Educaţie

Aud că Google s-a convins de curând că românii-s educaţi. Cre’ că l-au convins vecinii mei care fumează în lift. Şi ăia care lasă covor de coji de seminţe la intrare. Şi piţipoancele tolomace de azi din Real. Şi copchiii de pe tpu.ro. Şi ziariştii care scriu doi arbitrii. Şi ăia care au picat  bacu’ de ştresu’ îndirectului pe cameră.

Cre’ că toţi ăştia au stat călare pe capu’ lu’ Google, care s-a lăsat convins, fiind el un american credul.

Publicitate

22 de gânduri despre „Educaţie

 1. Intr-adevar sunt multe asemenea exemple,insa mai sunt si exceptii.Daca le vom privi pe acestea (ex ca: aruncatul cojilor de seminte ,etc) unde o sa mai gasim puterea sa ridicam capul din pamant(sa spunem asta e tara in care traiesc)?Crezi ca nu sunt si oameni cu care sa ne mandrim?Multumesc..

 2. Asta-i acu’, plângăcioşenii de-astea.
  Io nu stau cu capu-n pământ, poate tocma’ de-aia bag de seamă că majoritatea românilor din jurul meu îs needucaţi. Spre deosebire de mine, desigur.

  România e o ţară murdară pentru că inclusiv tanti gospodina care acasă şterge prafu’ în fiecare zi când e-n autobuz aruncă cotorul de măr pe geam.
  România e o ţară cu oameni care scriu bagamias şi i-mi.

  Excepţiile nu fac din România o ţară de oameni educaţi.

 3. şi tanti de la etaj care aruncă gunoiul pe geam, şi ea cred c-a stat pe gugăl să-l educe. dacă nu cumva fiu-su, ăla care pune muzici tari la miezul nopţii.

 4. (îmi place opţiunea asta a wordpressului, „anunţă-mă despre viitoarele comentarii apărute prin email”. păcat că n-are şi opţiunea să mă anunţe despre comentariile făcute direct pe sait. 😀 )

 5. Când mă fac eu mare şi-o să-mi fac în sfârşit sait, o să bag şi opţiunea „comentarii prin sms”. 😀

 6. Goagal nu s-a inselat – romanii SUNT intr-adevar educati (doar nu s-a precizat nicaieri BINE educati; CE, ca sa faci rele nu trebuie educatie?)

 7. Păi cred că dacă-i aduni pe toţi ăia care:
  – fumează-n lift;
  – lasă covor de coji de seminţe…
  şi le adaugi piţipoancele de la Real, copchiii de pe tpu.ro, iar la ziariştii care scriu „doi arbitrii” îi aduni şi pe cei care scriu „cei doi miniştrii”, mai pui şi pe cei care-au dat „bacaloriatu'” (că l-au luat, că nu l-au luat), gospodinele care mănâncă-n tramvai (mere, rahat sau ce-o mai fi), pe alea care aruncă gunoiu pe fereastră şi pe cine mai vrei, tot nu faci de-o juma’ de milion şi ăştia repartizaţi uniform în teritoriu. E adevărat că-s foarte mulţi şi-aşa şi că ajunge o măciucă la un car de oale, da’ tot nu-s majoritari. Dac-ar fi, n-ai mai putea ieşi pe stradă. Mai departe sigur, fieş’care suntem chiar unicate…
  PS – În România prea puţini folosesc „băgamiaş” şi şi mai puţini scriu pe garduri sau pe internet „î-ţi”, aşa că nu ăştia fac România. Ba nici chiar unu’ ca Igaş care şi-a comandat ziua naţională proprie, cu defilare noaptea, pe 30 noiembrie, la Arad, în ton cu „să moară duşmanii de necaz!”

 8. cârcotaşule, am aşa o bănuială că eşti mult, mult, mult prea optimist în estimări.

 9. Pune-i şi pe ăia care umplu ţărişoara de peturi, ăia care-ţi taie faţa-n trafic, ăia care aruncă ţigara pe jos, ăia care blochează cu maşina intrarea în bloc, ăla care îşi scoate merinda de cârnaţi în autobuz, mămicuţa care a plătit doar un bilet, dar ocupă două locuri, plus ăia de nu plătesc defel bilet, ăia care nu-şi închid telefonul la teatru, ăla care se bagă cu cărucioru’ plin la casa rapidă, ăia cărora le e silă de alge, plus ăla care mă ciupeşte pe mine de cur în autobuz şi vezi cât îţi mai rămâne pân’ la jumătatea de milion. Nu-s repartizaţi uniform în teritoriu, desigur, că mulţi s-au dus prin cele străinătăţuri.

  România e gălăgioasă, murdară şi pute.
  Orice-ar zice manualul de istorie şi filmele lui Sergiu Nicolaescu.

  Iar pe stradă poţi să ieşi pentru că nişte oameni îs plăţiţi să măture în fiecare dimineaţă covorul de chiştoace din staţia lu’ 123. Dar sunt păduri unde nu poţi să ieşi, pentru că acolo nu mătură nimeni.

  Poţi să te legăni cu gândul că nu ăştia fac România. Da’ în mod sigur nici ăilalţi nu-s suficienţi ca s-o facă.

 10. @ v,
  Oi fi, dar de-un exemplu, locuiesc de ceva ani în Bucureşti, tot la bloc, la bloc, la bloc, să răsară busuioc, unde-ntorc ochii văz numa’ ferestre, da’ numa’ de la una se aruncă conţinutu’ făraşului. Păi care să fie procentu’? Prin Bucale, dacă umblu, tot aşa, de ceva multă vreme, n-am văzut „gospodină” s-arunce cotoru pe fereastră-n tramvai. Asta nu-seamnă că n-o exista, da’ care să fie procentu’? Să fiu io aşa optimist gândind la alţii?
  Dreptu-i că cum (sic) io nu fac din astea, nu mi-a trecut prin cap c-oi fi singuru’, ăla de pus în ramă! 😯

 11. „Poţi să te legăni cu gândul că nu ăştia fac România. Da’ în mod sigur nici ăilalţi nu-s suficienţi ca s-o facă.”
  Asa-i! Unii nu curata destul pt a demonstra ca EI sunt cei majoritari, ceilalti „nu murdaresc destul” pt a putea „ridica pretentii”…

 12. @ Diacritica,

  Poţi să te legăni cu gândul că nu ăştia fac România. Da’ în mod sigur nici ăilalţi nu-s suficienţi ca s-o facă.

  Nu vine chiar aşa. Omu’ sănătos nu se vede, la fel ăla care-i la locul lui, ăla educat, ăla cu bun simţ. D-aia zici că ăştia-s prea puţini ca să facă ţara. Urme rămân nu după ăia care păstrează curăţenia ci după cei ce fac mizerie. Tot aşa, pe principiu’ păduchelui care iese-n frunte, anormalul pare-a făcea regula, dar asta numai pen’că normalul nu-i vizibil.
  Nici cu ăia care mătură-n fiecare dimineaţă-n staţia lu’ 123 nu-i chiar aşa.
  E unu’, Vanghelie, care se vaită că plăteşte oameni să măture odată la două săptămâni trotuarele! Eu văd că se golesc coşurile de gunoi numai la două-trei zile după ce dau pe-afară. În plus ăia cu pet-urile sunt tot ăia cu seminţele şamd. La fel ăia cu maşina-n drum, că de regulă ăştia au SUV-uri bengoase, merţane etc.
  Ce să mai…, eu tot cred că majoritatea circulă cu RATB-u’! 😯

 13. @diacritica:
  Ce repede trece timpul! Mai ieri citeam aici despre „isprăvile” lui Pătrăţel & Comp.pe plajă.Văd că el e cu noi tot timpul, nu ne…părăseşte nici iarna şi, în mod sigur, nici de sărbători! Dar am mai zis-o: viaţa ar fi monotonă numai cu oameni civilizaţi, cu capetele rotunde…Ei, da!….Da’….nici chiar…”ţuguiate”! 🙂

 14. 😯
  Chiar acum câteva minute, la emisiunea „Dănuţ SRL”, un actor respectat, George Mihăiţă, pronunţă şi repetă: Numărând piesele care le-am jucat. Au rezultat 32, multe-nainte!
  Acu’ ce să mai vorbim aici? Despre ce?

 15. la cîte virgule-ntre subiect şi predicat punea Eugen Simion pe vremea cînd ierea preş la academie, io zic să nu ne-ngrijorăm pentru carele lu’ Mihăiţă…

 16. Vecinii mei sunt mai „civilizati”.
  Nu arunca gunoaiele pe jos, ci le „aranjeaza” frumos pe gardul viu.

Comentariile nu închise.