HR-ul bezmetic

Precum bazmaua basmaua lui necurată.

Şi precum oferta către candidatul care urmează. La rând.

Copii, noi spunem şi scriem cel căruia urmează să i se facă o ofertă, căci spunem unui candidat urmează să i se facă o ofertă (vs un candidat a primit o ofertă).

http://www.portalhr.ro/nu-accepta-o-contraoferta/

Etichete:

22 răspunsuri to “HR-ul bezmetic”

 1. Andreea Calin Says:

  Multumim pentru ca ne-ati atras atentia asupra greselilor. Aveti dreptate, dar ar fi probabil mai corect sa le catalogati atat de drastic doar daca ati constata „evenimente” repetate de genul acesta pe site-ul nostru. Pana atunci, cine nu a gresit niciodata sa ridice primul piatra.

 2. diacritica Says:

  E prima oară când mă dau pe saitul vostru şi din prima două greşeli cât casa. Plus alte virgule şi etc-uri pe care nu le-am mai pomenit aici, toate într-un singur articol. Mi se pare că „evenimentele” sunt suficient de „repetate”.
  (Iar ăsta-i blog de ridicat piatra, întru învăţare – după cum vedem şi din cazul de faţă.)

 3. Fleur Says:

  Aa, și mai aflăm noi ceva de aici: cel care încearcă să scape bazma curată n-o să-l mai poată în veci privi cu „aceeași” ochi pe cel care urmează să i se facă o ofertă…
  Nota bene, Diacritica!

 4. diacritica Says:

  Aşa, că aia nu-mi sărise-n ochi! 😀

 5. diacritica Says:

  Din categoria „dacă tăceai, filozof rămâneai”:

  Thanks, Fleur! 🙂

  (Copii, după cum am învăţat noi de nenumărate ori pe aici, „aceiaşi” e pentru masculin plural („ochi”), „aceeaşi” e pentru feminin singular.)

 6. Andreea Calin Says:

  Ce noroc, nu-i asa, ca bine si frumos vorbitorii au material de discutie citind articolele noastre. Imi rezerv dreptul de a pune sincer la indoiala dimensiunea „majora” a acestor greseli si, inca o data, de a sugera un dram un plus de bun simt si eleganta.

 7. diacritica Says:

  Dragă, citeşte aici, ca să-nţelegi conceptul.

  Când jobul tău (al vostru, mă rog), e să scrii articolele alea, iar tu le scrii călcând în picioare limba română, va să zică că-ţi baţi joc de job şi de „consumatori”, de ăia care-ţi citesc articolele. Fix aşa cum cizmarul la care-ţi duci cizmele îşi bate joc de tine dacă n-a lipit bine flecurile. Cizmarul n-are nici o scuză să nu-şi facă bine jobul, aşa cum nici tu nu ai.

  Şi b: desigur, pentru lucrătorul cu limba română „cel care urmează să i se facă o ofertă” şi „aceeaşi ochi” nu-s greşeli „majore”. Nici virgulele puse aiurea. În general, lucrătorul cu limba română poa’ să stâlcească limba română cum vor muşchii lui, nimic nu e greşeală majoră. Limba română corectă începe să devină greşeală majoră.

  Imi rezerv dreptul de a pune sincer la indoiala dimensiunea “majora” a acestor greseli si, inca o data, de a sugera un dram un plus de bun simt si eleganta.

  Noi ne rezervăm dreptul să-ţi spunem că stâlciţi grav limba română şi să-ţi sugerăm un dram (nici măcar în plus) de cenuşă-n cap. Altfel zis: când scrii „aceeaşi ochi”, taci chitic şi te faci mic.
  Într-o lume normală nici măcar examenul de capacitate n-ar trebui să-l iei când faci asemenea greşeli, darămite s-ajungi să te ocupi de un „portal”.

 8. Fleur Says:

  @andreea călin: elegant ar fi să vă asumați minusurile. Și, eventual, să le remediați. Altfel, forma defectuoasă devine o piedică serioasă în calea fondului…

 9. Andreea Calin Says:

  Noi ne-am asumat minusurile si le-am si remediat intre timp. Pledam doar pentru bun simt… care lipseste considerabil in ultimul mesaj primit. Nu vad cum poate zeflemeaua sa fie buna metoda didactica.

 10. diacritica Says:

  Metodă didactică? Da’ ce, te crezi la şcoală?! Nu eşti cam măricică pentru aşa ceva?

  (Frate, după ce că-s tufă cu studii superioare, mai vor să fie şi mângâiaţi pe cap precum Gigel dintr-a patra!)

  Noi ne-am asumat minusurile

  La modul „Imi rezerv dreptul de a pune sincer la indoiala dimensiunea “majora” a acestor greseli”. A naibii asumare!

 11. geefo Says:

  Baaa, veniti sa vedeti cafteala intre tipele de la HR, vor sa stabileasca cine este femela beta. 🙂
  Diacritica, stiu ca le stii pe toate si inca ceva pe deasupra si mai esti si crudela, care-i varianta corecta Andrea, Andreea sau Andreia? 😀

 12. diacritica Says:

  Geefo, io fac consultanţă în relaţii economice internaţionale. Uneori, rar, se-ntâmplă să recrutez. Pen’ că clientu’, după ce i-am făcut studiul de fezabilitate, are mai multă încredere în mine decât în firmele autohtone de HR. Nu-i de mirare, cetind cele de mai sus.

  (E Andre-ea, că „ea” e un cuvânt cu sens independent, deci se scrie cu cratimă.)

 13. Adrian Says:

  Mă bag în discuţie dintr-un motiv personal. Mie mi se pare că stilul ăsta zeflemist este tipic omului care, chiar dacă are calităţi şi descoperă greşeli, nu are suficientă calitate să aibă încredere în el şi să facă doar ceea ce-şi propune, să apere ceva (limba română în cazul de faţă), trebuie să arate că e ironic, să judece, să dea sentinţe. Mai avem să aflăm că a trece strada prin locuri nepermise (ceea ce în mod evident este ilegal) este o greşeală pentru care trebuie pedeapsa maximă. Cel care descoperă aceste greşeli (şi bine face) o să devină în curând şi specialist HR (că deja clienţii au încredere în el şi nu în pupezele de la HR). Iată un atotştiutor care dacă nu-şi dă cu parerea despre tot şi despre toate (consultanţă în relaţii ecconomice internaţionale, ceva HR, cred că mai are puţin şi-i trage o pereche de palme şi lui Einstein) nu se simte bine pentru că nu poate să-şi arate toate calităţile (foarte multe de altfel). Eu te felicit pentru greşelile descoperite şi îţi urez mult succes pentru că, văd eu, clienţii or să te solicite şi la alte „trebi” din motiv de studii de fezabilitate făcute impecabil. Modestule.

 14. diacritica Says:

  Cât de stupidă tre’ să fii ca să postezi cu nick diferit (da’ cu adresa de mail personală) de pe acelaşi IP? 😆 😆 😆

 15. diacritica Says:

  Andreea Călin Calin de la Portal HR, sau despre cum să-ţi dai cu firma (de HR) în cap.

  Lecţia de bun-simţ şi eleganţă, de la Andreea Călin Calin către tot poporu’. Dintr-un motiv evident de personal.

  Sau despre cum să-ţi dai în cap şi ţie şi firmei şi brandului.

