Cu p de la simţire

Fina s-a mutat de curând într-un bloc ale cărui reguli nescrise nu le-a învăţat încă – şi asta doar din cauză că tov administrator-secretar-de-partid-pe-scara&bloc nu ştie că ea nu ştie, altfel i-ar fi făcut instructaj şi ar fi pus-o să dea examen scris (stimată colocatară! dacă în termen de trei zile nu achitaţi, pardon, nu învăţaţi lista cu cei-în-drept-să-parcheze-în-faţa-blocului, asociaţia de proprietari vă va da în judecată şi va cere evacuarea! aşa ceva nu se poate!).

Drept care fina a primit următoarea înştiinţare, fix la faţa locului:

Copii, noi scriem:

a simţi, simţire, nesimţire
simt, simţi, simte, simţim, simţiţi, simt
simţit, nesimţit.

Clar? Se-aude şi-n Pitar Moş?

Reclame

Etichete: , , , , ,

8 răspunsuri to “Cu p de la simţire”

 1. Adriana Dinu Says:

  Aşa „este” unii mai „nesimpţiţi”, alţii „m-ai” analfabeţi!

 2. Andrei Says:

  Macar a scris „stii” cum trebuie. 😛

 3. VictorCh Says:

  1. Pacat ca nu ai postat si o poza a locului cu pricina, macar sa fi vazut si noi „semnele de circulatie” (!) pe care nu le „stia” fina.
  2. Regulile alea pe care le mentionezi – daca-s nescrise, n-ar trebui comunicate macar „pe cale orala”, ca sa stie omu’ CE sa respecte?
  3. N-am inteles CE importanta are eventuala posesie / proprietate a unui telefon… Ce, acolo este obiceiul ca fiecare proprietar / posesor de masina sa-si afiseze undeva pe masina propriul numar de telefon?
  4. „Nesimptitul” (care a scris acel text atat de revoltat) oare o fi platind la primarie taxa pt rezervarea respectivului loc de parcare (anume a ACELUIA, nu unuia oarecare din fata blocului)? In acest caz revolta sa ar fi indreptatita (chiar daca nu si modul de manifestare) – sub rezerva necesitatii de a aduce acest lucru si la cunostinta coparticipantilor la trafic (spre ex prin scriere cu vopsea pe pavaj a numarului de inmatriculare al masinii careia ii este rezervat locul), daca nu chiar a instalarii unei bariere mobile de interzicere a accesului (care INTR-ADEVAR sa rezerve locul).

 4. Alexandra Says:

  „Nesimptit” e individul asta care isi bate joc de limba romana 🙂 . Si tot nu pricep ce legatura are telefonul cu „nesimptirea” !

 5. neagrigore (@neagrigore) Says:

  Eu cred că administratorii şi tipul ăsta de rezident dă bloc comunist sunt un fel de proto-precursori ai postacilor din ziua de azi. Au cam aceeaşi doză de tupeu combinat cu ignoranţă.

  @Alexandra: Telefonul se lasă cînd blochezi pe cineva, să poată să te sune dacă vrea să iasă cu maşina.

  Ar mai fi de remarcat şi exprimarea forţată, nu ştii semne, în loc de semnele de circulaţie, dar ăsta-i un detaliu minor în faţa nesimţirii pe care o arată unii dintre noi. Absolut scandalos. Io nici nu ştiu cum doamna administrator mai rezistă, poate doar eroic, şi nu îşi face un seppuku.

 6. G.T. Says:

  Poate a vrut să fie ironic/ă… :)))))))

 7. fina Says:

  Telefonul se lasa in geam (numarul, zic) ca sa te sune sa te muti repede de acolo. Si sa te injure, eventual. Nu blocam pe nimeni. Si nici el nu ma putea bloca (se practica) pentru ca ar fi parcat pe mijlocul strazii. E o strada ingusta, se parcheaza pe dreapta si pe stanga, pe mijloc poate trece doar o masina, ca e sens unic.

  Semnul de circulatie era ca sunt rezervate cinci locuri de parcare, iara eu nu le-am numarat.

  La bloc inca exista un afis pe care scrie tovarasi locatari, faceti si dregeti, mda.

 8. VictorCh Says:

  Daca parcasesi pe vreunul dintre cele cinci locuri… mde, avea dreptate omul (repet: NU si in modul de exprimare – si nu ma refer doar la greseala de ortografie, ci si la „ton”) – cred ca ASA ai fi considerat si dumneata daca ai fi platit acea taxa „piperata” si ti-ai fi gasit locul ocupat de un neavenit.

  Cat despre cuvantul „tovaras” (si familia lui) – el(e) a(u) fost doar… demonetizat(e) de catre comunisti (prin utilizare nejustificata SI excesiva), nu si nascocit(e) de catre ei.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: