Varza ortografică a dlui Vărzaru

Aud de la PAH că ăştia de la VoxPublica îs blogări de meserie şi plătiţi pentru ca să fie. Blogări. Că ca să scrie n-ar trebui să-i plătească nimeni, la cum scriu.

http://voxpublica.realitatea.net/business-economie/un-popor-de-ephialtes-24000.html

Şi, de asemenea, aici.

De la Enona. Thanks.

12 gânduri despre „Varza ortografică a dlui Vărzaru

 1. Hehe, domnu’ Vărzaru a trecut p-aci, a lăsat o steluţă şi p-ormă s-a dus ş-a corectat. Domnu’ Vărzaru merită mai puţin de o steluţă. 🙂

 2. Ca unul ce a comis-o în acelaşi mod barbar, mă înclin. Nu ştiu de ce nu pot cei de la Realitatea-Caţavencu să apeleze la serviciile a două, trei capete limpezi, pentru corectarea articolelor. Sunt nenumărate cazurile de scribi mult mai cunoscuţi decât onor vocile publice, care scriau cu dureri de cap şi de ortografie.
  Atitudinea lor spune mult de cât preţ pun ei pe ce se scrie p’acolo.

 3. Dl Vărzaru scrie e-xe-cra-bil! Nu mă leg de conţinutul articolelor, de opiniile lui, care n-ar fi rele întotdeauna, în fond spune tipu’ ce-i trece prin minte, dar cu limba maternă stă rău-rău de tot. Şi mai şi face pe nebunul în disclaimărul lui de pe blog, unde spune că greşelile de limbă le face intenţionat, spre deliciul, cică, al celor care îi caută nod în papură! Hahahaha, ce glumă bună!!! Eu, unul, nici nu-l mai citesc, că-mi vine rău!

 4. pai e de bine – a corectat omu’ frumos, poate, pe viitor, o fi mai atent si noi l-om citi mai cu placere. Merita o steluta pentru corectura si una pentru ca nu-i suparacios 🙂

 5. @neagrigore:
  Greşeli scapă, e adevărat. Sunt de acord să fie corectori care să mai pună la loc câte-o literă „mâncată”, pentru câte-o inversiune sau pentru câte-o repetiţie, dar pentru greşelile de ortografie, „făptuitorii” n-au nicio scuză. Până la urmă le-o trebui şi ştergător la fund, că domniilor lor li-i lene să se şteargă, nu? Dacă n-au vreme să recitească, sau, mai rău, dacă nu ştiu scrie, n-au decât să lase pixul şi să treacă la sapă!

 6. Băi, i-am auzit de atâtea milioane de ori p-ăştia zicând „funcţie de”, încât am început să cred că e greşit cum zic eu. Şi anume „în funcţie de”. Da’ bine că mai zici şi tu la fel, m-am mai liniştit. 🙂

 7. Păi eu ştiu de “în funcţie de” de la un mort celebru, nu mai ştiu dacă Al. Graur sau… era o carte maronie de prin ’62 despre cum să vorbim şi să scriem corect, parcă de N. Mihăileanu sau N. Mihăilescu?

 8. Păi eu ştiu de “în funcţie de” de la un mort celebru

  Eu cre’ că de la mama ştiu. Care nu-i celebră, da’ măcar e bine-mersi în viaţă şi vineri face 65 de ani. 😀

 9. La mulţi ani!

  Eu tot cred că indiferent dacă scribii tăi sunt de cinci stele, ori joacă în subsolul campionatului, e musai să ai şi nişte cerberi corectori.
  Stau şi mă întreb dacă i-a atras cineva atenţia şi domnului Vărzaru despre ce se discută aici, pentru că era sufletul petrecerii.

Comentariile nu închise.