  Penibil. Mai penibil decât rezulta din „aceeaşi ochi”, chiar şi pentru un „Content Manager” at Portal HR. Sisoe…

 16. aciddu Says:

  da’ pân la urmă e contra-ofertă sau contraofertă? 😀

 17. diacritica Says:

  „Contra ofertă”, aciddu, că habar n-ai! 😀

 18. Adrian Says:

  Amice, numele meu este Adrian Călin şi sunt soţul Andreei. IP-up este acelaşi pentru că amândoi am scris de acasă (iată că ţi-a scăpat acest amănunt tocmai ţie care le ştii pe toate). I-am luat apărarare împotriva atitudinii tale şi nu pentru greşelile asumate şi îndreptate ulterior. Cred că greşeala Andreei, în ce te priveşte, este că a crezut că poate să aibă o conversaţie cu oameni cu inteligenţă peste medie (aşa e obişnuită acasă, asta ca să mă laud şi eu niţel că la tine dă nasol rău şi trebuie să înveţi să te lauzi elegant şi inteligent) iar aşteptările în ce te priveşte i-au fost înşelate. Eu închei această discuţie, nu cred că ai capacitatea să înţelegi ceea ce ţi-am spus.

 19. diacritica Says:

  Desigur.
  Că Andreea are nevoie s-o apere tăticul, nu poa’ să facă faţă singură belelor în care se bagă singură.
  😆 😆 😆

  (Tati, tati, copiii răi au făcut mişto de mine… Sau despre cum să te afunzi şi mai tare.)

 20. Adrian Says:

  Uite că fac o excepţie şi continui această discuţie pentru că mă amuză siguranţa ta că ea ţi-a scris de pe acelaşi IP iar acum, pentru că ţi-am dovedit că nu gândeşti, te foloseşti de chestii de copil fără jucării. Andreea nu are nevoie de ajutor, tu eşti deja în spam, în loc să câştigi un „prieten” care să te recunoască de „autoritate” în zona gramaticii ai reuşit să pierzi un posibil vizitator care poate avea nevoie de tine din când în când. Dacă o femeie stilată nu-i trage niciodată un şut în coaie unui ţopârlan, chiar dacă poate, eu nu accept ţopârlănia chit vă vine de la un tip care cunoaşte bine limba română. A, şi mai e ceva, dacă ai fi avut parte, vreodată, în viaţa ta de un om (nu zic femeie ca să nu te frustez mai tare) cum este Andreea atunci ai fi reuşit să te comporţi normal. E o „luptă” între bărbaţi şi dacă ai vreo urmă de demnitate acceptă că nu ai substanţă şi că ultimul tău răspuns este unul de om de nota… 7 (sau mai puţin), un om inteligent ar fi răspuns altfel, chit că ironic dar altfel.

 21. diacriticu Says:

  E o “luptă” între bărbaţi

  Băi, io-s diacriticul, bărbatu’ lu’ diacritica, chiar dacă scriu de pe acelaşi IP şi chiar dacă voi nu vedeţi că io scriu de pe acelaşi IP şi să nu vă mai luaţi de ea, că dacă aţi avea voi o femeie ca ea, pardon un om ca ea, ca să nu vă frustrez, v-aţi comporta normal. Băi, deci am intrat aici ca să-mi apăr nevasta pe care-aţi băgat-o nevinovată în lupta asta între bărbaţi. Că acu’ am ajuns acasă şi mi-a plâns că Iubi, iubi, uite, s-a luat ăsta de mine, nu vrei să-l baţi tu un pic?. I-am zis că io nu bat pe nimeni, nici măcar pentru ea, aşa minunată cum e (pardon, că n-am vrut să te frustrez!).

  tu eşti deja în spam

  Care spam, puişor? Ce, a venit nevastă-mea, diacritica, peste blogurile voastre? Zi, s-o bat! Că pe ea o bat.
  (Dacă te-ai abonat ca prostu omu’ cu inteligenţă peste medie la comentarii, vezi că ai link didisuptul mailului ca să te dezabonezi.

  ai reuşit să pierzi un posibil vizitator care poate avea nevoie de tine din când în când

  Ăăă?! Poate care va să zică invers. Da’ oricum, nevastă-mea, diacritica, promite să plângă din această cauză.

 22. diacritica Says:

  Lol.

  Remarcaţi, vă rog, că până şi culoarea dovedeşte că suntem din aceeaşi familie.

  Ruşine, Andreea, ruşine! Să nu mai faci, că nu-i frumos. Nu se face, nici chiar pentru un Content Manager dă limbă română care nu ştie scrie româneşte.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: