Locul şi loaca

Copii (şi domnu’ Vintilă Mihăilescu, mă scuzaţi), cum facem noi acordul lu’ al – a – ai – ale?

După gen şi număr, bravo, Bulă!
Da’ al cui gen&număr, Bulă?
Al substantivului pe care îl înlocuim!

Adică: pe locul palatului, locul fiind băieţel când e singur, deci al. Ca să-l înlocuim cu a ar fi trebuit să fie fetiţă – o loacă, de exemplu. Pe loaca fostei Monetării şi a Palatului Mavrogheni. Nu există, da’ poate o inventează marketingul de la Muzeul Ţăranului, că altfel le dă cu virgulă. Virgula aia de dinainte de „se pune”, care nu că-i greşită, da’ nici necesară nu-i.

Acu’ întrebare pentru Bulă de la MŢR: dacă pe locul … a Palatului Mavrogheni, de ce nu şi Muzeul Naţional a Ţăranului Român? Că doară e acelaşi lucru.

(Pentru Bulă-mură-n-gură: de fapt e cu al. Locul … al palatului, Muzeul … al Tăranului.)

Etichete: ,

9 răspunsuri to “Locul şi loaca”

 1. Ciprian Pardău Says:

  Cine sa stie romana romanului?

 2. Liviu Says:

  Da’ cu Vintila ce avusi? Ca nu cred ca-i textul lui. Iar director nu mai e de ceva vreme…

 3. diacritica Says:

  Nu?..
  Ghinion. 🙂

 4. MTR Says:

  Dragii nostri Diacritici,

  Site-ul in cauza nu este administrat de MTR, iar textele „incriminate” nu au fost scrise de niciun meterist, asa incat nu ne asumam chiulul de la limba romana al persoanelor care au compus textele de pe http://www.unmuzeualtraditiei.ro.

  Va multumim pentru vigilenta! Si noi suntem cu ochii pe voi!

  Mult succes!

 5. Virgil Ștefan Nițulescu Says:

  Dacă vreți, cu tot dinadinsul, o explicație, pot să vă spun că nici noi nu am văzut textul, înainte de a deveni public. Iar firma pe care am găzduit-o, pentru acest proiect, nu prea răspunde la atenționările noastre privind greșelile gramaticale. Oricum, mulțumim că ne-ați tras de mînecă!

 6. diacritica Says:

  LOL.
  Asta-i ca şi cum Coca-Cola ar veni să spuie că eventualele greşale din publicităţile lor nu-s din vina lor, ci a agenţiei de publicitate. Că nici un Coca-Colist n-a scris textele ălea, deci ei nu-şi asumă greşelile.

  Dom’ director, dom’ meţerist, e vorba de imaginea MŢR-ului afişată pe cele garduri, treaba domniilor voastre e s-o apăraţi, în caz că vă interesează imaginea cu pricina. Cineva şi-a dat ok-ul pentru textul de mai sus şi nu contează dacă-i meţerist au ba. Treaba MeŢeReului e să fie cu ochii pe ăia care tre’ să fie cu ochii pe ăia care scriu textele despre MeŢeRe.

  Oricum ai întoarce-o, responsabilitatea e a MŢR-ului, indiferent că la deal sau la vale. Au greşit afişul? Ghinion, puneţi-i să-l dea jos, să tipărească şi să afişeze altul. Pe banii lor.

 7. Cârcotaşu Says:

  Au greşit afişul? Ghinion, puneţi-i să-l dea jos, să tipărească şi să afişeze altul. Pe banii lor.

  Absolut corect!!!

 8. VictorCh Says:

  „…responsabilitatea e a MŢR-ului…”
  Nici macar nu acesta este subiectul: important este ca MŢR-ul suporta impactul negativ (asupra publicului avizat) al acelor greseli… (pe afis nu mai apare si textul „afis conceput de… si redactat de…”, ca sa aiba publicul si pe altcineva decat MŢR-ul de care sa râdă…)

 9. marinake Says:

  Nu va suna raspunsul MTR-ului ca cel al Corinei Dumitrescu. Ca le-au scris altii niste cioace pe documente personale si ei n-au verificat?

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: