O-ntrebare despre sex

Vişan acela e un puţoi dobitoc. Pur şi simplu. Nu stau să discut aspectele penale, că nu-i de nasul meu. La prima impresie, aşa, îmi vine-a zice că-i un puţoi care n-are decât să se maturizeze forţat în închisoare, dacă de unul singur n-a reuşit. P-ormă mă-ntreb dacă-i drept să stai închis pentru sex consensual (că viol nu-i) cu o minoră de 17 ani. I mean, dacă nu mă-nşel, legea zice că la 16 ani poţi să te măriţi (şi prin urmare să faci sex cu soţu’). Dacă ai 16 ani, nu eşti măritată, da’ faci sex, ăla (major) riscă închisoarea. Acu’ mă-ntreb: da’ dacă ai 16 ani şi eşti măritată, da’ ţi-o pui cu altu’?! Sexu’  la 16 ani, în afara căsătoriei, se cheamă sex cu minoră sau sex cu femeie măritată?!

Şi mă mai întreb o chestie: în scandalurile, alea câteva de pân’ acum, cu amoruri între profe şi elevi, a intrat vreo profă la-nchisoare, fie şi numai pentru 30 de zile, pentru sex cu minor? Şi dacă nu, nu cumva Vişan e-n închisoare şi pentru că-i bărbat? (Şi dobitoc, mă rog, ceea ce este oricum elementul esenţial în acest caz şi-n toate cazurile de felul ăsta.)

În fine. Io-s tufă la penal-ităţi, iar ăla tot puţoi dobitoc e.

Să trecem la ce mă-nteresează pe mine acu’.

Care va să zică, profu’ a avut activităţi extraşcolare cu eleva. „Şcoala” consideră că activităţile extraşcolare cu pricina sunt doar extra, nu şi şcolare, deci nu le agreează, deci zice că profu’ să-şi dea demisia, că dacă nu, e dat afară. Profu’ se conformează şi-şi dă demisia; juna păţeşte ce? Scăderea notei la purtare? Ma scherziamo?! Dacă profu’ şi eleva în loc de sex făceau împreună alte activităţi extra, dar nu şcolare, de genul să ne căcăm împrăştiat pe biroul directorului, eleva se-alegea doar cu nota scăzută la purtare?!

Serios vorbind, cred că fata aia ar trebui exmatriculată. Atâta vreme cât a făcut de bunăvoie  ceva ce şcoala consideră a fi reprobabil, ar trebui să fie sancţionată – şi nu cu scăderea notei la purtare, aia se-ntâmplă când ai absenţe sau scrii măscări pe zidul şcolii sau când îl înjuri pe prof că n-a vrut să ţi-o tragă.

Serios vorbind, cred că de-acu-ncolo regulamentul şcolar în licee ar trebui să se refere şi la asta. Să spună clar că relaţiile sexuale cu profii sunt interzise şi se pedepsesc cu exmatricularea. Ca să fie clar, că acu’ nu e. Dimpotrivă. Profu’, cel puţin teoretic, ştie că n-are voie, că e faptă penală, că nici statutul nu-i dă voie etc. Da’ eleva ce ştie?! Ştie – sau dacă nu ştia, a aflat acum – că dacă şi-o pune cu profu’, profu’ intră la-nchisoare. Şi de-aici până la inventat poveşti ca să ne răzbunăm pe profu’ de mate mai e doar un pas. Nu-i virgină? Cum să mai fie, dacă i-a pus-o profu’?! Nu-s urme de spermă? A folosit prezervativ, că profu’ are deja doi copii şi nu mai vrea. Nu şi-a lăsat păr pubian pe dânsa? Ba-şi lăsase, da’ am făcut duş după ce m-a spurcat. Etc.

Serios vorbind, regulamentele şcolare trebuie să se refere şi la relaţiile sexuale între profi şi elevi. Profu’ răspunde în faţa inspectoratului şi a tribunalului. Elevul în faţa cui răspunde?! Legea, pare-se, îl consideră minor şi nevinovat, ba chiar ingenuu. Părinţii îl iau în braţe, că cică asta înseamnă să fii părinte – să-l crezi pe cuvânt şi să-i iei apărarea, orice ar fi.

Serios vorbind, când e vorba de sex consensual cu profu’ la liceu, doar din punct de vedere penal e un singur vinovat. Şcoala, ca să facă educaţie, ar trebui să fie consecventă şi să pedepsească ambele părţi.

Reclame

Etichete:

29 răspunsuri to “O-ntrebare despre sex”

 1. jademan Says:

  Da, aşa ar trebui să fie!

