Punct pentru manelişti

Un câine roşcăţiu şi blănos ca un urs se plimbă agale cam pe mijlocul străzii.

Din sens invers apare un Matiz. Şoferul, isteţ, trage de volan spre câine. Loc avea berechet, fiind doar el şi câinele. A vrut să-l sperie, l-a speriat. Intrând niţel pe contrasens, întru binefacerea de educare a câinelui. Putea să-l ocolească sau să claxoneze. Sau să-şi vadă de drum, că nu-i stătea în cale.

Doi manelişti. Pantaloni albi, tricou, creastă geluită, manele la tot cartierul, din telefon sau ceva. Unul dintre ei începe să strige după şoferul Matizului – tot tacâmul lui de manelist. Dă-te jos, bă, vino-ncoa’ etc.
Lasă-l, îi zic, nu-ţi bate capul, nu merită.
Păi ce, de ce să intre aşa în bietul căţel, ce i-a făcut?! Ăştia cu maşinile lor etc…

Câinele urmăreşte scena de pe partea ailaltă a străzii. Cred că s-a prins că de el e vorba.

Mi-a plăcut de băieţii ăia doi.

Reclame

Etichete:

7 răspunsuri to “Punct pentru manelişti”

 1. Blegoo Says:

  Manelisto!
  🙂

 2. diacritica Says:

  M-ai ghicit! 🙂

 3. karl Says:

  d’accord, oamenii simpli tind sa fie milosi, empatizeaza cu tot ce misca-n tara asta, raul, ramul etc.

 4. diacritica Says:

  oamenii simpli tind sa fie milosi

  Numa’ că nu ştiu cum se-ntâmplă de-şi dau cam des cu toporu’/sapa în cap. 😀

 5. karl Says:

  presupun ca nici ei nu-si dau seama 🙂

 6. hinu Says:

  ca orce eveniment memorabil si/sau de bine din istoria manelistilor, episodu ar trebui imortalizat in versuri, ptr posteritate
  😀 😀

 7. VictorCh Says:

  diacritico, eu te cred pe matale – da’ bagsama mata fie n-ai „carnet”, fie macar nu prea ai ocazia sa „conduci” pe ulite mai linistite.
  Eu am pretentia ca nu-s catusi de putin nepasator la nevoile conlocuitorilor nostri cu blana si/sau a celor cu pene – si CU ATAT MAI PUTIN lipsit de simtire la adresa vietii si pataniilor lor, da’ sa stii ca SI EU in imprejurari ca cea pe care ai descris-o in articol TAMAN LA FEL procedez – si asta nu IN CIUDA, ci IN BENEFICIUL patrupedului blanos / bipedului penos in cauza (bine – SI in beneficiul soferilor vehiculelor care trec pe acolo): eu doar IL SPERII ca-l calc, da’ am grija sa nu-l si calc, da’ daca nu se dezvata REPEDE de atitudinea asta „manfişistă” pe carosabil are toate sansele ca mai devreme sau mai tarziu (probabil mai devreme, daca e intr-un oras mare) sa „dea peste el” vreun autovehicul oarecare si sa-si termine viata „facand viermi” pe langa bordura…
  Si cam acelasi tip de atitudine il abordez (tot eu) si fata de unii dintre semenii nostri bipezi care prin atitudinea lor in trafic nu dovedesc a avea mai multa minte decat dobitoacele la care ma referisem mai inainte: merg in lungul carosabilului – uneori mai multi „in linie” ca sa fie grupul mai lat si sa ocupe mai mult din latimea carosabilului – (acolo unde SUNT disponibile trotuare pe ambele parti ale drumului), sau traverseaza nu numai „prin locuri nepermise” da’ o mai SI fac calmi si nepasatori, fara o minima asigurare (ca sa se convinga ca nu se expun vreunui pericol exagerat de mare), poate traversand „oblic” (eventual trecand o intersectie „in diagonala”) – ba se mai SI misca senin si lent, de parca EI ar fi „in dreptul lor”, si TU, sofer, ii deranjezi venind „pe teritoriul lor”… (Uneori n-am geamul coborat ca sa ii pot „gratula” cu vreun „indemn” de genul „Hais, Sâmbotine! Cea, Joiano!”)

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: