Nuntaşi

Înţeleg că ăia de-l învaţă pă Popor să osebească Binele de Rău în politică se dau acuma cu helicopterul păste nunta lu’ Dinamo, năşit de Steaua.

Toate ca toate, da’ Evelina Badea, critica dă mondeni şi mondene, cu freză de early 80’s, a comentat papionu’ lu’ ginerică au ba? Şi a zis că-i de movegu să te-mbraci în alb la nunta fetii? Că nunta fără critica Evelinii e ca politica fără analiza lu’ Victor Ciorbea. Dacă n-a fost Evelina, înseamnă că Realitatea nici să transmită o nuntă nu-i în stare, nu mai zic la caz de uragan, doamne fereşte…

(Că nu-mi merge televizorul,  mă scuzaţi, şi m-am simţit foarte bine fără dânsul pân’ acu’, când m-apucară neliniştile.)

Publicitate

12 gânduri despre „Nuntaşi

  1. Da, a fost şi Evelina. Şi-au mai fost şi Vadimul, Tudor Octavian, Muguraşul Ciuvică, Ecaterina Andronescu şi… tam-ta-ba-daaaam… regele Cioabă. Cioabă pleda pentru simplitate!!!!!
    Evelina critica mizanplasu că n-are flori ca lumea, de fapt că n-are.
    Toate ca toate, da’ rochia a fost de tot chiciu’. Era prea umflată, se agăţa, încurca la pupat şi la felicitat, se băga să fie călcată, se agăţa. Unele doamne încercau s-o tomnească, dar degeaba. Cred c-a fost făcută pe principiul „Ce Kate? Ce Charlene (mamă, ce rochie!)? Las’ că le-arăt io ce-i aia rochie de mireasă!”.
    Ei, da… Când se suie râmătoarea în copac, e greu de dat jos. Şi aici mă refer la toată nunta cea b(p)orcească.

    Pe mine m-a distrat altă fază azi:
    Reportera: Cum credeţi că va fi la nuntă?
    Bricheta Sfăt (ton afectat): bla bla bla după care monumentalul „ne-am pregătit în primul rând moral pentru că ori la Albert ori aici trebuie să facem faţă cu bine bla bla bla…”
    Ilie Năstase: Cum să fie? Ca la nuntă!

  2. Salut,
    Stiu ca nu e locul potrivit pentru intrebarea mea, dar nu am gasit altul mai bun.
    Imi poti explica procedeul prin care baetii ( fara „i”, bineinteles ) destepti ai tarii stabilesc modul in care sa scriem si sa vorbim corect, conform DOOM ?. Eu inteleg faptul ca DOOM e si un joc si de-aia au oamenii tendinta sa se joace cu regulile precum porcul cu bostanul, dar nu inteleg si motivul pentru care apar schimbari in DOOM 2,3,5000 etc
    Daca s-a scris intr-un timp „sunt”, in altul „sînt”, pe urma s-a revenit la „sunt”, eu ce sa inteleg ? Cine sunt idiotii ? Cei care au considerat ca se spune corect „sunt” sau cei care au considerat ca se spune „sint” ?. Folosind logica elementara, ne dam seama ca unii au fost platiti din banii cetatenilor sa debiteze niste prostii, dupa care au venit altii si au debitat alte prostii. Pana la urma, care prostii sunt bune si care nu ? Se va stabili vreodata cum e corect sa scriem si sa vorbim, sau e ca o ciclicitate ? Zece ani se zice intr-un fel, iar in urmatorii zece se zice invers, dupa care ciclul se reia ?
    Multumesc anticipat pentru raspuns

  3. Eu mă bucur că s-a transmis la toate tv-urile marea borceală. A putut sa vada toata suflarea ce prost gust domneste in lumea asa-ziselor VIP-uri… Grandomania si prostia domnesc in Romania !

  4. Re. mediatizarea nuntilor la TVR, despre care am auzit de la informatorul meu norvegian din Romania care mi-a povestit ca pana si jurnalistul CTP s-a suparat pe excesul de mediatizare la TV a acelei nunti mentionate, eu nu pot sa comentez decat ca eu nu m-am suparat, deoarece, in totala concordanta cu politica externa curenta a Vaticanului, si eu promovez desfasurarea activitatilor sexuale cu precadere in cadrul casatoriei, si totodata incurajez prezentarea in mass-media a cat mai multor casatorii care se petrec intre oameni cat de cat maturi si cu succes social si financiar, deoarece am determinat ca ele reprezinta un model etic util tinerei generatii din Romania.

  5. domnu’ aspirant, ori informatorul ‘mneavoastră de la românioara a confundat cenuşăreasa cu condurul, ori ‘mneavoastră înşivă aţi înţeles greşit că era vorba de căsătorie, cînd colo fiind vorba tot de-o preacurvie.

  6. @v: daca e vorba despre faptul ca este o a doua casatorie pt. dl. Borcea si ca politica interna traditionala a Vaticanului nu le prea recunoaste pe astea, eu nu pot decat sa zic ca eu in politicile interne ale altor state independente nu prea ma bag, mai ales daca nu ma pricep, nu am fost niciodata acolo, nu am studiat despre ele, etc., dar despre politicile lor externe imi permit anumite pareri. Mie personal nu imi pasa asa de mult daca o casatorie e prima sau a doua. Daca e a treia, pot sa incep deja sa-mi pun niste probleme despre sanatatea participantilor, dar nu am cum sa le interzic, cel mult sa comentez, sa-mi zic si eu parerea, etc. ! Pot sa precizez ca mie in general nuntile la TV imi plac mai mult decat inmormantarile la TV, de exemplu. De asemenea ideea de casatorie imi surade mai mult decat ideea de concubinaj, desi acesta din urma este mult mai popular in Scandinavia, si este si el legiferat oficial cu anumite drepturi/obligatii in Codurile respective de Familie.

  7. e vorba, printre altele, că televiziunea de ştiri care se autointitulează „cnn-ul românesc” s-a ocupat zile în şir de transmis şi-apoi de comentat o nuntă de cartier, cu „interlopi” şi ţoapele aferente. un „eveniment” plin de bun-gust şi bune învăţăminte şi, desigur, o mostră de jurnalism informativ, urmat de-o mostră şi mai şi de jurnalism analitic, cu diverşi „urechişti” precum creţulescu, striblea sau cucoana aia, dragotescu, care-a trecut cu acceleratul prin gara gazetăriei, da’ în momentul ăla se uita pe fereastră în partea ailaltă, unde era mai frumos, că vindeau şmecherii suveniruri de plastic şi salam afumat cu bricheta. cred că de vreo patru sau cinci ori am dat pe realitatea în ziua aia, inclusiv seara tîrziu, s-aud nişte ştiri. şi le-am auzit.
    nu că aş mai pune bază, de multă vreme, pe ştirile realităţii, da’ mă rodeau nişte curiozităţi bolnăvicioase.
    ca să fie vasăzică_clar, preacurvia era a „presei”. nunta asta a fost o minune a analizei şi-a sintezei deopotrivă. a ilustrat perfect cam pe unde sîntem şi ca bun-gust, şi ca inteligenţă, şi ca_cultură, ne-a definit şi presa, şi publicul… şi mă opresc, să n-ajung ca birlic agăţat pe lampă în „două loturi”.

  8. mda…eu nu prea ma uit la TV de destul de multa vreme…nici cand eram in Romania nu ma prea uitam…doar daca e vreun meci sau serial pe care il urmaresc. Parerea mea sincera e ca nici CNN-ul ala original nu prea mai e ce-a fost si a devenit din ce in ce mai mult focus-at pe entertainment decat pe alte chestii…(BTW, nu pot sa-l sufar pe Pierce Morgan)…eu personal, daca am chef de stiri generale, dau click pe Al-jazeera, de interviuri si analiza pe BBC, iar despre local Romania nu mai citesc decat ce mai zice din cand in cand un jurnalist norvegian care e chiar acolo si are un ziar despre Romania in lb. norvegiana. (Daca e vreun eveniment important gen alegeri sau schimbarea guvernului sau a Constitutiei, o sa ma mai uit si pe ziare.com.) Daca am chef chiar de invatat ceva, ma duc direct la wikipedia, sau, daca, (ff rar), chiar sunt disperat sa aflu ceva mai aprofundat, caut si eu vreun jurnal stiintific in domeniul respectiv.

Comentariile nu închise.