Miniştrii dlui Adrian Furnică

Dom’ Furnică, lămuriţi-mă şi pe mine: sunteţi prost tufă, sau aţi scris voit miniştrii în loc de miniştri, de fiecare dată, numa’ ca să ne dovediţi cât de proastă e şcoala românească? Şi tot de-al dracu’ aţi adăugat şi bomboana noştrii pe coliva şcoalei rumâne?

Nu, pe bune, dom’ Furnică: e efect stilistic, nu? Că chiar atât de prost nici măcar dumneavoastră nu puteţi fi…

(De la amicu’ Adrian. Thanks!)

http://www.gandul.info/pagini/sa-ne-sacrificam-copiii-5738581

_________________
Despre miniştri, membri, mândri şi altele din categoria asta, aici.
Despre noştri, aici.

21 de gânduri despre „Miniştrii dlui Adrian Furnică

 1. Da, da’ vedeţi ce matematică ştie tipu’ ? Şi cum demonstrează el că în 10000 de ani am putea avea 20000 de miniştri?
  Hai, recunoaşteţi! V-aţi pus voi vreodată astfel de probleme? 😀
  Doamne, mare Ţi-i grădina!

 2. Faptul ca ma jigniti absolut inutil sa fie pacatul dumneavoastra…In rest,vreau sa va anunt ca articolele mele sint corectate de un „cap limpede” al ziarului si nu de mine…Iar prost sint in masura in care credeti voi…Cu multumiri

 3. In rest,vreau sa va anunt ca articolele mele sint corectate de un “cap limpede” al ziarului si nu de mine…

  Domnu’ Furnică, citiţi aici o scurtă lecţie de piar. O să vă fie de folos, dac-o pricepeţi.

  (Al dracu cap limpede, cum pune el i-urile aiurea numa’ în articolele lu’ dom’ Furnică, cel degrabă opăritoriu… Băi, frate, când o-nvăţa ziaristu’ să-şi asume articolul propriu, în integralitatea lui, şi cu ce are bun, şi cu ce are prost?!!)

 4. Şi da, e funny. Azi, la ora asta, i-urile aiurea din miniştriiiiiiii dlui Furnică sunt tot la locu’ lor. Că, na, domnu’ Furnică, odată ce dă drumul articolului în neant, nu-şi mai aruncă ochii pe el, nici măcar să vază dacă nu cumva al dracu’ cap limpede nu l-o fi subminat. (În pana mea, la ce limită a ridicolului poţi coborî cu asemenea scuze, când articolul tău, la o săptămână după publicare, arată fix la fel, cu aceleaşi greşeli? Dom’ Furnică, dacă tăceaţi, filosof rămâneaţi. Aşa aţ’ rămas doar un tinichigiu într-ale limbei române.)

 5. Nu inteleg sub nici o forma de ce sinteti atit de dispusi la adapostul anonimatului sa ma jigniti ,orict de prost as fi eu ?

 6. Unde-i jignirea, dom’ Furnică?!
  Că vă opăriţi tălică atunci când cineva se oripilează de limba română pe care-o scrieţi, e strict problema lu’ tălică. V-am zis, citiţi lecţia de piar, o să vă fie de folos.

  Şi scrieţi, dracului, corect româneşte, şi verificaţi-vă, naibii, articolele, că ne-am săturat să ne intoxicaţi cu limba asta română de-o schilodiţi!!!

  SUNT VORBITOR NATIV DE LIMBĂ ROMÂNĂ ŞI M-AM SĂTURAT SĂ CITESC LIMBA ROMÂNĂ CHINUITĂ DE ZIARIŞTI. PRICEPEŢI?!!

  SUNT CITITORUL ĂLA ALE CĂRUI CLICURI VĂ ADUC SALARIUL, ŞI PE CARE NU DAŢI DOI BANI când lăsaţi cale de o săptămână enormităţile alea pe site. VĂ DOARE-N COT!!

  MĂ JIGNIŢI ŞI MĂ FACEŢI PROST CU FIECE I PUS AIUREA.

  ŞI TOT DUMNEAVOASTRĂ VĂ OPĂRIŢI?!! Tot dumneavoastră vă băşicaţi?!!!

  NU V-AR FI UN PIC RUŞINE OBRAZULUI DE ZIARIST!!!

  Mai citiţi şi despre scindarea planurilor realităţii ziaristului român. O să vă fie de folos şi asta.

  (Acum chiar că-mi vine să mă duc să-nfiinţez oficiul pentru protecţia consumatorului de limbă română!! Îşi mai bat ăştia mult joc de noi?!!)

 7. Despre ce anonimat vorbeşti, dragă tizule?
  Eu sunt ăla care ţi-a făcut celebru articolu’ cu ploaia de „i”-uri şi, după cum poţi observa (cu un minim efort), nu „semnez anonim” ci cu numele (şi linkul) meu adevărat, pe care îl menţionează clar Dia in finalul postării ei.
  Sau te referi la faptul că eu sunt un oarecare anonim, nu un celebru ziarist ca tine? Da, cu asta chiar ai dreptate!!!

 8. vreau sa va anunt ca articolele mele sint corectate de un “cap limpede” al ziarului si nu de mine…

  Mă gândeam la o chestie… Din fraza de mai sus rezultă că
  a. fie domnu’ Furnică a scris corect, iar capu’ limpede de la „Gândul”, aşa de-al dracu’, s-a apucat să pună i-uri în plus la toţi „miniştrii”, plus la „noştrii”. Unu nu i-a scăpat, i-a masacrat pe toţi, cred c-are un dinte împotriva lu’ dom’ Furnică.
  b. fie domnu’ Furnică a scris el însuşi acele orori ortografice, da-i vina capului limpede că nu i-a corectat ororile. (Mă rog, eu una i-aş fi trimis textul înapoi, că-i plin de greşeli, nu doar i-urile de le-am semnalat aici.)

  În or’ce caz, în ambele situaţii e vina lu’ capu’ limpede, evident, nu a lu’ dom’ Furnică. El e exonerat de vină prin însăşi existenţa unui cap limpede la „Gândul”.

 9. @Adrian: Stimate domn (nu-mi permit sa va tutuiesc) ,nu sint un ziarist celebru.Sint un om oarecare caruia i s-a cerut de la ziar o opinie , pe care o trimit prin mail in fiecare zi la redactia ziarului.Intrucit nu am diacritice pe calculator,o persoana din redactie rescrie articolul si il posteaza.Daca as fi putut ,il corectam imediat.Asa sint supus unor comentarii si jigniri inutile din partea unor persoane cae nu ma cunosc dar care isi pemit luxul acesta.
  @Diacritica : EU nu v-am facut „prost” in nici o circumstanta.Se prea poate sa gresesc din cind in cind,e doar omeneste si nu spun ca sint infailibil.Si nu sint platit de ziar in nici un fel .Scriu de placere .
  Cu deosebita stima,fara sa folosesc vreodata expresia..”In pana mea”
  Si inca ceva..nu ,nu mi-e rusine citusi de putin.
  Va doresc tot binele din lume,cu respect.

 10. @Diacritica : EU nu v-am facut “prost” in nici o circumstanta.

  Ba da. Când aţi publicat articolul ăla scris cu picioarele.
  Atâta vreme cât scrieţi în halul ăla, şi nu doar în jurnalul propriu, vă jigniţi cititorii. Îi faceţi proşti. Vi se rupe de ei. Ce-i aşa de greu de priceput aici?!

  Se prea poate sa gresesc din cind in cind,e doar omeneste si nu spun ca sint infailibil.

  Aţi greşit DE FIECARE DATĂ când aţi scris miniştri/miniştrii!!!
  (Acum nu mai e vina capului limpede?!!)

  Si nu sint platit de ziar in nici un fel .Scriu de placere .

  Asta nu vă scuteşte în nici un fel de responsabilitate.
  De fapt, decât să scrieţi în halul ăla, mai bine nu mai scrieţi deloc. Faceţi mult mai mult rău decât toată şcoala românească cu cele ţî reforme ale sale.

  E plin de greşeli articolul ăla. Vă citesc sute/mii de oameni, pentru numele lui Dumnezeu!! Ori vă luaţi seama şi învăţaţi să scrieţi corect, ori scrieţi „de plăcere” numai în jurnalul personal.

  FACEŢI RĂU, NU PRICEPEŢI CĂ FACEŢI RĂU?!!

 11. Stimate domn/doamna…va mai scriu cu parere de rau inca odata si de data asta e ultima oara . Eu nu fac prost pe nimeni si nu „mi se rupe” ci incerc transmitind niste idei sa ma fac citit.As fi fost mai multumit sa va dati cu parerea despre continut si nu despre forma dovedind de departe ca pe dumneavoastra va deranjeaza mai mult scrisul decit ideea.Nu incerc sa ma disculp in vreun fel dar trebuie sa recunosc o atitudine maniacal-obsesiva si inclinarea dumneavoastra catre vulgar ceea ce ma determina sa consider incheiata aceasta polemica imediat dupa ce cititi acest raspuns,mai ales daca ati ajuns la concluzia ca eu sint raul acestei societati si al educatiei nationale.Eu am sa-mi dau silinta sa scriu cit se poate de corect si de acum incolo dar totodata va anunt ca nu ma vaeti mai convinge sa va raspund in vreun fel daca veti avea abordari de tip ” ce pana mea”,”chiar atit de prost nici dumneavoastra nu puteti fi” si asa mai departe. Si inca ceva inainte de fina:Daca v-ati simtit facut prost de felul in care a aparut articolul ,imi cer scuze dar cu obsesiile , tarele de personalitate si frustrarile dumneavoastra nici chiar eu nu pot sa lupt.Fiecare se simte asa cum e!!
  P.S.
  Si sint convins ca din punct de vedere al limbajului suburban si al injuraturilor va „fac” la orice ora.Dar nu-mi permite educatia.Nu ma fortati , va rog

 12. As fi fost mai multumit sa va dati cu parerea despre continut si nu despre forma dovedind de departe ca pe dumneavoastra va deranjeaza mai mult scrisul decit ideea

  Clasic. Ni se rupe de formă, o dăm dracului de limbă română cu cine-a inventat-o, dar-ar boala-n ea, azi şi mâine!!

  pe dumneavoastra va deranjeaza mai mult scrisul decit ideea

  Aaaalllllooooo, dom’ Furnică, rădicaţi ochii niţeluş acoloşa sus. Vedeţi ce scrie?

  ORTOGRAFICE, ORTOEPICE ŞI DE PUNCTUAŢIE.

  Să vede, dom’ Furnică?!!

  ORTOGRAFICE, dom’ Furnică! ORTOGRAFICE!!!
  Despre asta vorbim noi aici.

  Şi despre limba română pe care o masacraţi cu scuza că scrieţi despre cestiuni mult prea importante. Clasic românesc.

  Chinuiţi limba română şi le faceţi rău celor care citesc.
  Eu mă lupt cu „miniştrii” dăştepţilor care scriu în public, şi gata, munca mea de-un an se duce dracului când un Furnică umple netul cu miniştrii scrişi aiurea.

  (În cazul de faţă, scindarea planurilor ziaristului român funcţionează perfect. Aferim!)

 13. Citesc şi mă-ngrozesc. Omu’ ăsta polemizează până nu mai poate, dar n-a zis nici măcar o dată „da, articolul e plin de greşeli, da, „miniştrii” şi „noştrii” mei fac rău altora, îmi pare rău, îmi cer scuze”.
  Nu, omu’ doar se disculpă şi dă vina pe cititorul oripilat.

  Uluitor.

 14. D-aia nici nu merită să te ostenești. N-ai cu cine. Ăi de nici nu pot recunoaște cînd greșesc sînt proști incorigibili.
  Nu numa’ că nu știe, da’ ni’ nu vrea, probabil ni’ nu poate. Lasă-l.

 15. Domnul Furnică e manager general al Depozitului de calculatoare şi poet. În această dublă ipostază e trist că nu are diacritice pe calculator şi că textele sale nefinisate de un om simplu arată cum se poate vedea.

 16. Îmi pare rău că am „mâncat” virgulele. Data viitoare o să mă străduiesc mai mult.

Comentariile nu închise.