Tăieturi

În câte bucăţi poţi fi tăiat de o motoprăşitoare?

http://www.evz.ro/detalii/stiri/un-barbat-a-fost-taiat-in-mai-multe-bucati-de-o-motoprasitoare-930386.html

Reclame

Etichete: ,

6 răspunsuri to “Tăieturi”

 1. Silvans Says:

  In mai multeee!!!!!! :)):)):)):))

 2. renata Says:

  Dacă avem încredere în justiţie, acum ea poate deveni o motoispăşitoare.

 3. VictorCh Says:

  De aceasta data cred ca n-ai dreptate: intrucat in limba romana „a fi taiat” nu inseamna neaparat „a fi retezat”, ci mai poate insemna si „a suferi taieturi” (mai mult sau mai putin adanci si mai mult sau mai putin lungi), precizarea taierii „in bucati” nu mi se pare inutila: citind textul fara aceasta completare, eu as fi inteles ca s-a accidentat, adiCA CA scula respectiva i-a facut niste taieturi (cam cum te tai la deget sau la mana cand bucatarisesti sau mesteresti) ceea ce e mult mai putin… „percutant” pt prima privire („fugara”) a cititorului decat „decuparea” individului…

 4. diacritica Says:

  Nu e vorba de „a tăia” sau de „a tăia în bucăţi”, ci de „a tăia în mai multe bucăţi”.
  În câte bucăţi poate să te taie, dacă te taie în bucăţi?

 5. grrl Says:

  „În câte bucăţi poţi fi tăiat de o motoprăşitoare?”

  ‘Motoprasitoare’ fiind probabil o masina de prasit cu motor, ea – masina – este construita in asa fel incat sa taie buruienile. Din motive economice, o astfel de masina taie buruienile de pe mai multe randuri deodata, adica are mai multe ‘cutite’ care se rotesc simultan.

  Este logic ca o persoana care, din motive oarecare, de exemplu daca e beata si a acazut in lanul cu porumb, sa fie taiata de o prasitoare in mai multe bucati. Resultatul unui astfel de procres de ‘taiere/prasire’ este o persoana facuta/taiata ‘harcea-parcea’, adica in ‘n’ bucati.

  A fi taiat in bucati incepe cu cel putin doua bucati, adica cel putin doua fragmente de sine statatoare pot fi privite ca ‘bucati’ rezultate dintr-un proces de ‘taiere’ (sau taiat) a unui ‘intreg’. Daca bucatile (cel putin doua) nu sunt de sine statatoare, nu putem vorbi de bucati.

  La cazul cu ‘motoprasitoarea’ asum ca nu s-a putut spune exact cate bucati pentru ca probabil nimani nu a avut nervii sa le numere, deci ar fi mai adecvat sa se foloseasca termenul ‘harcea-parcea’ in loc de ‘bucati’.

  Da, sigur, am scris asta numai ca sa radeti, desi nu e frumoas sa razi cand un om a fost facut ‘harcea-parcea’ pe campul de parumb, indiferent care este numarul de bicati. Deci, va rog, stergeti acest commentariu. 🙂

 6. castleless Says:

  evident, nu a fost taiat in mai putine bucati. asta macar este clar! 😀

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: