Căutături

Mda.

Reclame

18 răspunsuri to “Căutături”

 1. Cârcotaşu Says:

  Bine, bine. Da’ la „Total views referred by links to your blog” cifra asta-i conţinută?
  Oriş’cât, aduce-a flood.

 2. diacritica Says:

  Îhî. Şi google.md, google.de, google.se, google.it, google.com, bing, search.conduit.com, babylon.com şi mulţi alţii, toţi să pusără cu floodu’ pe mine. Care cu o vedenie, care cu 2.300.
  În ziua respectivă, adică ieri, au fost peste 2500 de vedenii de-astea numai din motoarele de căutare (search engine terms, da). Şi vreo 5.000 cu totu’.

 3. diacritica Says:

  Na:

  Luminează-mă!

 4. Cârcotaşu Says:

  Păi dijaba, nu Google se puse, că ăla nu cată singur. Altfel, e tipic pentru flood, ăsta se face pe cât mai multe căi, că altfel e Carmol la proteză. S-ar putea să nu fie ş-atunci ieşti The First! După cum s-ar putea să fie, da’ prost făcut, deci fără efect sesizabil. În cazu’ ăsta să ne rugăm să nu-nveţe. Acu’ cine ştie? Succesuri!

 5. diacritica Says:

  Bre Cârcotaşe, io-nţeleg că te surprinde, da’ statisticile de ţi le arătai mai sus nu ies cu nimic din obişnuit. Mi-a venit acu’ să le pun, cum mă uitam io, aşa, că m-apropiu de de 2.000.000 de vedenii all time. Şi nici măcar n-a fost ieri ziua cea mai, aia fuse acu’ câteva zile, cu vreo 7500 de vedenii. Or’cum, la mine ăle „total views referred by search engines” sar de 3.000, de obicei.

 6. Cârcotaşu Says:

  Scuze, detalierea ta a apărut când io clăpăceam. Interesant! Celelalte (.md, .com, .it etc) nu-s la acelaşi nivel cu Google.ro, deci nu e vorba de flood. Văz că eşti pe o frumoasă poziţie 119, dar prin aprilie vei fi fost şi mai sus. Oricum, numai bine!

 7. diacritica Says:

  De zelist zici? Zelistu’ n-are treabă în cazu’ de faţă.

 8. Cârcotaşu Says:

  Ei, la urma urmelor toate-s orientative, da’ altfel e şi Zelist un indicator ca toţi ceilalţi! Şi el reflectă şi statisticile pe care le citezi tu. Dacă mai iei şi un program de monitorizare o să vezi alte rezultate, da-n final toate-s pe-acolo!

 9. diacritica Says:

  Şi el reflectă şi statisticile pe care le citezi tu.

  Zelistu’ reflectă numai nişte linkuri, nu numărul de clicuri pe linkurile respective. Sunt destule linkuri care stau bine-mersi, da’ n-a clicat nimeni vreodată pe ele.

 10. VictorCh Says:

  „Sunt destule linkuri care stau bine-mersi, da’ n-a clicat nimeni vreodată pe ele.”
  …precum si (probabil) altele pe care clickaie lumea in draci si tot numai o singura data sunt luate in considerare…

 11. VictorCh Says:

  P.S.
  1. Oare sa fie chiar atat de mari deosebirile de… (rang? numar de ordine? habar n-am CARE ar fi exprimarea corecta) intre valorile indicate de diferite sisteme statistice? Parca n-as prea crede… Tare-mi vine a crede ca (spre ex) intre primii 100 din diferite sisteme macar 80 se regasesc in toate (sau aproape toate) sistemele statistice (cu eventuale diferente de pozitie) si ca din ceilalti 20 macar 15 se regasesc in urmatoarea suta… Cu alte cuvinte, cu titlu orientativ (nu „la concurs”, „la fotografie”, ci doar pt orientarea „hai sa vad cam unde ma situez/se situeaza”) te poti repera cu destula acuratete.
  2. Ceea ce insa nu reflecta toate aceste statistici este CALITATEA „urmaritorilor” (a participantilor la aceste statistici), cu alte cuvinte CE GEN de oameni te urmaresc…

 12. diacritica Says:

  Victor, statisticile pe care le-am pus niţel mai sus arată clar cum stau lucrurile. Primii 10 „referrers” (saituri care-mi trimit cititori) adună 3.048 de vizualizări, dintre care numai 27 vin de la 2 (turambarr şi badeadan) din cele 270 de linkuri luate în considerare de zelist. Mai rămân 212 vizualizări, care vin de la alte motoare de căutare, forumuri, mail.yahoo.xxx, netvibes, reddit, blogloving şi câteva dintre linkurile luate în calcul de zelist.

  Încă un argument că poziţia în zelist n-are legătură cu traficul: în sept. 2010, de exemplu, eram undeva pe la poziţia 70-80 (mai bine decât acum), cu 58.000 de vizualizări pe toată luna; în septembrie 2011 eram tot pe la 70-80 în zelist, cu 133.000 de vizualizări.

  Oare sa fie chiar atat de mari deosebirile de… (rang? numar de ordine? habar n-am CARE ar fi exprimarea corecta) intre valorile indicate de diferite sisteme statistice?

  Măsoară chestii diferite, cum ziceam. Zelistul socoteşte, într-un fel sau altul, numărul de linkuri către sait (iar câte clicuri vin de pe linkurile alea am arătat adineauri), statisticile pe care le-am publicat mai sus măsoară clicurile / afişările / vizualizările (nu numărul de vizitatori).

 13. beausergent Says:

  dacă primiţi cu off-topicul: cele mei frustrante greşeli de limba română sunt cele de pe burtierele emisiunilor de ştiri TV. Cum poţi să demonstrezi şi cine te crede că ai citit pe ecranul televizotului următoarea ştire: „după ce au tâlhărit 12 persoane, judecătorii din localitatea X au eliberat 5 infractori.”

 14. diacritica Says:

  Ţine aparatul foto prin preajmă. 🙂

 15. Iulia Says:

  Nu știu alții cum sunt, dar pentru mine blogul ăsta e din capitolul Tools. Sau Mersul Trenurilor. Este singurul îndreptar ortografic online din România, cu explicații, trimiteri și serviciu clienți 🙂 inclus. De când stau pe blogul ăsta, am devenit mai conștientă de cum scriu și cum vorbesc. Serios. Sper să nu dispară vreodată, mi-ar fi foarte greu fără.

 16. diacritica Says:

  De când stau pe blogul ăsta, am devenit mai conștientă de cum scriu și cum vorbesc.

  Eu de când fac blogul ăsta. 🙂

  Mulţumesc.

 17. Mihai Says:

  Mai mult de 5 n-am luat niciodata la roamana/gramatica. Sigurul lucru retinut este sintagma „forma fara fond”.

  GJ (in romaneste Good Job) diacritica!

 18. jademan Says:

  La mulţi ani!!! 😀

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: