Constituţionalităţi

Îl consider pe dl Ponta un om inteligent, cu discurs coerent şi logic. De aceea socot că dl Ponta ştie foarte bine că compară merele cu perele atunci când afirmă că

În condiţiile în care, sub diverse denumiri, salariatul din sistemul bugetar, trebuie să plătească bugetului de stat 41% din venitul său lunar (16% impozit + 25% adăugat de proiectul de lege), în timp ce toţi ceilalţi salariaţi plătesc doar o cotă de 16% din salariu, proiectul de lege instituie o situaţie discriminatorie şi împovărătoare pentru salariaţii din domeniul bugetar

Tăierea salariilor bugetarilor e discriminatorie, şi anume în exact acelaşi fel în care a fost discriminatorie concedierea angajaţilor din sistemul privat anul trecut, când în sistemul bugetar nu se făceau concedieri. L-aş întreba pe dl Ponta de ce nu s-a dus anul trecut la CCR să reclame neconstituţionalitatea deciziilor de concediere, care îi discriminau pe angajaţii de la privat între ei (unii concediaţi, unii nu) şi faţă de angajaţii din sistemul bugetar (mai nici unul concediat).

L-aş mai întreba pe dl Ponta (având în vedere că reclamă încălcarea art. 44 din Constituţie, despre dreptul la proprietate) dacă salariul e proprietate. Şi dacă da, îl rog pe dl Ponta să-mi confirme validitatea următorului raţionament: dacă salariul e proprietate, iar reducerea valorii sale e o încălcare a Constituţiei, rezultă că reducerea valorii oricărei proprietăţi e o încălcare a Constituţiei.

De asemenea, dacă salariul e proprietate garantată prin Constituţie, rezultă că orice încetare a raporturilor de muncă (şi deci a plăţii salariului) împotriva voinţei salariatului reprezintă încălcare a Constituţiei.

Nu-i aşa, domnule Ponta?

http://www.realitatea.net/24-iunie–ultima-sansa-pentru-pensionari-si-bugetari_718852_comentarii.html

Reclame

Etichete:


%d blogeri au apreciat asta: