Dezabonarea, pe-nţelesul proştilor

Leneşilor, pardon. Mură-n-guriştilor, mă rog. Ăia care se plâng că primesc sute de mailuri (Cum scap de primirea unui e-mail la fiecare nou comentariu adaugat. Am cateva sute pana acum.), da’ dacă nu ştiu să se dezaboneze nu e vina lor, e a mea (că-l întrebasem „tu cum crezi că…?”) ş-a wordpressului:

Diacritica, am un respect deosebit pentru tine si-ti multumesc pentru ca mi-ai fost de folos de multe ori cu blogul tau. Nu da cu mucii in fasole acum, te rog…
Am bifat optiunea “Anunţă-mă despre viitoarele comentarii apărute prin email.” iar acum nu stiu cum sa scap de mailurile de la tine. Am cautat peste tot.
Orice spam care se respecta are in corpul mail-ului optinea “daca nu vrei sa mai fi sacait de acest mail te poti dezabona apasand aici”. Tu nu ai. Ma ajuti sa scap de tine sau nu?

Pentru toţi isteţii din categoria „muieţi îs posmagii?”:

Mailul cu comentariu nou arată aşa:

Nu-i foarte greu să vezi jos, ca-n orice spam care se respectă, capitolul „want less email?” şi lincu’ către „Manage subscriptions”.  Care este posmagul însuşi, numa’ că nemuiat. Şi care-arată aşa, dacă: 1. te-ai ostenit să ajungi cu privirea până la el; şi 2. ai clicat pe dânsul:

Bifezi diacritica şi alegi „unsubscribe” din lista derulantă de sub „bulk actions”. Acu’ va să zică că ai muiat posmagu’ de ţi l-a trimis wordpressu’. Că de data asta chiar nu pot să-l moi eu în locul tău.

Greu, frate, greu tare, după cum ştim noi încă din poveştile populare româneşti.

Publicitate

9 gânduri despre „Dezabonarea, pe-nţelesul proştilor

 1. Saru’mana, Diacrititca 🙂

  Fara suparare, dar nu trebuie sa il certi atat pe cel care a intrebat … Te-ai gandit ca o fi orb ? (pardon, se spune nevazator).

  Nu te mira, ca si orbii pot naviga pe internet si pot scrie emailuri etc. Problema lor este ca uneori ceea ce vedem noi cu ochii nu le este citit complet de vocea sintetica.

  Sunt (aproape) convins ca nu un orb ti-a scris, dar daca omul are vreo alta dizabilitate ?! (era sa scriu beteşug) Oare daca omul nu stie engleza merita mai putin respect decat un orb ? Dar daca este mai incet la minte ? dar daca o fi un copil de 10 ani sau un batran de 70 … ?

  Crede-ma ca apreciez mult ceea ce faci si dupa cum vezi ca scriu, am si eu nevoie de sfaturile tale. Totusi, nu iti indeparta cititorii cu ironii; cei care le merita au cel mai mult nevoie de tine 🙂

 2. Petronius, dragul mieu (că nu te mai văzui de mult pe-aici), nu-i vorba despre ce-ntreabă, ci despre cum răspunde. M-a-ntrebat cum să se dezaboneze, i-am răspuns cum le răspund multora la locu’ de-ntrebat: după tine?. Răspunsul îl ai mai sus. Şi nu e din categoria „am văzut unde, da’ scrie-n engleză şi nu-nţeleg”. Dimpotrivă (am căutat, nu e nimic). Nu e încet la minte, e prost cu coada pe sus. E leneşu’ din povestea leneşului. E românu’ care moare de foame cu pâinea şi cuţitu-n mână şi-l înjură pe Boc că nu vine să-i taie pâinea.

  Pe bune: încetăm să le tot găsim scuze? Încetăm să apărăm lenea neuronului şi prostia cu panaş? Că de-aia proliferează. Că se găseşte mereu cineva care să-i absolve de responsabilitate.

 3. Asta cu „Orice spam care se respecta” e criminală.
  Problema e veche, și e întâlnită în special în rândul celor care țin calculatorul pornit în special pentru Y!Messenger, hicinci…
  Pentru unii, nici măcar traducerea în limba română a pașilor nu e suficientă.
  Spor la unsubscribe!

 4. Buna ziua
  Ma gandeam omul poate nu este prost, poate chiar nu stie sa foloseasca internetul. Din ciclul „de ce nu merge imprimanta, ca nu este ‘introdus’ cablul de alimentare sau cel de USB” am intalnit o multime de „specialisti” in IT (cu diplome si alte hartogarii) ce habar nu au ce este dezabonarea de la un blog sau forum.
  Imi este mila de ei ma amuz dar ii ajut 🙂

 5. Îhî. Ştie suficient cât să-ntrebe de câteva ori la locu’ de-ntrebat, da’ când e vorba de dezabonat nu mai ştie. A se scuti.

Comentariile nu închise.