imi provoaca un rau de-a dreptul fizic. Dar ramine intre noi, da? 😉

 11. P.S. Te-am vizitat deseori, dar pe fuga, insa nu cred ca am mai comentat vreodata pina ieri.

 12. Nu am nici un link, am vazut si auzit in direct pe o televiziune, nici nu mai stiu care anume.

  Aha. Dar faptul că eu nu pomenesc aici de chestia aia văzută şi auzită de tine „pe o televiziune, nici nu mai ştiu care anume” şi „eludată” ulterior de televiziunile naţionale spune, pasă-mi-te, diverse (multe!) chestii despre mine. În spiritul logicii româneşti a fiinţei.

 13. …El a susţinut că sunt sute de mii de oameni care s-au pensionat pentru că „şi-au scos amigdalitele, apendicita, şi au dat de foarte generoşi medici care, pe de o parte spun că au salariile mici, iar pe de altă parte, cu semnătura lor şi pentru o traistă de porumb, trimit în sistemul de pensii oameni care pot fi utili economiei”…
  De aici:
  http://turism.evz.ro/articole/detalii-articol/868739/Basescu-Sunt-oameni-care-s-au-pensionat-cu-o-sticla-de-whisky-/
  Nu stiu de ce articolul este la rubrica „Turism”. 🙂
  O sa apara si filmul cindva… Asta-i viata, bate filmul.

 14. Şi totuşi, mi-ar fi fost util să-nţeleg prin care mecanism logico-magic auzitele tale duc la concluzii despre mine şi despre blogul ăsta. În afară de procesul de intenţionată lipsă de intenţie.

 15. Ma voi limita, ca si pina nu demult, doar sa “rasfoiesc” blogul.

  Asta pe stilul românesc „dă cu piatra şi p-ormă dă bir cu fugiţii”.

  Pe scurt, povestea ar suna cam aşa:

  Lulutza l-aude pe prezident la teve cum stâlceşte limba română.
  Lulutza se duce să se uite: a scris diacritica sau n-a scris? N-a scris.
  Lulutza trage repede concluzia că:
  a) e „de frică”
  b) e „din prea prea mult respect pentru “institutia” cu pricina, oricit de… imperfecta s-ar dovedi?” / „dar nu care cumva la un nivel prea… suprem!”
  c) „anumite spatii nu sunt chiar publice.”.

  Lulutza nu informează şi nu întreabă. Ea trage concluzii, direct. Căci, evident, Lulutza are toate datele care îi permit să tragă concluzii despre motivele acţiunilor şi inacţiunilor diacriticii. De exemplu, când a sărit cu concluziile de mai sus, Lulutza ştia (văzuse cu ochii ei, pasă-mi-te) că diacritica îl ascultase pe prezident.

  După care, într-un târziu şi numa’ după ce publicul a cerut expre, Lulutza pune linkurile pe care ar fi fost decent să le pună încă de la început.
  Dar evită să explice procesul logic prin care a ajuns la concluziile menţionate la punctele a, b şi c.

  Mda.
  Cum ziceam, sunt cel puţin vreo doojdemilioane de vobitori de română de ale căror greşeli nu m-am luat. În mod sigur există explicaţiuni absconse pentru această stare de fapt. Dacă nu m-am luat de româna lu’ nea Gicu e pentru că: a. mi-e frică de nea Gicu; b. am prea mult respect pentru nea Gicu; c. spaţiul lui nea Gicu nu e public; d. nu mă cobor la nivelu’ lu’ nea Gicu. Şi dacă mai scotocim, mai găsim motive pentru partipriuri.

  (Şi nu, n-o să fac articol pe tema cu pricina, pentru că: 1. principiul fundamental al educării copilului zice-aşa: cu cât te dai mai tare cu curu’ de pământ, cu atât îţi scad şansele să obţii ce vrei; 2. primesc multe semnalări; dacă mă inspiră şi reuşesc să leg trei cuvinte pe temă, le public. Dacă nu, nu. În cazul de faţă mi s-a tăiat.)

Comentariile nu închise.