Schimbări climatice

Cetăţeni, staţi liniştiţi! Clima României nu se va schimba în următoarele trei luni. (Păcat, îi scrisesem deja lu’ Moşu’ să-mi aducă costumaţia adecvată, în caz că treceam la climat tropical.)

Ceea ce contrazice isteria recentă cu schimbările climatice. Cine ştie ştie, şi Realitatea ştie.

(Copii, clima e una şi-i pe termen lung rău, vremea e alta şi pe termen scurt)

Reclame

Etichete: ,

13 răspunsuri to “Schimbări climatice”

 1. VictorCh Says:

  Macar dac’-ar fi scris ca in urmatoarele trei luni nu se schimba climatul (socio-economico-politic) – ar fi avut mari sanse sa li se implineasca prezicerea…

 2. Marco Polo Says:

  Una e clima, alta e climatul.Dar, legat de acest aspect, eu am în atenţie altceva : pe mine mă interesează nu atât de mult prognoza vremii, cât prognoza….vremurilor. (!) Cred că nu sunt singurul interesat.

 3. diacritica Says:

  Una e clima, alta e climatul.

  Nah, cred că în sensul lui de bază, climat e destul de sinonim cu climă.

 4. teamadetrepte Says:

  Isteria cu încălzirea globală e mişto rău. Am citit că acum vreo 50 de ani era la modă răcirea globală, activiştii mediului înconjurător anunţau că ne aşteaptă de prin 2000 un început de eră glaciară, la fel de cert cum ne aşteaptă acum încălzirea globală. Noi să fim sănătoşi, clima se descurcă! Când aşa, când aşa.

 5. VictorCh Says:

  „…climat e destul de sinonim cu climă.”
  Despre ”superior”, ”inferior”, ”maxim”, ”minim”, ”optim” etc stiam ca nu admit grade de comparatie. Oare ce-or spune regulile – in aceasta privinta – despre „sinonim”? (Ca mie personal cam la fel de „prost” „imi suna” si „mai sinonim”, „mai putin sinonim”, „cel mai sinonim” sau „foarte sinonim”…)

 6. VictorCh Says:

  teamadetrepte: Daca bine oi fi inteles eu (de pe la TV, de la canale gen „Discovery”), actuala (prognozata) incalzire globala ar constitui una dintre primele etape ale unuia dintre posibilele „mecanisme” de instaurare a unei noi ere glaciare.

 7. diacritica Says:

  Încălzire globală, adică aia din iarna 2009-2010, nu? Cu -20 de grade la Bucureşti.

 8. VictorCh Says:

  Sunt convins ca stii raspunsul, da’ poate nu-l stie toata lumea: incalzirea aia nu degeaba mai are si calificativul „globala” – este asa pt ca ea nu este neaparat si locala si in orice moment (nu numai in iarna mentionata si nu numai anume in Bucuresti – in unele regiuni clima locala – chiar si ca medie anuala – poate chiar sa se fi racit substantial (aceeasi sursa a informatiilor), dar media ponderata a temperaturilor pt un an intreg pe tot globul pare sa fi crescut cu peste un grad), si ea nici nu are o evolutie constanta, liniara (in fiece moment cu un pic mai cald decat in perioada precedenta corespunzatoare anotimpului). La Bucuresti, la Sidney, la Vancouver, la Kuala Lumpur si in statiunile antarctice (spre ex) temperatura medie corespunzatoare sezonului poate sa scada si cu 30 grd, si media globala anuala totusi sa creasca, si pe de alta parte degeaba in alte locuri (specificate punctual) temperatura sezoniera o fi crescand cu doua’j’ de grade, ca pt temp medie anuala globala cresterea tot numa’ sub doua grade ramane.

 9. diacritica Says:

  Tot ce zâsăşi mai sus se aplică diverselor epoci. După fiece glaciaţiune a urmat o încălzire globală. Şi după fiece încălzire globală a urmat o răcire globală.

  Da’ na, tre’ să mănânce şi ecologiştii o pâine. Iar asta cu încălzirea e o pâine albă, spre deosebire de pâinea luptei împotriva hoardei de rumâni aruncători de pet-uri.

 10. VictorCh Says:

  Perfect adevarate afirmatiile din primul paragraf (SI din al doilea, da’ pe ala nu-l discut), toata chestia e legata DOAR de cauzele care le produc, de ritmul si frecventa cu care se produc respectivele schimbari (durata perioadei poate fi de cinci-zece mii ani da’ mai poate fi SI de o suta-doua milioane ani) si respectiv de amploarea acestora (TOT „glaciara” este perioada si daca la 45 grd latitudine nordica in zona de climat maritim temperatura medie multianuala este minus 10 grd, si daca-i minus 50 grd – si ma refer aici la grade Celsius).

 11. diacritica Says:

  Bine, Victore, să fii sănătos!

 12. Rudolph Aspirant Says:

  …bine ca n-a zis „schimbari climactice”, sau mai rau, „climacterice”, ca risca sa ofenseze si cealalta 1/2 de planeta politica !

 13. Rudolph Aspirant Says:

  Re. incalzirea globala, pot sa anunt ca s-a anuntat chiar saptamana trecuta in mod oficial in ziarul oficial din Norvegia, care are integritatea unei publicatii din alea cotate maxim de ISI & ISI (ala care evalueaza articolele si revistele stiintifice + ala din Pakistan cu link mai jos), ca este posibil sa fi fost o exagerare politica. S-a zis mai de mult chestia asta si prin alte publicatii, dar alea aveau cota mai joasa pe ISI & ISI, deci poate ca nu erau atat de credibile. Dar daca s-a anuntat in Norvegia la ziar, atunci sa stiti ca asa e.

  http://www.defence.pk/forums/general-defence/551-isi-pakistan-inter-services-intelligence.html

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: