Ce nu poţi să faci la un târg de joburi

Băi, nu poţi să vii la târgu’ de joburi (de joburile lu’ HP şi Microsoft, spre-un exemplu, plus Gicu SRL) cu cv-ul academic + non academic, ăla academic întins pe vreo 10 pagini (primele), iar cel neacademic pe vreo 2 (ultimele). Că rezultă că degeaba cele 2 doctorate plus competenţele în elementary formal logic, că rezultă că nu le ai – competenţele de logică elementară şi de bază, cum ar fi: mă duc la târg de joburi cu firme care nu se ocupă cu filosofia, cu ce cv mă duc ca să îmi găsesc de lucru? 

Cu cv-ul academic te duci la târgu’ de joburi academice. La târgu’ de joburi neacademice te duci cu cv-ul neacademic. Ăla pe 2 pagini. Făcut în aşa fel încât să-l priceapă şi junior recruiteru’ care o să primească teancu’ de sute de cv-uri să le trieze. Dacă-ncepi cu fenomenologia şi Aristotelian Society, îl sparii – n-are decât vreo 25 de ani, o licenţă Bologna (tip şcoală postliceală de 3 ani) în ceva-nu-se-ştie-ce şi un master în curs pe HR la ASE. Dacă nu cumva pe PR la SNSPA.

 

(Bonus: dacă ai 41 de ani nu coresponda de pe adresa lylyana@… Că rezultă că eşti varză.)

Reclame

4 răspunsuri to “Ce nu poţi să faci la un târg de joburi”

 1. Corson Says:

  Da’ daca ai 41 si te imbraci/porti ca la 28? Nu e logic elementar sa corespondezi de pe lylyana_84@… ?

 2. renata Says:

  @Corson
  E chiar indicat să te îmbraci/porţi şi la 41 ca la 28, dacă vrei job. Totul e ca la 28 să nu te fi îmbrăcat/purtat ca o piţi veritabilă.
  A fost prea blândă Diacritica, şi mă miră atâta blândeţe la domnia sa, că, de fapt, eşti varză la orice vârstă, dacă nu ţi s-a întors stomacul pe dos când ţi-ai ales lylyana, camy sau alte nenorociri d-astea cu igrec şi, eventual, tremă deasupra lui.

 3. Corson Says:

  @renata
  Posibil sa aveti dreptate, stimata doamna. pareti sa vorbiti in cunostiinta de cauza.

  Ca barbat, desi n-am avut ocazia si privilegiul sa „angajez”, am ramas cu impresia ca exista o categorie de aspirante la job care n-au nici o sansa sa-l obtina indiferent cum se imbraca. Eventual cum se dezbraca.

  Daca tot am ajuns la consensul ca, daca vrei job, e indicat sa te dezbraci si la 41 ca la 28, ba chiar mai repede si mai dezinhibata, va asigur ca vom cadea de acord si ca sint sexist si misogin.

 4. renata Says:

  @corson
  departe de-a avea umor, domnule, sunteţi doar niţeluş obraznic. Nu se punea problema dezbrăcatului, nici în postarea diacriticei, nici în comentariul meu. Da’ un pic de miştocăreală nu strică, nu? Se punea problema doar dacă nume gen „mymyshor”, în adresa pe care corespondezi când îţi cauţi job, dă sau nu dă bine la imaginea pretendentei. Dacă nu ştii deja, fără să-i fi văzut poza că e blondă ca noaptea.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: