O ţară minoritară în ea însăşi

România.
De care Asociaţia Divers îşi bate joc în comunicatele de presă, numind-o Romnia. Iar limba ei, limba romnă.
Nu-nţeleg, principiul e „să apărăm imaginea minorităţilor făcând mişto de majoritate”? Sau cum?

09-10-28 romnia

De la Adina. Thanks.

Textul, aici.

Reclame

Etichete:

7 răspunsuri to “O ţară minoritară în ea însăşi”

 1. Bogdan Says:

  Aici cred, totusi, ca vina apartine proastei configurari a sistemului, deoarece caracterele A-cu-caciula nu sunt afisate (in multe cazuri sunt afisate alte caractere, gen patratele sau p-uri). Problema este cu encoding-ul textului.

 2. diacritica Says:

  Ba nu. Am subliniat cu verde un â.
  Şi atâta vreme cât n-au probleme cu î, ă, ţ, ş, îmi vine greu să cred că sistemului ăluia i s-a pus pata taman pe â.

 3. Adina Says:

  Şi eu am fost tentată să cred că e o problemă cu litera ‘â’, dar am descoperit că este folosită în acelaşi text.
  În afară de asta, chiar dacă ai probleme cu tastatura, când te adresezi unui grup larg, cum ar fi ONG-urile interesate de o astfel de finanţare, cred ca o simplă revizuire a comunicatului ar fi putut evita situaţia, care este supărătoare mai ales prin frecvenţa cu care se repetă eroarea.
  Puţin simţ de răspundere este chiar necesar.

 4. Radu C Says:

  @Bogdan: Literele î și â nu vor avea niciodată probleme de afișare, din simplul motiv că au existat în encodinguri de când Franța a vrut și ea calculatoare. Literele ă, ș și ț sunt singurele care ne sunt specifice. Iar la o problema de encoding nu dispar litere, ci sunt afisate aiurea.

 5. Radu C Says:

  Cat despre textul cu pricina, eu am urmatoarele de zis:

  Elementele de atracție pentru massmedia din Romnia ale unei minorități sunt: maneaua, știrile cu omoruri, reclamele la băutură ieftină și tare și, în principal, limba romnă scrisă în stilul minorității analfabete, care își vrea dreptul nestingherit la liberă exprimare.

  Organizațiile minorităților naționale (ale țiganilor adică, deoarece presupun ca doar țiganii sunt minoritari, ca despre lipoveni și nemți nu am nici o prejudecată, de exemplu, iar ungurii nu se supără de prejudecăți, că recunosc că vor să ne rupă Transilvania, nu se ascund) și jurnaliștii, pentru a face ca atât prejudecățile, cât și necunoașterea prejudecăților, să dispară, ar trebui să culeagă toți țiganii de pe unde sunt, să le confiște tot aurul și să finanțeze instituții de învățământ pentru respectivii discriminați – folosind aurul confiscat, dacă nu v-ați prins.

  Posibilitățile de interferență dintre presa în limba țignească și cea romnă au fost descoperite de foarte mult timp, iar ce vreți voi să faceți acuma se cheama „frecție” (la picior de lemn – știu că vă gândeați la altceva). Interferența aceasta se observă foarte ușor în noua muzică tradițională romneasă, și anume: maneaua, și, de acolo, s-a întins și în presa scrisă-audio-vizuală, cum ar fi, de exemplu, Realitatea, Antena 3, Libertatea și alții. În această privință nu mai trebuie făcut nimic.

 6. diacritica Says:

  iar ce vreți voi să faceți acuma se cheama “frecție”

  Eu nu vreau să fac nimic. Decât mişto.

 7. Șasă cai frumoși Says:

  Mișto sună șucar. Aferim!

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: