Varza ortografică a dlui Vărzaru

Aud de la PAH că ăştia de la VoxPublica îs blogări de meserie şi plătiţi pentru ca să fie. Blogări. Că ca să scrie n-ar trebui să-i plătească nimeni, la cum scriu.

http://voxpublica.realitatea.net/business-economie/un-popor-de-ephialtes-24000.html

Şi, de asemenea, aici.

De la Enona. Thanks.

Etichete: , , ,

12 răspunsuri to “Varza ortografică a dlui Vărzaru”

 1. diacritica Says:

  Hehe, domnu’ Vărzaru a trecut p-aci, a lăsat o steluţă şi p-ormă s-a dus ş-a corectat. Domnu’ Vărzaru merită mai puţin de o steluţă. 🙂

 2. neagrigore Says:

  Ca unul ce a comis-o în acelaşi mod barbar, mă înclin. Nu ştiu de ce nu pot cei de la Realitatea-Caţavencu să apeleze la serviciile a două, trei capete limpezi, pentru corectarea articolelor. Sunt nenumărate cazurile de scribi mult mai cunoscuţi decât onor vocile publice, care scriau cu dureri de cap şi de ortografie.
  Atitudinea lor spune mult de cât preţ pun ei pe ce se scrie p’acolo.

 3. lorin Says:

  Dl Vărzaru scrie e-xe-cra-bil! Nu mă leg de conţinutul articolelor, de opiniile lui, care n-ar fi rele întotdeauna, în fond spune tipu’ ce-i trece prin minte, dar cu limba maternă stă rău-rău de tot. Şi mai şi face pe nebunul în disclaimărul lui de pe blog, unde spune că greşelile de limbă le face intenţionat, spre deliciul, cică, al celor care îi caută nod în papură! Hahahaha, ce glumă bună!!! Eu, unul, nici nu-l mai citesc, că-mi vine rău!

 4. enona Says:

  pai e de bine – a corectat omu’ frumos, poate, pe viitor, o fi mai atent si noi l-om citi mai cu placere. Merita o steluta pentru corectura si una pentru ca nu-i suparacios 🙂

 5. F.M. Says:

  @neagrigore:
  Greşeli scapă, e adevărat. Sunt de acord să fie corectori care să mai pună la loc câte-o literă „mâncată”, pentru câte-o inversiune sau pentru câte-o repetiţie, dar pentru greşelile de ortografie, „făptuitorii” n-au nicio scuză. Până la urmă le-o trebui şi ştergător la fund, că domniilor lor li-i lene să se şteargă, nu? Dacă n-au vreme să recitească, sau, mai rău, dacă nu ştiu scrie, n-au decât să lase pixul şi să treacă la sapă!

 6. beranger Says:

  Iată o gâlmă în
  http://www.zf.ro/business-hi-tech/o-taxa-discutata-de-ue-ar-putea-mari-pretul-playerelor-mp3-si-imprimantelor-in-romania-5311295/

  «lucru considerat inco rrect » 🙂

  Altminteri, aş mai putea adăuga că se zice «în funcţie de produs», nu «functie de produs».

 7. diacritica Says:

  Băi, i-am auzit de atâtea milioane de ori p-ăştia zicând „funcţie de”, încât am început să cred că e greşit cum zic eu. Şi anume „în funcţie de”. Da’ bine că mai zici şi tu la fel, m-am mai liniştit. 🙂

 8. beranger Says:

  Păi eu ştiu de “în funcţie de” de la un mort celebru, nu mai ştiu dacă Al. Graur sau… era o carte maronie de prin ’62 despre cum să vorbim şi să scriem corect, parcă de N. Mihăileanu sau N. Mihăilescu?

 9. diacritica Says:

  Păi eu ştiu de “în funcţie de” de la un mort celebru

  Eu cre’ că de la mama ştiu. Care nu-i celebră, da’ măcar e bine-mersi în viaţă şi vineri face 65 de ani. 😀

 10. neagrigore Says:

  La mulţi ani!

  Eu tot cred că indiferent dacă scribii tăi sunt de cinci stele, ori joacă în subsolul campionatului, e musai să ai şi nişte cerberi corectori.
  Stau şi mă întreb dacă i-a atras cineva atenţia şi domnului Vărzaru despre ce se discută aici, pentru că era sufletul petrecerii.

 11. diacritica Says:

  Pingul i-a atras atenţia, imediat. Drept care a şi corectat.

 12. neagrigore Says:

  http://voxpublica.realitatea.net/popcult/pink-floyd-si-black-sabbath-24205.html

  dincolo de faptul că filmuleţul e mai vechi decât internetul românesc, domnul a închis şi comentariile.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: