Ziaristică

Sau despre importanţa ţâţelor.
Realitatea, dar nici nu mai contează. Îs toţi un drac.

Iar articolul despre ţâţe (că la ăla m-am dus, normal, că doară nu era să citesc despre codul muncii!) conţine cel puţin o gogomănie:

Cei mai delicaţi sâni pe plan modial vin, evident, din rafinata lume a haiku-urilor.
[…] în China, cum altfel, toţi sânii cât nişte haiku-uri.

Mda. Atâta doar că haiku-ul e japonez de la mama lui. De la tatăl lui, de fapt. Basho pre numele său.

* Da, ştiu, n-a inventat Basho roata.

Etichete: ,

7 răspunsuri to “Ziaristică”

 1. Anton Marin Says:

  Desigur, aveţi perfectă dreptate în ceea ce susţineţi. O observaţie, totuşi! (Şi încă una pe care nu o fac nicidecum de pe o poziţie de superioritate.) La mine în DOOM-ul din 2005 scrie haikuul şi haikuurile, fără cratimă. Dacă s-o fi schimbat între timp norma, îmi cer respectuos scuze! Dar dacă nu, am zis că-i mai bine să v-o spun eu decât altcineva care să jubileze că v-a prins cu vreo greşeală. Nu de alta, dar eu n-am satisfacţii de-astea.
  Dacă doriţi, nici nu-i cazul să afişaţi comentariul meu.
  O zi cât mai bună!

 2. diacritica Says:

  O fi, că nu m-am uitat în DOOM, am scris cum scriu de când am aflat de haiku şi de când m-apucasem să-nvăţ japoneza (dar m-am oprit după primele 2-3 lecţii).

  Cât despre jubilaţiuni eventuale, cred că tre’ să-ncep să pun iarăşi discleimărul de-l puneam într-o vreme la coada articolului:

  Eu, după cum bine rezultă din articolu’ de mai sus, din cele de dinainte şi din cele ce-au să mai vie vină, îs, evident, tufă. La orişice şi-n special la limba română, a despre care-i vorba-n propoziţie.
  Tu, care te-ai prins de treaba asta, eşti mult mai deştept decât mine.

  Dar mulţumesc. 🙂

 3. Pinocchio Says:

  *LOL*
  Britney Spears explica odată de ce nu vrea ea să se ducă în Japonia: pentru că nu îi place mîncarea. Și anume „africanii ăia mănîncă insuportabil de mult pește”.

  Asemănător, dar un pic mai intelectual: Într-unul din anii jubiliari Mozart, cineva de la Radio Austria 3 iese cu microfonul pe stradă prin Salzburg și întreabă lumea cine a fost Mozart. Moș Pinocchio asculta văzîndu-și de treabă prin casă. Unul din răspunsuri: Eh, cine să fie, un compozitor german, na. Reportajul se întrerupe aici, revenim în studiou, și prezentatorul emisiunii comentează sec: Mda, un compozitor german…

  😀

 4. Anton Marin Says:

  Cu plăcere! Vă urmăresc cu mult interes şi pe mai departe.

 5. adakalehia Says:

  Multumesc pentru apararea paternitatii haiku-ului. Doar ca la genul acesta de lirica paternitatea nu e univoca…..vreau sa zic ca haiku-ul are mai multi tati.
  Si, da, majoritatea celor care scriu (despre) haiku, atunci cand il pomenesc cu articol hotarat, il scriu cu liniuta. Nu exista o regula fixa, e mai degraba o chestiune de bun simt si „estetica”.

 6. diacritica Says:

  paternitatea nu e univoca…..vreau sa zic ca haiku-ul are mai multi tati.

  După cum ziceam mai sus, n-a inventat Basho roata, după cum nimeni n-a inventat proza sau poezia.

 7. diacritica Says:

  http://beranger.org/post/4064142735/mediafax-e-cu-ea-in-gura

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: