Altu’ care pleacă…

De data asta unu’ de română, pare-mi-se. Mai grav decât aia de franceză.

(Spre aducere aminte: cum păstrăm în sistem profii buni, demni de odoru’ nostru.)

Reclame

Etichete:

5 răspunsuri to “Altu’ care pleacă…”

 1. beausergent Says:

  dar sincer nu văd unde-i problema! nu asta se doreşte: eliminarea „cheltuielilor incriminante” (as seen on tv) – cele de personal -, din sistemul bugetar?! nu trebuie să ne bucurăm toţi, noi, societatea românească, de fiecare dată când un om capabil părăseşte sistemul bugetar, statutul de asistat care va să zică, asumându-şi-l plenar pe cel de cetăţean liber, eficient şi productiv în economia privată?! chiar că nu mai ştiu cu cine trebuie să ţin. nu mai trebuie să ne bucurăm de desfiinţarea spitalelor, a şcolilor, a posturilor de poliţie, a statului în ultimă instanţă?! sau poate trebuie găsită o dreaptă (măsură) în toate?

 2. Vicuslusorum Says:

  La naiba cu prosteala asta despre invatamant! Diacritica, nu te supara ca te ma bag si eu in discutie, dar tu, in perioada de profesorat, nu ai observat omniprezenta mamicutelor si mamicilor in mediul preuniversitar romanesc? Si daca da, ce-ti spune tie asta? Ca meseria de profesor la „aia mici” nu este stimabila social decat daca ocupa o parte din timpul unei sotii full-time. Invatamantul nu este feminist, ci misogin, cu atat mai mult cu cat barbatii profesori (nu la universitate, acolo e altceva!) sunt considerati cam „ciudatei”, infantili, sonati, poate gay etc. Profesoratul nu este o meserie de barbat (adica puternic, autonom, cu alea doua mici din pantaloni mai mari decat capul), ci de femei (principiu slab, adica gospodina desavarsita, intretinuta de un sot familist, mama a doua copii, curata, apretata, fidela, fierbinte, materna, una langa care barbatul neprofesor poate imbatrani fara sa-si faca griji). Banii sunt o expresie a puterii pe care doamnele invatatoare si profesoare nu au voie sa o detina: altfel, cine ar mai fi mamicuta?

  Sistemul de invatamant preuniversitar romanesc este subfinantat intentionat: barbatii de familie cu job la multinationala isi pot gasi lejer fiinta casnica a vietii lor.

 3. belgianca Says:

  pleaca si de prin alte tari: http://blog.lesoir.be/salledesprofs/2012/09/03/lettre-a-mes-eleves-pourquoi-jarrete-lenseignement/
  🙂

 4. Corson Says:

  Vicuslusorum, nici macar in Bucuresti nu toate profesoarele sint neveste de „multinationalisti”. Despre coclaurile patriei (cresc si la Bordusani liceeni) nu are rost sa te mai inoportunez.

  De asemenea, contrar experientei tale de viata, nici macar toti barbatii profesori deja casatoriti nu inseamna ca nu sint gay. Deci nu dispera, in eventualitatea ca te va lasa multinationalistu pentru unul mai tinar.

  Poate ai o teorie si despre misoginismul sistemului medical? Nu ma refer la zeii bisturiului, ci la medicele de familie.

 5. Vicuslusorum Says:

  Nu am zis ca toate sunt neveste de „multinationalist”, dar ca profilul barbatului cu bani si a femeii profesoara (si casnica dupa incasarile lunare) corespunde. Si nu am vorbit in termeni absoluti: sunt cupluri de profesori amarati in tara asta, sunt familii care traiesc din salariul unor profesorasi oarecare, dar du-te la scolile de renume (sau de cartier) din orasele tarii si spune-mi daca observatia mea nu este 80% corecta. Ca sunt scoli si prin coclauri nu ma indoiesc: o demonstreaza atat fosul fochist calificat profesor, cat si faptul ca penuria de profesori in provincie atinge de ani buni cote apoteotice. Asta in cazul in care paznicii si fochistii nu dau tarcoale catedrei…

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: