Gingăşii 4

Un nene (că domn nu-i pot zice), trecut la spam pentru comentariul ăsta:

şi anume pentru partea în care se scroteşte în public, după ce cerusem pe litere abţinere de la măgării, revine supărat (nenea, zic), mă psihanalizează (categoria „Probabil in adolescenta erai un nerd marginalizat si acum incerci cu ajutorul virtualului sa castigi popularitatea care in tineretile tale te-a ocolit cu desavarsire. Good luck to you, madam D!! Moi, dixit….I am out…” [promit să plâng, după cum ştiţi] plus grandoare, liceană frustrată etc) şi încheie cu

 

Căci, oricât de tare te-ai americaniza, sictirul primordial e intraductibil.
Am râs.

Îmi place cum, aproape de fiecare dată, cei pe care-i trec pe lista neagră revin ca să-mi dovedească că am avut dreptate să.

(Da, îs degrabă apăsătoare pe butonul mark as spam, pentru orice chestie care-mi pare nelalocul ei, pentru orice fudulie cu tichie, pentru orice-mi pare-a fi prostie agresivă cu care n-am chef a-mi bate capul. Ăsta e unul dintre motivele pentru care blogul ăsta are un public select, rafinat în comentarii și chiar în glume, cum zicea cineva.)

Publicitate

9 gânduri despre „Gingăşii 4

 1. Acum, sigur ca reactii de genul asta nu sunt acceptabile. Sunt de acord ca pe bogul ei/lui, fiecare scrie ce vrea, cum vrea si cui nu-i convine – poa’sa plece.
  Pe de alta parte, poate nu ar strica sa ne privim putin si in oglinda. E un blog de interes, cu impact public destul de mare cum, cu modestie :), ati informat. In marea de agramatism existent, e laudabil ca unii mai intram pe acest blog, sa mai verificam/actualizam gramatica personala. Nu de alta, dar am facut gramatica doar pana intr-a opta si e firesc si normal sa mai uiti din ea; asa ca mai pui mana pe DOOM si, ca e mai usor, pui mouse-ul pe diacritica. In conditiile astea, nu mi se pare chiar normal sa iei oamenii in tabarca asa cum o faceti uneori. Adica, ei sunt adulti da? Nu sunt copii, nu sunt handicapati si poate unii au o pregatire superioara. Chiar nu cred ca e cazul sa ii luati de sus pe cei care nu sunt de acord cu dvs., de parca ati fi cel putin din Olimp, iar restul – niste ciumpalaci din glod. Poate multi dintre cei care scriu se pricep, in domeniu lor, mai bine decat va pricepeti dvs. in domeniul dvs. Adultii pot gresi – ne invata la cursul de andragogie. Nu e ca la scoala. Si cred ca o atitudine de respect fata de vizitatori v-ar creste traficul.
  Uneori, va citeam replicile la cate o tampenie spusa de unul si de altul si zau ca imi era mila de ala care scrisese inainte, il faceati troaca de porci; nici nu ma mir, sincer, ca primiti asemenea reactii fruste. O colega spunea ca ati fi zodia Leului, ca nu mai aia cred ca Adevarul s-a nascut cu ei si toti ceilalti sunt niste dobitoci. 🙂

  Altfel – numai de bine!

  Cu tima,
  Florin Stanciu
  Bacau

 2. il faceati troaca de porci; nici nu ma mir, sincer, ca primiti asemenea reactii fruste.

  Troacă de porci? ‘Aidade! Mişto şi luare peste picior, da, cât încape şi cu atât mai mult cu cât râiosu-i şi fudul. Troacă de porci din categoria eşti o nefutută, o frustrată, ia-ţi o muie, să-mi sugi pula, hai sictir, din care primesc eu periodic, niciodată. Da’ na, tu, sincer, nu te miri de chestiile astea.

  e laudabil ca unii mai intram pe acest blog, sa mai verificam/actualizam gramatica personala.

  Lăudabil?! Să nu exagerăm. Interesul pentru ortografie, indiferent de unde-ţi iei informaţia, e la fel de lăudabil ca spălatul pe dinţi. E igienă. Ai peste 10 ani şi te simţi lăudabil pentru asta? Bravo, chiar eşti demn de laudă!

  nu mi se pare chiar normal sa iei oamenii in tabarca asa cum o faceti uneori. Adica, ei sunt adulti da? Nu sunt copii, nu sunt handicapati si poate unii au o pregatire superioara.

  Adică pe copii, pe handicapaţi şi pe cei cu pregătire inferioară e ok să-i iei în tăbarcă, desigur.

  Chiar nu cred ca e cazul sa ii luati de sus pe cei care nu sunt de acord cu dvs., de parca ati fi cel putin din Olimp

  Scumpul mieu, pe blogul meu sunt Olimp, Zeus, Ăl de Sus, Adevărul şi Cuvântul primordial. Pe scurt: ce vrea muşchiu’ meu să fiu. Sunt mai deşteptă decât toţi (şi decât mine, geefo, desigur!) şi am întotdeauna dreptate. Asta-i regula jocului. Îţi convine, bine. Nu-ţi convine – la revedere şi-un praz verde. Promit să plâng, cum ziceam.

  Intre-vă bine-n cap, la toţi ăştia de vă credeţi în măsură să-mi daţi sfaturi despre ce şi cum cu mine şi cu blogul meu:

  1. Nu mă interesează traficul. Nu ştiu de câte ori şi în câte feluri s-o mai zic ca s-o pricepeţi. Nu mă interesează, pur şi simplu. N-am şi n-o să am publicitate vreodată pe blogul ăsta, aşa că îmi permit să mi se rupă de trafic şi să dau de pereţi cu oricine-mi pare-a fi prost cu tichie de mărgăritar (şi insist: tichie de mărgăritar, nu neştiinţă; c-am răspuns p-aci, în ăştia 2+ani, cu muuultă răbdare la-ntrebări din categoria „clasa a IV-a”), fudul, tupeist, nesimţit şi-n general cu oricine nu-mi place. E blogul meu şi fac ce vreu, nu ştiu ce-o fi aşa de greu de priceput.
  La fel şi cu timpul tău. Dacă alegi să ţi-l pierzi pe aici citind ce scrie o tanti care-ţi pare lipsită de respect pentru tine, Cetitoriule cu Cî mare aducător de Trafic, slăvit fie-ţi Clicul, ba pierzi timp şi să-i explici lu’ tanti naşpa că e naşpa, e problema ta. Lu’ tanti naşpa, fiind ea naşpa, nu-i pasă ce crezi despre ea.
  Se duce dracu’ traficu’ din această cauză? Ghinionul lui.

  2. Blogul ăsta nu e şcoală, nu e training, nu e, mă-nţelegi, andragogie. Nu e operă de binefacere, nu e oengeu. Prin urmare nu funcţionează după regulile cu pricina, ci numai după toanele mele, mulţumesc.
  Iar eu nu-s vreo măicuţă oblojitoare de răni ortografice viermuinde ale oricui va să-mi iasă-n cale.

 3. (În caz că sunteţi în căutare de tovarăşa învăţătoare care să vă mângâie pe cap, să vă şteargă mucii, să vă oblojească genunchiul julit şi orgoliul rănit de Ionuţ, care v-a tras un pumn, şi dup-aia să vă-nveţe despre fi şi fii – n-o găsiţi aici, deci străduiţi-vă să n-aveţi aşteptări de genul celor de le pomenii, mulţumesc. Mai ales dacă aţi trecut de clasa a IV-a.)

 4. Poate că ar tebui să analizăm puţin verbul „a se scroti” . Dacă vine de la scrot, e cazul să-l psihanalizăm.

 5. Eu din postul ăsta am învăţat diferenţa dintre tărbacă şi tăbârcă. 🙂 De ăsta din urmă nici nu ştiam că există.

 6. „Îmi place cum, aproape de fiecare dată, cei pe care-i trec pe lista neagră revin ca să-mi dovedească că am avut dreptate să.”
  PE MINE faptul ca ASA se intampla (si – din pacate – deobicei INTR-ADEVAR – ASA se intampla) ma intristeaza, in loc sa-mi placa… DE DEPARTE as prefera ca ipochimenul in cauza sa aiba o revenire spectaculoasa in comportare si eu sa simt imboldul de a reveni asupra deciziei de eliminare a sa de pe blog…

  „Lăudabil?! Să nu exagerăm. Interesul pentru ortografie, indiferent de unde-ţi iei informaţia, e la fel de lăudabil ca spălatul pe dinţi. E igienă.” Hm! In marea de indiferenta „normala” fata de gramatica/ortografie (doar „normalitatea” este definita prin proportia coplesitoare, NU-U?!?), poate ca TOTUSI interesul pe care si-l dau unii pt a corecta niste carente incepe sa para laudabil (nu ca n-ar mai fi criticabil faptul ca respectivii AU initial respectivele carente…)
  Pana la urma-urmei, in anumite medii devine laudabil, meritoriu, pana si faptul de a-ti intretine zilnic igiena (bucala sau nu)…

 7. Florin:
  „…reactii de genul asta nu sunt acceptabile. Sunt de acord ca pe bogul ei/lui, fiecare scrie ce vrea, cum vrea…”
  Nu-i o oarecare inconsecventa, oaresce carente de logica, in contradictia asta? Pana la urma, conform opiniei dumitale asemenea reactii SUNT – sau NU SUNT ingaduite pe blogul propriu?

  „…am facut gramatica doar pana intr-a opta si e firesc si normal sa mai uiti din ea…”
  Este (oarecum) firesc si normal sa uiti (nerepetand-o) TEORIA gramaticii, da’ CUM (Biiip!) sa fie normal sa uiti felul in care scrii / vorbesti mereu – admitand faptul ca initial scrisesesi / vorbisesi in mod corect? Atunci cum de nu uiti si vocabularul uzual?

  „Adica, ei sunt adulti da? […] si poate unii au o pregatire superioara.”
  Dumneata esti convins de aceasta afirmatie? Studii universitare (in domeniul lor) or fi avand – da’ dumneata chiar esti de parere ca pregatirea cuiva care nu-i in stare sa se exprime corect nici macar in limba sa materna, cea pe care o foloseste „toata ziua bunaziua”, poate purta calificativul „superioara”?

  „Poate multi dintre cei care scriu se pricep, in domeniu lor, mai bine decat va pricepeti dvs. in domeniul dvs.”
  Nu ste imposibil, bineinteles – da’ vezi ca „domeniul diacriticii” NU este ortografia – pe aceasta o stie (corect) ca „amatoare”, nu ca „profesionista” – si cam acelasi lucru il pretinde si de la „vizitatorii” dansei (si – prin acest blog – ii ajuta sa atinga acest deziderat)…

  „…o atitudine de respect fata de vizitatori…”
  Dansa este FOARTE respectuoasa – uneori neplacut („taios”) de politicoasa / respectuoasa! – cu vizitatorii ei care 1. nu pocesc grav limba, si 2. „n-o calca pe bataturi”.
  Consideri ca atitudinea belicoasa a dansei atunci cand refuza sa se lase distrasa de la „ale ei” si atunci cand ii sunt incalcate regulile este o grava lipsa de respect fata de cei care incalca respectivele reguli? Poate ca doar nu „sta bine” la capitolul cu intorsul celuilalt obraz, sau la aruncatul cu paine dupa cei care arunca in ea cu pietre… DUMNEATA – CUM stai la aceste capitole?

Comentariile nu închise.