 2. VictorCh Says:

  Nu-i putin cam greu de dovedit consensualitatea – sau lipsa ei? (INCLUSIV in relatia dintre cadru didactic* si „educabil”*.) Sau se ia in considerare dupa CINE depune primul plangere penala**?
  *Ca doar nu-i „batut in cuie” ca numa prof’u’ si eleva se… „alinta”, nu si prof’a si elevul.
  ** A propos, profu’ CUM poate dovedi c’-a fost violat de catre o eleva? (Pana si invers – profa de catre elev – e greu de dovedit, daca nu chiar imposibil. In absenta vreunei inregistrari (DESCOPERITE) este vorba despre cuvantul unuia impotriva cuvantului celuilalt. PE CINE sa crezi?)

 3. diacritica Says:

  Nu-i putin cam greu de dovedit consensualitatea – sau lipsa ei?

  Probabil că e. Dar procurorii şi avocaţii fix asta fac în procesele de viol. Când un om e condamnat pentru viol, procurorul a dovedit lipsa consensului. Când un om e achitat în proces de viol, avocatul a dovedit consensualitatea.
  În cazul de faţă instanţa nu a reţinut acuzaţia de viol. Vişan e-n închisoare pentru sex cu minor.

 4. Mihai Says:

  @Diacritico,
  Pe bune, strici o parere buna despre tine si blog, parere pe care ai creat-o in timp. Nu mult timp, dar nu exagera.
  Intre profesorasul de sport si unul care omoara oameni conducand, care are pericol social mai mare?! Proful si penala aia se pot casatori. Citeste penala in cheie argotica. Daca se casatoreau profu’ si penala, nici scoala, nici nimeni nu le mai facea nimic. Pt ca au voie. Amaratul ala e la inchisoare si ca e el nu prea ‘teligent, dar si pentru ca bizonul privitor de stiri gandeste fix la fel: nu prea ‘teligent. Pentru ca sexul consensual cu una sau unul peste 16 ani nu exista pericol social. Si nu ar trebui sa faca o zi de arest preventiv.
  Iar despre ce face penala dupa scoala, onor scoala nu are nicio treaba. Pentru ca altfel nu o lasa scoala sa pozeze in Playboy, sa citeasca Playboy sau Cosmo sau orice altceva, nu o lasa sa intre pe un site XXX. Sau nu o lasa sa intre pe site-ul tau sa invete sa injure cu cratima pe unde trebuie. Pai, ce, un elev are voie sa-njure?
  Hai sa nu facem pe pudibonzii. Un om la 16 ani are voie sa faca sex cu cine vrea in afara scolii. Daca nu incalca o lege, nu directorul scolii poate hotari ce e moral si ce nu.

 5. VictorCh Says:

  P. S. (IN SFARSIT „on-topic”): Legea protejeaza minorul delincvent de dezvaluirea imaginii sale si/sau a numelui, a datelor personale etc.
  Dac’-o exmatriculezi, inregistrarea acestui lucru in foaia matricola il/o va urmari pe „educabil/a” toata viata. Nu-‘i putin cam severa sanctiunea pt ceva ce poate fi doar o copilareasca lipsa de infranare in exprimarea fizica a unui sentiment (catre persoane mai in varsta) despre care SE STIE ca apare pe la acea varsta?
  Si daca raspunde in acest „educabilul”, n-ar fi firesc sa raspunda CUMVA si parintele / tutorele acestuia?

 6. VictorCh Says:

  Erata: „…in acest FEL „educabilul”…”

 7. diacritica Says:

  Pe bune, strici o parere buna despre tine si blog,

  Promit să plâng.

 8. Mihai Says:

  Plangi si tu cu-n argument. Sau cu-o-njuratura.

 9. diacritica Says:

  Dac’-o exmatriculezi, inregistrarea acestui lucru in foaia matricola il/o va urmari pe “educabil/a” toata viata.

  Asta-i şi ideea. Să se gândească de două ori înainte, aşa cum acum se gândeşte de două ori înainte să atingă numărul de absenţe care duce la exmatriculare.

  Si daca raspunde in acest “educabilul”, n-ar fi firesc sa raspunda CUMVA si parintele / tutorele acestuia?

  Sigur. Tot atunci când o să răspundă şi pentru că minorul pe care-l are-n grijă a furat.

 10. Mihai Says:

  Sigur. Tot atunci când o să răspundă şi pentru că minorul pe care-l are-n grijă a furat.
  *********
  Tocmai, il exmatriculam si pe tac-su, tuns. Sau i-o taiem? Ordonati!

 11. Paul David Says:

  Un pic cam serios articolul şi are o tentă de indignare personală… 😀
  nu prea mă pricep foarte bine la română, am mari dificultăţi cu i-urile şi multe altele dar datorită ţie am reuşit să mă îndrept cât de cât…
  😀 aş dori dă aduci doar o mică modificare articolului ca el să fie perfect:D
  La mica ta referire în limba italiană, ai spus „ma scherziamo”” ceva ce mot-a-mot cât şi destul de literar se traduce ceva de genul „dar glumim?” cu toate că tu probabil ai vrut să subliniezi ideea probabil cu ceva mult mai românesc… ceea ce transforma din „ma scherziamo” în „ma stiamo scherzando…?” care nu este o mare diferneţă dar este modul corect de a sublinia o idee, în limba italiană… „ma scherziamo” nu are rolul scontat pe care ţi-l doreai.

  Faci o treabă minunată şi mai ajutat mult ca prin urmare îţi mulţumesc.

  P.S. – eu sunt unul dintre cititorii din umbră deci acesta este primul meu comentariu 😛

 12. INTERPOL Says:

  Daca te mariti la 16 ani,capeti capacitate de exercitiu deplina.Cu alte cuvinte,ajungi sa fii majora la 16 ani :)). Deci cel cu care faci sex,casatorita fiind,n-o sa mai fie tras la raspundere…

 13. Cristian Says:

  Serios vorbind, ai mare dreptate!
  De altfel, în afară de faptul că profu’ a dat-o în bară cu a lui elevă (aproape) minoră, (aproape) virgină şi (aproape) sănătoasă la bibilică, totul pare ciudat în afacerea asta! Încrâncenarea tatălui lovit în onoarea lui de familist, „dovezi” care apar peste noapte, ca iepuraşii din joben, ca să ia locul altor „dovezi”, schimbări de încadrare juridică (mai e puţin până la „dobândirea de foloase necuvenite”, „conducere sub influenţa alcoolului” sau, de ce nu, „trădare de ţară”) ş.a.m.d. Parcă toate astea au început să capete un uşor parfum de şpagă şi arome de trafic de influenţă.
  În plus, aşa cum remarci, nu văd pentru ce o profesoară mai curvă şi-o poate trage în linişte cu un elev mai minor, fără să-i pese de urmări, iar un profesor nu se mai poate atinge de o elevă mai minoră şi mai curvă fără să devină pericol public.
  Fraţilor, asta-i discriminare! Părerea mea!

 14. diacritica Says:

  Paul, scumpul mieu, am oarece ani de italiană cultă în spinare. Dacă tu n-ai auzit „ma scherziamo?!”, eu am auzit. Tot acolo unde tu ai auzit „ma stiamo scherzando?” – la vorbitori nativi.

  (În rest, toate articolele din categoria „D’ale şcoalei” au o tentă foarte personală.)

 15. VictorCh Says:

  INTERPOL:
  „Deci cel cu care faci sex,casatorita fiind,n-o sa mai fie tras la raspundere…”
  Chiar daca NU EL este sotul?

 16. Paul David Says:

  eh… pentru mine vorbitor nativ, nu mi se pare „ma scherziamo” că ar avea vreun sens sau mă rog poate în regiunea mea nu se vorbeşte aşa… 😀

 17. Iolanda Says:

  Într-o oarecare măsură fata ,mă refer la eleva de la Jean Monet,este de admirat.A avut curajul să denunţe nu doar un caz izolat ci o adevărată modă prin licee,relaţii nepotrivite profesor -elev. Bietul Vişan (omul) a avut ghinionul să fie pârât de juna rănită în amorul propriu ( gelozia ,bat-o vina).Ca profesor însă nu are ce căuta în ŞCOALĂ! Păcat că nu s-au luat măsuri de arest preventiv şi împotriva doamnelor profesoare implicate în scandaluri similare cu elevi.Nota la purtare scăzută pentru domnişoara de la Monet este doar o boare de vânt,trebuia exmatriculată,I agree!Aşa ar fi înţeles că o relaţie nepotrivită,dar CONSENSUALĂ implică o răspundere pe măsură,deoarece reclamarea violului este,vorba dnei Diacritica,o abureală.

 18. diacritica Says:

  pentru mine vorbitor nativ

  Foarte nativ, se vede.
  Auguri!

 19. Sorin Says:

  Binevenita punerea problemei sub acest aspect.

  Insa convingerea mea este ca – facute fiind de juristi, de “oameni ai legii” – toate legile din tara asta sunt concepute in mod intentionat INCOMPLETE si CU MARJE LARGI DE INTERPRETARE, tocmai pentru a nu “lua painea de la gura” confratilor lor care “isi fac treaba” in instanta.

  [Obs: din greseala, am postat acest comentariu, initial, la articolul anterior, „Fast forward”]

 20. Darius Tulbure Says:

  Staţi măi puţin, dar vârsta minimă de consimţământ nu este 15 ani în România? Nu fapta în sine îl condamnă, ci contextul în care s-a petrecut. Art. 218, aliniatul 2: http://www.seximus.ro/articole/act_sexual_cu_minor.php

  Deci dacă bărbatul nu i-ar fi fost profesor, fapta sa ar fi fost perfect legală.

  Mă derajează cumplit la presa românească faptul că mereu uită să contextualizeze. Ştirile ei sunt ca hamburgerii de la McDonald’s – calorii goale la plic.

 21. diacritica Says:

  Nu fapta în sine îl condamnă, ci contextul în care s-a petrecut. Art. 218, aliniatul 2:

  Art. 218.2 zice „folosindu-se de calitatea sa”. Presupun că i-a zis „io-s profu-tu, dacă nu ţi-o pun acuma de 3 ori în calitate de prof, te las repetentă la sport!”.

  Or’cum, nu despre responsabilitatea penală a lui Vişan e vorba în articolul de mai sus, ci despre ce ar trebui să conţină regulamentul şcolar în licee.

 22. INTERPOL Says:

  @Victor
  Da,chiar daca nu este sotul ei respectivul.
  @Darius
  Sub 14 ani capacitatea de exercitiu nu exista,intre 14 si 18 ani se numeste capacitate de exercitiu restransa iar dupa 18 ani capacitate exercitiu deplina.

 23. VictorCh Says:

  „Nu fapta în sine îl condamnă, ci contextul în care s-a petrecut.”

  – BINEINTELES ca „fapta in sine” nu este condamnabila, altfel majoritatea dintre noi fie nu s-ar fi nascut, fie ar fi luat cunostinta cu lumea privind dintr-o eprubeta.

  – La fel de BINEINTELES ca anume contextul este cel care culpabilizeaza: contextul este cel care ingaduie (ba chiar faciliteaza) apropierea lui de ea; in absenta respectivului context, eu – in calitate de tata de adolescenta – mi-as apara copila impotriva apropierii lui de ea, nicidecum sa i-o incredintez de bunavoie spre indrumare, educare si supraveghere.

 24. Acru Says:

  Cazul e ceva mai nuanţat. „Şcoala” ar trebui să pedepsească ambele părţi, dar, în România şi şcoala e…om. Adică are temeri, nevoie de finanţare şi o uriaşă presiune politică.

  Aşa că şcoala alege să-l demonizeze pe profesorul priapist, protejând fecioara tatii. În acest fel, predă o lecţie de dublă măsura.

 25. geomarz Says:

  Minora arata cam a parasuta. Pamapalaul, pampalau.
  Problema serioasa incepa cind parasuta il acuza pe proful de mate sau de romana (poate fi si de fizica su biologie) care i-a dat un trei binemeritat ca a violat-o iar acesta, recte proful cu pretentii aiuristice (elevii si ELEVELE sa invete…) o incaseaza …

 26. Diana Says:

  Stephen King?

 27. neagrigore Says:

  Cred că în motivare scria clar că s-a dovedit că nu a făcut uz de calitatea de profesor, parcă evz a publicat mai în detaliu motivarea.

  Dar pe mine mă nedumireşte altceva. Chiar nu este trecut în regulament că nu ai voie să întreţii relaţii sexuale cu elevii?

 28. diacritica Says:

  „România liberă” a publicat un interviu (parcă) cu un judecător.
  La partea de cod de conduită al profesorului, poate că regulamentul zice că proful n-are voie să aibă relaţii cu elevul, deşi e aproape redundant, când codul penal zice ce zice. Da’ (aproape) sigur regulamentul nu spune că nici elevul n-are voie să. Că atâta vreme cât la 15+ ani codul penal te consideră în stare să-ţi dai consimţământul pentru relaţii sexuale, va să zică că.

 29. andrei Says:

  Io zic sa fie interzise toate relatiile sexuale intre persoane ce interactioneaza profesional: profesor/elev, judecator/acuzata, preot/mireasa, gropar/decedata precum si clasica oier/miorita.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: