Contestaţii


Olguţa Vasilescu a declarat vineri pentru REALITATEA.NET că în cazul în care o nouă variantă a legilor austerităţii va include articole ce prevăd majorarea taxelor şi impozitelor, PSD va sesiza din nou Curtea Constituţională.

Desigur.

Dl Ponta ne-a explicat, dimpreună cu partidul dumisale, că dacă angajatorul-stat reduce salariile, va să zică că banii merg înapoi la angajatorul-stat, adică va să zică la buget. Şi va să zică că dacă la buget se duc, impozit îi cheamă, şi va să zică discriminare pe bază de cotă ne-unică, va să zică neconstituţionalitate. Cum merg la bugetul statului nişte bani care nu există (nici în buzunarul angajatorului-stat, care nu-i are ca să-i dea, şi nici în buzunarul angajatului, care nu-i primeşte, că n-are de unde) – asta PSD-ul nu ne-a mai explicat.

Dl Ponta a uitat, de asemenea, să ne explice cum e treaba cu eventualele scăderi de salarii în mediul privat – dacă mie îmi scade salariul că firma nu mai are bani, va să zică că banii (pe care firma nu-i are, de-aia nu mi-i dă) merg înapoi în buzunarul angajatorului, adică al firmei (de unde n-au plecat, că nu erau, că de-aia nu mi i-a dat), nu al statului (că nu-s angajată la stat), deci nu la buget, deci reducerea mea de salariu nu se cheamă impozit, ci-i o banală reducere, deci cota mea rămâne unică, deci constituţională.

Dl Ponta încă n-a ieşit la TV să-mi explice cum de, aplicând aceeaşi logică – şi anume a sa – ajungem la concluzia că reducerile de salarii sunt neconstituţionale când au loc în sectorul bugetar, dar sunt constituţionale în mediul privat.

Cu toate astea, PSD-ul, prin dna Vasilescu, şi-a scos din nou paloşul şi a plecat să lupte iară cu hidra hâdă a tăierilor diverse (procentul, dacă nu curge, pică), pe principiul nici aşa, nici altminteri (© Dilema), nici hăis, nici cea, nici laie, nici bălaie.

Să rămânem cum suntem, şi anume, în rahat – programul alternativ de guvernare al PSD-ului. Aferim.

______________________________________

Vezi şi Constituţionalităţi.

______________________________________

Un gând despre „Contestaţii

Comentariile nu închise.