Succesele succesurilor

Băi, deci te-ntorci dup-o săptămână pe coclauri rhône-alpini şi peste ce dai mai întâi şi mai întâi? Peste Realitatea, care se râde de succesurile altora. Că succesele proprii (de genul celui pomenit de Hungry Mole aici) le tratează serios, şi anume cu curul dosul (recunosc, uneori şi-au corectat prostiile după ce le-am semnalat eu).

Copii, să ne-nţelegem: povestea asta cu succese şi succesuri e cam ca aia cu vopsele / vopseluri. A fost un moment când ambele forme (succese, succesuri) erau considerate acceptabile (Dicţionar de neologisme, 1986). Între timp s-a stabilizat forma succese (aşa cum de la vopsele în DEX 1998 s-a ajuns la vopsele / vopseluri în DOOM 2005; procesul invers, cum ar fi).

Politicienii care este vorbesc cum vorbesc, şi anume decât. Decât trei zile de mandat care le mai aveţi, decât dacă nu veţi avea succesuri la alegeri. Nimic nou.
Scribul Realităţii – care este – gândeşte cum gândeşte, şi anume nu. Scribul Realităţii – ca tot rumânu’ scriitor de noştrii, aş fii, să nu şti şi-n general degrabă stâlcitor de limbă românească pe motiv că limba evoluează, bă proştilor, nu ne mai m-ai fute-ţi la cap cu DOOMu’ vostru, că ăia cu Gramatica Academiei ie proşti şi n-au pardon nau aflat că limba e vie – râde ciob de oală de spartă cu ocaua, şi anume cu aia dublă, în care DOOMu-i literă de lege, da’ numa’ pentru căţei, că pentru câinii lătrători de pe margine lingviştii e proşti şi ucigători de limbă vie.

5 gânduri despre „Succesele succesurilor

  1. Se spunea prin tîrg că „matematica şi carnea de porc e grele „.
    Aud că şi limba română e la fel…

  2. „…bă proştilor, nu ne mai m-ai fute-ţi la cap cu DOOMu’…”
    ! (Corectezi – pt sinonimul lui „inca” – pe mai in m-ai?)

  3. P.S. VAZUSEM ca face parte dintr-un sistem de greseli voite, da’ obisnuisesi lumea de pe-aici ca „tai” (prin barare) formele gresite, si alaturi scrii forma corecta – si sa nu te pomenesti ca-i strici proaspatul invat vreunui posibil recent invatacel, procedand in felul asta; de greselile „pur-si-simplu” nu ma legasem…

Comentariile nu închise.