Instantanee de la vot

Coadă, mamai şi tatai. Şi nepoţi.
Buletine de vot prinse cu sfoară de uşă. „Anulat”. Mamaie studiază oferta electorală. Altă mamaie întreabă: „da’ al USL-ului care e?”. Aaaaa… n-are buletin de vot separat. N-are. Tataie, burtă mare ţuguiată, cămaşă cadrilată, pălărie de vară, transpirat. Activist de partid. Comentează comentarii. Gălăgieşte. Ştie el cum e treaba. Intră înaintea mea. Îl regăsesc în secţia de votare, pierdut printre buletine şi urne. Care unde merge?! Îi explic. Nu pricepe. Îi arăt. Nu pricepe. Pierdut. Glas mic, nu mai gălăgieşte. L-ajut să descâlcească. Nu pricepe nici măcar cât să lege în capul lui un buletin de o urnă, dar legea consideră că are discernământ să voteze. Problema nu e că votul lui e egal cu al meu şi cu al lu’ Ciutacu şi cu al lu’ prezidentu’, problema e că votul lui face mai mult decât like-ul tău din Vamă, de pe aifon. Care face zero, chit că ai dat pe aifonu’ ăla de cinci ori pensia lu’ tataie activist. Aşa că mişcă-ţi curul şi mergi de votează, că altfel tataie ăla face viitorul pentru tine.

Etichete:

6 răspunsuri to “Instantanee de la vot”

 1. Ricky Says:

  Îmi amintişi de fazele cu „like pentru a salva viaţa acestui copil”. Penibil.

  PS: O să merg şi eu pe la 5-6…că acum mi-e o leneee

 2. bpatrat Says:

  numa sa lase aifonu’ la domu’ presedinte sau la valariu stan… ca-l filmeaza la tvr1 si baga braiking news ca e ciutacu risca sa primeasca o celula alaturi de blonda de la dezvoltare…

 3. gbaiigbaii Says:

  Un motiv foarte serios sa merg sa votez.

  Multumesc, Diacritica.

 4. geomarz Says:

 5. Acru Says:

  Tataie e ubicuu, e polimorf. Tataie e România reală. Nicio mobilizare neuronală spre urne nu-l poate învinge. Pentru că el reprezintă majoritatea.

 6. diacritica Says:

  Bine, nu că aifoanele din Vamă ar fi prea neuronale… Oricum votează cam ca tataie.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: