Idiotocraţia şi prostopulismul

Ce faci cu absolvenţii de liceu care n-au luat bacu’?

Îi trimiţi la facultate. Conform proiectului doamnei ex-ministrese a învăţământului, (încă?) rectoriţă de universitate, plus parlamentăriţă, doamna, cum ziceam, Ecaterina Andronescu.

Absolventii care nu au luat Bacalaureatul si care au terminat liceul cu cel putin nota 7 „au dreptul sa urmeze in universitati, in conditiile aprobate de Senatele universitare, un an pregatitor” de facultate. Prevederea face parte dintr-un proiect de lege depus marti la Camera Deputatilor de social-democratii Ecaterina Andronescu, Cristian Dumitrescu si Titus Corlatean. Potrivit documentului, anul pregatitor poate fi „echivalat total” cu anul I de facultate, daca absolventii iau BAC-ul.

Ce zice doamna Andronescu, fostă ministresă peste educaţiunea naţionale? Zice aşa:

„ideea a ponit de la nevoia de a le oferi celor aproximativ o suta de mii de absolventi care nu au promovat o solutie. Nu ii poti lasa in strada si nici nu rezolvi nimic daca vor ingrosa numarul somerilor. In primul rand, daca vor recupera pe parcursul anului pregatitor, atunci isi vor putea continua studiile universitare”

Eu zic aşa: nu-i putem lăsa de izbelişte pe ăia care n-au intrat la liceu, aşa că zic să-i înscriem în clasa a IX-a (sau a câta o mai fi cazu’), că poate intră totuşi la anu’. Şi-n general, pe ăia care rămân repetenţi într-a VI-a să-i înscriem oricum într-a VII-a, sărmanii, că poate totuşi promovează dintr-a VI-a într-a VII-a la anu’, când or promova şi dintr-a VII-a într-a VIII-a (conform „echivalării totale”).

Sau mai bine nu, că ăştia mici nu votează la anu’. Şi nici nu-ngroaşă conturi de universităţi.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10267475-proiect-lege-absolventii-care-nu-luat-bacalaureatul-putea-inscrie-facultate-intr-pregatitor.htm

Reclame

Etichete:

4 răspunsuri to “Idiotocraţia şi prostopulismul”

 1. BadDragon Says:

  Ca sa nu luam in calcul si faptul ca vor avea de invatat si ceea ce nu au reusit sa invete in 4 ani ca sa ia un amarit de 6, si noile materii de la facultate.

  Dar stai asa… la facultati inca nu s’au pus camere de supraveghere la examene. Si poate mai e loc si de o spaga. Eventual acoperita sub numele de taxa de studii la vreo fabrica de diplome.

  O, zei! Ma intreb cind va incepe sa insemne din nou ceva o diploma de absolvire a unui ciclu de invatamint? Cind vom inceta sa vrem sa avem doar de dragul de a avea?

 2. Darius Tulbure Says:

  „Învăţământul a câştigat în extensivitate, dar a pierdut în intensitate. Învăţământul acum nu mai creează oameni de valoare ci mai degrabă aspiranţi la funcţii.” L-am citat pe Eminescu din memorie… Ce interesant că ce era valabil acum 150 de ani e valabil şi azi. Poate şi mai şi!

 3. F.M. Says:

  Sincer, n-aş fi crezut că poate debita aşa ceva. M-a dezamăgit din nou.

 4. VictorCh Says:

  „Nu ii poti lasa in strada si nici nu rezolvi nimic daca vor ingrosa numarul somerilor.”
  Da’ pe NEabsolventii de liceu – in varsta tot de 18-19 ani – PUTEM sa-i lasam in strada sa ingroase numarul somerilor? Sau aia isi pot gasi si singuri ceva de munca adecvat nivelului cunostintelor/abilitatilor lor pe cand absolventii de liceu au o neputinta in domeniu? Oare acestia din urma nu sunt in stare (daca TOT n-au invatat) nici macar sa descarce vagoane, sa sape santuri si/sau sa raneasca prin grajd, daca altceva mai acatarii nu sunt in stare sa-si gaseasca?

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: