Domnu’ Mazăre,

Dragă Radule,

Mi-a zis mama că te-ai dat pe ştrase podium zilele astea, că-ţi faci imagine, că s-apropie alegerile, deşi cică dacă tu nu mai candidezi, nu ştiu cine-o câştiga – că nu-i altul ca tine, în stare să dea pui la pensionari şi muşchi la doamne şi zvastică la puşti.

Radule, dragule, mai lasă joaca şi treci, dracului, la lecţii, că la un moment dat n-o să mai treci clasa nici măcar cu şpagă. Mandatu’, mă rog.

Spre-un exemplu, Radule dragă, pune nişte coşuri de gunoi în piaţa Griviţei, că m-am dus încă de joi să-mi iau o plăcintă dobrogeană de Dobrogea, nu de Bucureşti, şi-am behăit cu hârtia-n mână după un coş, carele când l-am găsit era plin de dădea pe-afară. Da, ştiu că-s tomberoane cu nemiluita, dar eu nu voiesc să prelevez jegul de pe capacul lor.

De-asemenea, Radule, pasajul subteran de pe Ştefan cel Mare spre Tomis e o vomă infectă. Dacă tot ai desfiinţat toate trecerile de pietoni din zonă şi dacă tot mă obligi să trec prin pasajul ăla, măcar spală-l. Da’ ‘nainte de asta pune-i nişte balustrade ca lumea. Şi scoate-i stinghiile de metal, că una-două saltă c-un centimetru şi te pomeneşti cu roatele-n sus de-a berbeleacu’ pe trepte. Şi, că veni vorba, gresia aia e de-acu’ 30 de ani, alunecă şi când îi soare-afară, darămite când plouă ori e zloată. Au nu te-nteresează, că pe-acolo traficu’ de turişti e mic, deci nu-i rost de şou la teveu?! Au dară vieaţa viaţa constănţeanului iarna, pe viscol şi gheţuş de-o palmă, contează mai puţin decât Mamaia?!

De asemenea, pe Ştefan cel Mare ai putea planta nişte copăcei – o renovaşi, nu-i vorbă, da’ copacii ţi-au scăpat, ţi-au ieşit numai nişte felinare pe mijloc. Scoate, naibii, nişte dale de-alea (bre, e stradă pietonală – nici un pic de verdeaţă?!) şi plantează nişte umbră!

La Modern, ce să mai zic… Pune măcar balustradă la scările alea. Mi se rupe dacă ţine de primărie au ba! Că e-n oraş, iară comandant de detaşament peste oraş eşti tu. Treaba ta cu cin’ te-nţelegi ca să fie spre folosul cetăţeanului. Da, ştiu, constănţeanu’ e de-al casei, iară paharele ăle bune şi farfuriile neciobite îs numa’ pentru musafiri.

Radule, fă-te, dracu’, mare odată!

7 gânduri despre „Domnu’ Mazăre,

  1. Stii ce s-a-ntamplat cu majoritatea cosurilor de gunoi din orasul nostru? Au picat,unul cate unul,topite (fiind din plastic). Concitadini de-ai nostri au aruncat (voit sau din prostie,pur si simplu) mucuri de tigari in ele (aprinse,evident). De cate ori trec pe langa un cos din asta,”scurs” asa…pe langa stalp,ma incearca,rand pe rand, sentimente de indignare,de neputinta,in fata lipsei de civilizatie si bun simt a semenilor nostri.
    Bine,asta nu scuza Primaria ca nu le-a inlocuit.
    Cat despre Mazare……s-ar putea sa-si ia teapa la alegeri.Prea a lasat orasul de izbeliste in favoarea Mamaiei.
    Sunt curioasa cine-si tranteste vila aia la „trei papuci”. Sa speram ca e unul cu „resurse”, poate face o cale de acces spre plaja, sa nu mai trecem printre buruieni si gunoaie.

  2. Nţ. Am trecut azi pe lângă coada de pensionari care-şi luau pachetul cu de-ale gurii de la Mazăre. Au să iasă la vot la anul şi tot pe el o să-l voteze, dac-o mai candida.

  3. Adevarul e ca este un tip simpatic. M-am suparat si eu pe el atunci cand cu costumul ala, dar mai devreme mi se pare ca a fost si un scandal cu printul Harry al UK care si el a purtat un costum din asta la un bal mascat si daca l-au iertat pe el concetatenii lui, il pot ierta si pe Mazare concitadinii lui. Plus ca el e PSD parca, nu ? Inteligenta de ultima ora de la informatori credibili este ca PSD-ul isi mentine, in mod predxictibil popularitatea in cadrul majoritatii pensionarilor, si se stie ca populatia Constantei, la fel ca si populatia Romaniei si UE in general, este o populatie in imbatranire. In plus, analiza de inteligenta primita din diverse surse efectuata de mine imi arata ca PSD-ul pare a castiga teren si in cadrul populatiei de varsta tanara si mijlocie, care pana acu,m nu prea era cu PSD-ul

  4. P.S. Warning re. ultima fraza re. analiza de inteligenta: NU credeti tot ce scrie in mass-media, inclusiv ce zic eu, ca si eu, opinand pe net fac acum parte din mass-media. Poate fi, de asemenea, vorba si de o manevra de tip metoda de contra-inteligenta ofensiva ! Nu vedeti ce li se intampla saracilor vecini si prieteni bulgari aliati anul asta de cand si-au stabilit alegeri prezidentiale in octombrie 2011 ?! Iar Bau-Bau-l cu „dosarele” ! Zau, ii credeam mai avansati pe drumul democratiei decat noi, dar vad ca au ramas in urma ! Anunt cu acesta ocazie ca sentimentul de schadenfreude la romani re. Republica Bulgaria ESTE permis, alte state „permisibile” fiind in acest moment si: Republica Federala Germania, Republica Franceza, si Republica Belarus.

Comentariile nu închise.