Virgulă sau

Da, femeile ar trebui să se pensioneze la 63 sau la 65 de ani, odată cu bărbaţii. Părerea mea!

(Oana Crăciun, să vă spui spun: în contexte dintr-alea, de genu’ sau-sau, e cu virgulă. Femeile ar trebui să se pensioneze la 63 sau la 65 de ani? – Da, femeile ar trebui să se pensioneze la 63 sau la 65 de ani. /vs/ Femeile ar trebui să se pensioneze la 63, sau la 65 de ani? – La 65.)

http://www.evz.ro/detalii/stiri/ar-trebui-ca-femeile-sa-se-pensioneze-la-63-de-ani-sau-la-65-de-ani-o-data-cu-barbatii-908407.html

Etichete: , ,

18 răspunsuri to “Virgulă sau”

 1. Gingasia Says:

  Ne-ai zapacit de tot! ;)))

 2. diacritica Says:

  Cum v-am zăpăcit, mey?!

 3. martin Says:

  diferenţe:

  să se… la 63 de ani sau odată cu bărbaţii, la 65?

  să se… la 63 de ani sau la 65, odată cu bărbaţii – asta înseamnă că nici nu mai e nevoie să faci împărţirea pe sexe, dat fiind că se discută vârsta (63 sau 65.)

  mai simplu (cred):
  + Ar trebui ca Iţic să se pensioneze azi, sau mâine, odată cu Ştrul? (Ştul se pensionează mâine, iar Iţic – în funcţie de răspuns: poate azi, poate mâine. Merge şi cu acţiuni repetitive, dar e mai derutant.)
  ++ Ar trebui ca Iţic să se pensioneze azi sau mâine, odată cu Ştrul? (azi sau mâine devine chestie de moft, întrebarea e dacă să se… odată cu Ştrul sau nu!)
  +++ Ar trebui ca Iţic să se pensioneze azi sau mâine odată cu Ştrul? (de-aci se înţeleg mai multe, cel mai ispititor fiind sensul de la ++)
  Bine, se mai poate pune virgulă şi după „trebui”, şi după „Iţic” – după gust. Dacă tot se înţelege mesajul, ce mai contează? (Ăsta e argumentul ignorantului debil.)

 4. vrinceanu Says:

  Offtopic, cu scuzele de rigoare:

  „Someone at Samsung decided to make ‘Porn’ as the abbreviated form of the word ‘Pornire’, which means ‘start’ in the Romanian language.”

  http://www.devicemag.com/2010/10/08/samsung-galaxy-tab-in-romania-has-a-porn-button-dont-get-ideas-its-the-start-button-silly/

 5. diacritica Says:

  Geniali! 🙂

 6. martin Says:

  da… oare cât s-o fi gândit?

 7. Cârcotaşu Says:

  Problema este cât v-aţi gândit voi? Numai practic, „porn” are 4 semne şi nu 5, ca „start”.
  Be welcome!

 8. diacritica Says:

  Scumpul mieu, dacă te uiţi în poză, l-au scris Porn., cu punct. Cinci semne, adică. Mai bine „start”, că există şi-n română şi nu tre’ să-ţ’ sforţezi creieru’ să prescurtezi nimic.

 9. Cârcotaşu Says:

  Acu’ nu ş’de care poză-i vorba. Ideea-i că noi criticăm ce-nţeleg străinii din limba noastră, da’ ne doare-n pix că, spre exemplu, ezistă tastatură „standard romanian” încă din 1993, da’ nu se găseşte nici-un (niciun) negustor s-o comande la Microsoft, ca să eziste un precedent de cerere. Altfel zis ce părere ai de Tezaurus-u pentru română a lui Word 2000?
  Nu critici vreau ci autocritici, că câţi români au lucrat la el mandataţi de vreo firmă din România?
  Altfel zis, coreenii de la Samsung manifestă mai multă bunăvoinţă în a înţelege limba română decât mulţi… români. 😯

 10. diacritica Says:

  De poza din linku’ respectiv era vorba. Sau te-ai aruncat să vorbeşti fără să dăşchizi linku’? 🙂

  coreenii de la Samsung manifestă mai multă bunăvoinţă în a înţelege limba română decât mulţi… români.

  Tind să cred că totuşi traducerea aia nişte români au făcut-o. Şi de-aia le-a ieşit un Porn. .

 11. Cârcotaşu Says:

  Da, nu m-am uitat în link, da’ tot nu văz care-i problema. E destul de clar ce s-a-ntâmplat, dacă traduci pe Google, Start=Începe. Ce mare diferenţă-i faţă de pornire?
  Da’ acolo-şa au fost românii lu’ peşte prăjit. Faci pe niznaiu’ că abia ai reuşit să-nghiţi chestia cu „revocare”, de parcă s-a dat f’o lege care să interzică prostia la români şi să oblige tot străinezu’ să ştie limba română. Io ziceam de f’un român plătit de f’o firmă românească. Se aude?

 12. diacritica Says:

  Să mor de-nţeleg ce vrai zici!
  Îmi pare că ai vreo supărare mare care n-are legătură nici cu poza, nici cu comentariile de p-aci.

  Observaţia vrânceanului se referea strict la faptu’ că prescurtarea e nefericită, că dă porn. Cu sau fără punct. Nu văd care-i legătura cu „începe”, cu niznaiu’, revocarea, străinezii&româna şi alte supărări ale matale.

 13. ioana Says:

  ‘supărări ale matale’ sau supărări de-ale matale’ ?

 14. diacritica Says:

  ale lu’ matale, de fapt.

 15. Cârcotaşu Says:

  Uff! Da’ rea mai eşti. Da’ io voiam doar să zic că n-ar trebui să fim aşa critici cu nişte „cadouri” că de fapt asta sunt din moment ce n-avem nicio contribuţie la realizarea traducerilor. Înţeleg că chiar n-ai idee de varianta localizată pentru România a lui MS Office sau Windows, altfel ai fi ştiut că la apariţia oricăror ferestre ai acolo două opţiuni, două butoane: OK şi Revocare! 😆
  Opţiunile-n română sună… straniu şi multe sunt nefericit alese dar, după atâţia ani de existenţă, criticile s-au domolit, iar utilizatorii s-au obişnuit.
  Chiar mă mir că nu ai experimentat varianta unui meniu ce sună aşa: Fişier Editare Vizualizare Inserare Format Instrumente Tabel Fereastră Ajutor 😯

 16. diacritica Says:

  -ar trebui să fim aşa critici cu nişte “cadouri” că de fapt asta sunt din moment ce n-avem nicio contribuţie la realizarea traducerilor

  Pooftim?!!
  O chestie pe care dau banii se cheamă cadou pentru simplul fapt că nu-i făcută de mine?!! Pânea de mi-o cumpăr de la Real e cadou, din moment ce io n-am nici o contribuţie la facerea ei?!!

  Înţeleg că chiar n-ai idee de varianta localizată pentru România a lui MS Office sau Windows,

  Înţelegi prost.

  În comentariul anterior scoţi din mânecă nişte afirmaţii fără legătură cu subiectu’ (care subiect era, cum ziceam, prescurtarea nefericită) – faci pe niznaiu’ că abia ai reuşit să-nghiţi chestia cu “revocare” (io?!), să oblige tot străinezu’ să ştie limba română (a zis cineva asta?!).

  În plus: bagi tu mâna-n foc că traducerile alea nu-s făcute de români? Eu, după cum îi făcută prescurtarea, aş zice că-i o Silvie Constantin la mijloc.

  Pe bune, mi se pare că de fapt îţi verşi nişte ofuri care au prea puţin de-a face cu cestiunea în discuţie.

 17. v Says:

  lol… sindromul ‘două loturi’!

 18. nedormitul Says:

  o dată cu bărbații. zbîc!

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat: