Multilingvism

În ce limbă sunt informaţiile de pe saiturile în limba engleză?

(Ionut Baias, Euractiv)

(De la amicu’ martin. Mulţămim.)

Anunțuri

Etichete:

8 răspunsuri to “Multilingvism”

 1. GiacomO Says:

  Am impresia că sunt un pic zăpăcit, doar 47% români folosesc dacă sunt în engleză sau dacă…
  Exprimarea asta. Sau am eu probleme?

 2. Blegoo Says:

  N-ați înțeles nimica…
  Bre, e simplu:
  Saitu’ e-n engleză… da’ informațiile TREBE să fie în românește… ce-i așa greu de priceput?
  :))

 3. Marco Polo Says:

  Ceea ce vrea sa se redea este foarte condensat din lipsa – probabil – de spatiu sau de rabdare a gazetarului. Interpretarea este urmatoarea : sa zicem ca romanii gasesc un site (cu fotbal) care e in engleza, germana, franceza, spaniola si chineza.Asadar, site-ul NU e si in romana. Acum, 47 % din romanii care acceseaza site-ul, ca sa afle ce se scrie acolo, aleg textul (textele) dat (date) IN ENGLEZA.pentru ca STIU engleza sau le face placere ENGLEZA ! Restul de 53 %, nestiind engleza, sau nefacandu-le placere sa citeasca in engleza, sunt nevoiti sa se duca la celelalte texte, adica la cele in germana, franceza,spaniola si chineza…..
  Ideea este ca gazetarul isi exprima oarecum surprinderea ca e mic procentajul de cunoscatori romani de engleza….Dichotomia ENGLEZA vs. „selectionata” RESTUL LUMII ! :))))

 4. Tokyo Girl Says:

  Îhî…și restul, adecă cinștrei la sută, utilizează site-uri în engleză cu informații în română. Ai dracu’ românii aștia, le-au făcut englezii site-uri în ce limbă a vrut mușchiu’ lor.

 5. joedoe Says:

  Nu mi se pare foarte flagrantă greşeala. Dacă în loc de ‘sunt’ zicea ‘există’ sau ‘sunt disponibile’, cum de altel a şi scris mai jos, era şi mai ok, e drept. Mai tare mi-a atras atenţia o altă formulare din articol: ‘Sondajul confirma ca engleza este limba cea mai des utilizata pentru parcurgerea…’ Cea mai des utilizată sau cel mai des utilizată?

 6. diacritica Says:

  Cel mai des utilizată.

 7. VictorCh Says:

  joedoe: Daca nu-ti dai seama „din prima” daca-i adjectiv sau adverb (ni se intampla majoritatii din-cand-in-cand) si nici n-ai chef / timp de analize gramaticale, atunci inversarea ordinii este sfanta, clarificand repede problema: formularea „limba utilizata cel mai des” nu cred ca-ti mai ridica intrebarea daca nu cumva o fi „cea mai des”.

 8. joedoe Says:

  Oameni buni, nu era o întrebare, ci o semnalare. Că doar nu-mi sărea în ochi dacă era scris corect!

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: