Voxpublica, spune-ţi ţie!

Că pe noi nu ne interesează ce ai a spune.

Titlul l-au modificat, linku’ e cum l-a făcut mă-sa. Taică-său, de fapt. Mihai Goţiu.

Anunțuri

Etichete: , ,

17 răspunsuri to “Voxpublica, spune-ţi ţie!”

 1. apasu Says:

  si ce ai fi vrut? sa lase greseala si sa n-o corecteze? daca ai habar de indexare, stii ca link-urile nu se pot corecta (doar daca faci un articol nou si il stergi pe cel vechi – care, oricum, ramane indexat, dar duce la o pagina goala);

  ma rog, bagatul de seama, frumoasa ocupatie 😉

 2. VictorCh Says:

  „Meserie – te halesc!” (CE emoticon sa pun: de-a ras, SAU de-a plans? Ca „de-a ras amar” nu stiu sa existe…)

 3. diacritica Says:

  bagatul de seama, frumoasa ocupatie

  Spre deosebire de băgarea-n seamă atunci când nu bagi de seamă despre ce-i vorba-n propoziţiune.

 4. VictorCh Says:

  apasule, eu HABAR N-AM de operare PC – da’-‘s in stare sa pun pariu cu dumneata ca ESTE posibil sa stergi „vechiul articol” (cu titlul gresit), sa-i corectezi titlul, sa postezi „noul articol” (cu titlul corectat) si sa creezi un nou link pe care sa-l atasezi noului titlu (sau oricarui alt cuvant).
  (Vechiul link NU MA INTERESEAZA daca mai exista si unde anume „duce”, atata vreme cat nu este accesibil, cat cititorii nu stiu nici macar ca el exista, cu atat mai putin cum sa ajunga la el.)

 5. Lucia Says:

  @apasu: am vaga impresie ca te cam bagi mataluta in seama. n-are legatura cu indexarea, bre! (si chiar de-ar fi fost vorba de asta, ce e de preferat, sa te indexeze cu-o tampenie mai mare ca tine sau sa fie corect ca de-aia te dai jurnalist?!)
  trebuia sa corecteze si in campul de editare, asa ca mai studiaza …

 6. de-a dura lex Says:

  oameni buni, apasu are dreptate.
  da, tehnic se putea modifica URL-ul articolului, dar linkurile din fluxurile RSS, din e-mail etc., trimise deja, conțineau URL-ul vechi.

 7. diacritica Says:

  a. Şpilu’ articolului nu era să modifice linku’ (saitu’ lor, treaba lor, spală-se pe cap), ci să marcheze gogomănia.
  Şi be: cum zice Victor, poţi să publici articolul din nou, cu link nou etc – şi-o s-apară din nou în fluxuri, mailuri etc.

 8. de-a dura lex Says:

  a. știu.
  nu contraziceam ceva din articol, ci din comentarii.

  Și be: nu prea poți.
  sunt mulți cărora nu le va conveni să primească două mesaje pentru același articol.
  dar mai rău: alții (saituri de revista presei, bloguri etc.) au publicat deja linkul vechi în paginile lor, pagini pe care nu le vor mai modifica (nici nu-și vor da seama că s-a schimbat linkul, pentru a-l actualiza în pagina lor).

 9. diacritica Says:

  be: Ghinion.
  Şi ce: cât de voxpublica tre’ să fii ca să preferi să apari prin netosferă cu o asemenea greşeală, numa’ ca să nu pierzi trafic?

 10. de-a dura lex Says:

  nu citește nimeni URL-ul unui articol, fiindcă n-are rost.
  mai ales dacă e lung (URL-ul, nu eventualul cititor).
  în plus, conține cratime în loc de spații, ceea ce face extrem de improbabilă sesizarea din întâmplare a unei cratime puse aiurea.

  tu ai văzut greșeala din URL doar pentru că ai observat-o întâi în titlul articolului.

  de altfel, textul din URL nu are o funcție de informare a cititorului, ci doar una tehnică, pentru a duce la adresa respectivă.
  așa că în loc de „spuneti” (sau chiar în loc de întregul text de după domeniu) putea fi orice, „spune-ti” sau „metallica” sau „+++”, că n-avea nici cea mai mică importanță.

  legat de trafic, pentru unii poate fi foarte important.
  în primul rând în funcție de reclamele din pagină.
  Vox Publica este un produs comercial, deci traficul este cât se poate de important.

 11. diacritica Says:

  tu ai văzut greșeala din URL doar pentru că ai observat-o întâi în titlul articolului.

  Nţ. Io fac parte dintre ăia care văd greşalele din link chiar dacă ele n-apar în titlu. 🙂

  Vox Publica este un produs comercial, deci traficul este cât se poate de important.

  În dauna calităţii, după cum vedem noi aici. În buna tradiţie a presei româneşti.

 12. de-a dura lex Says:

  … unde „presei” se poate înlocui cu orice altceva 🙂

 13. Teamadetrepte Says:

  Faza cu traficul şi linkurile deja existente nu ţine. Există ceva care se numeşte redirecţionare. Permanentă, cu cod 301. Nu pierzi aproape nimic cu ea (cică puţin PageRank). Şi data viitoare ar ţine minte să scrie corect de la început, ca să nu se mai roage de tehnici să-i ajute. 🙂
  Diacritica, nu se împiedică Vox Publica de calitate… dacă le-ar păsa aşa mult de calitate şi de imagine ar modera comentariile, n-ar permite să apară pe site toate mizeriile.

 14. Teamadetrepte Says:

  Completare pentru domnul Apaşu: dacă aveţi habar de indexare ar trebui să ştiţi că adresele acelea se cheamă URL-uri (linkurile sunt altceva) şi că se pot redirecţiona. Văd că toată lumea mai nou crede că se pricepe la SEO.

 15. apasu Says:

  valeu ce mare durere! intr-un loc din cel putin 10 cazuri similare care apar in text si in care ”veti”, ”spuneti”, ”sunteti” etc. sunt scrise corect, e scris gresit, cineva sesiseaza, iar autorul corecteaza in 10 minute (dupa cum rezulta din raspunsul dat celui care a sesizat greseala) ;

  dar asta e inadmisibil! cum adica sa gresesti si apoi sa-ti recunosti greseala si sa corectezi! nu, autorul trebuie pus la stalpul infamiei pt. ca nu a facut asta si cu link-ul care nu are nicio treaba cu gramatica (spune-ti-si-voi-ioan-botis-ministrul-muncii-e-mafiot-sau-prost-gramada – ia numarati aici cate diacritice puse aiurea apar!)

 16. diacritica Says:

  (spune-ti-si-voi-ioan-botis-ministrul-muncii-e-mafiot-sau-prost-gramada – ia numarati aici cate diacritice puse aiurea apar!)

  Am numărat pe degete: zero. 😆

  (Du-te cu Ăl de sus, copchile.)

 17. VictorCh Says:

  de-a dura lex: „mai ales dacă e lung (URL-ul, nu eventualul cititor).” ASTA a fost buna! 😆

  all: Haideti ca deja s-a cam spus destul si ar trebui sa fie deja clare opiniile (diverse, poate contrare) – iar „tehnicaraiele” sunt (dpdv al ACESTUI articol publicat pe ACEST blog) redundante…

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: