Suporţi morali

PiaRu’ lu’ PDL, cât de dobitoc tre’ să fii ca s-anunţi că te doare c-a murit Elena Băsescu, fără să specifici care Elenă Băsescu anume?! (Foarte dobitoc, ştiu.)
Şi be: nemaisprijini-v-aş reazemul susţinerii neuronului făr’ de axon, că nu mai pot!

___________________

Copii, noi pe „support” din engleză îl traducem prin „sprijin”, „susţinere”. Iar pluralul de la „suport” e „suporturi”, nu „suporţi”, care-i numa’ în „tu suporţi”:

___________________

(De la Oana, acu’ vreo două săptămâni, taman când mă ocupam de moţul ciufuluit al Măriucăi. Azi, răscolind printre mailuri, mi-am adus aminte de. Thanks!)

___________________

http://www.pdlsenat.ro/presa-comunicate/mesaj-de-condoleante-familiei-presedintelui-basescu

(Ah, da, măgăriile o să le şterg. Ce-i o măgărie? Ce zic eu că e.)

Etichete: ,

4 răspunsuri to “Suporţi morali”

 1. HeyRup Says:

  Cu tot respectul, nu mi se pare ca trebuia specificat ceva in plus. EBA e in cel mai bun caz domnisoara, doamna nicidecum.

 2. diacritica Says:

  Să fim serioşi. A trecut vremea când femeile nemăritate se chemau „domnişoară” până la adânci bătrâneţi. Aşa cum a trecut şi vremea când „domnişoară” însemna „fată mare”.
  De la o vârstă-ncolo eşti doamnă, indiferent că eşti măritată sau nu. Apelativul „domnişoară” pentru o femeie de 30+ îmi pare ridicol şi prea puţin elegant, având în vedere posibila asociere cu sintagma „domnişoară bătrână”. Doamna e doamnă, indiferent de vârstă şi de statutul matrimonial.

 3. se-cret Says:

  Sunt însă femei care la nicio vârsta nu se pot numi „doamne” 🙂

 4. diacritica Says:

  Vezi, fix la genu’ ăsta de spirite de glumă mă refeream când ziceam de măgării.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: