Limba română la reducere

De la Andrei Mureşan, via Turambar.

 

Ceea ce dovedeşte o dată în plus că produsele la reducere sunt cu defecte.

 

Copii, noi spunem şi scriem limbii, cu doi i, pentru că genitivul se formează de la pluralul de nominativ (limbi) plus înc-un i. Ca fata – fete + i – fetei. Casă – case + i – casei.

 

 

Etichete: ,

12 răspunsuri to “Limba română la reducere”

 1. Cârcotaşu Says:

  Păi şi aici, dar şi-n cazul din Titulescu 73-79, e vorba de o firmă care execută, la comandă, „lucrări grafice” . Ar fi culmea să fie vorba de aceeaşi firmă, dar e greu de aflat. Cert este că realizatorii acestor minuni nu le-au avut cu şcoala şi că fie n-au fost controlaţi, fie li s-a trecut cu vederea, fie cei ce-au recepţionat lucrările nu ştiau mai mult … decât mândreţea de realizator.
  Mie mi-ar fi greu să suport o asemenea enormitate. Dacă aş locui la acea adresă şi nu s-ar face urgent corectarea, cred c-aş sparge geamul. 😯

 2. Marco Polo Says:

  Sunt total de acord cu cele scrise mai sus.Dacă „meşterul” designer e un semi-analfabet, în schimb cei ce au preluat „lucrarea” sunt nişte imbecili la grămadă, şi vai de săraca limbă română !!!!!!!!

 3. Filius Lunae (@FiliusLunae) Says:

  „Hiper ofertă de preț” xD
  Vă ador.

 4. Josephine Says:

  Josephine reblogged this on Lumi Nebune.

 5. Adrian Says:

  Eu cred că executantul a scris corect, dar beneficiarul l-a pus să şteargă un „i”, că erau prea mulţi… mai ales că e la reducere.

 6. GG Says:

  :))) toata treaba asta imi aduce aminte de o patanie a fostului meu sef. Era presedintele asociatiei de mecanici auto din tara lui si a vrut sa introduca o lege care cerea ca toti mecanicii ce sunt angajati sa stie sa citeasca! Si toata lumea a fost revoltata pentru ca brusc ar fi scazut numarul de mecanici. Explicatia era una simpla: daca omul ala nu stie sa citeasca instructiunile atunci cand monteaza un airbag la masina sau mai stiu eu ce si pune airbag-ul de capul lui, sansele ca un alt om sa-si piarda viata intr-un accident de masina sunt mult mai mari! N-au inteles argumentul. Legea a fost respinsa prima data.
  cam asa si cu „mesterul designer semi-analfabet”

 7. andreea123 Says:

  A se arunca un ochi 🙂

  http://imageshack.us/photo/my-images/40/capturefuz.jpg/

  Hi,hi, hi…

 8. Oana Says:

  OMG, ce analfabet a scris oferta?

 9. nico Says:

  Se pare ca se intampla si la case mai mari,insa cand deja aceasta greseala o vede tot cumparatorul de DEX,lucrurile devin serioase.Adica nu o vede numai profa de romana… si atat…

 10. loopoo Says:

  De-aia a ajuns ala cu bannerul la agatat preturi prin supermarket, ca n-a invatat carte…

 11. Izabela Papazicu Says:

  Tarziu a ajuns poza la tine diacritico! A facut deja de 3 ori inconjorul blogosferei!

 12. diacritica Says:

  Noroc cu tine că ţii socoteala.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: