Gemate

– Da’ ştiţi că asta cu testele [de logică & stuff, de pe la interviurile de job] e de fapt o disciplină, îi zice gemate, spune Pătrăţica, absolventă de jurnalism, 27-30 de ani.
Pauză toată lumea (3 oameni). Nimeni n-auzise.
– Gemate?
– Da, gemate, e o disciplină, asta cu testele, reia Pătrăţica sigură pe ea.
– GMAT? întreb.
– Da, gemate.
– Gî-mî-a-tî?
– Da, ăla.
– Ăla, zic, e test americănesc, nu-i disciplină.
– Eeeee americănesc, nu e doar americănesc. A dat Pătrăţel [bărbată-su] test de 2 ore la NeaCaisă Românesc SA.
– Băi, zic, GMATu’ e un test, tre’ să-l dai ca să intri prin universităţi americane, că-ţi cer la admitere scoru’ GMAT. Nu-i disciplină.

Nu cred c-am convins-o.

Gemate deci.

Reclame

Etichete:

13 răspunsuri to “Gemate”

 1. neagrigore (@neagrigore) Says:

  Ş’a luat bărbat’su testu’?

 2. diacritica Says:

  Ăăăă… nu ştiu, pare-mi-se că nu.

 3. Corson Says:

  GMAT e pentru admiterea in scolile de biznis, only.

  N-am auzit de firme care sa dea test GMAT la angajare, desi traim in Romania. Cel mai probabil Patratel a dat test de admitere la vreun Program MBA romano-strainez. Restul e o problema de (lipsa de) comunicare.

 4. diacritica Says:

  Hehe, nu e Pătrăţel de MBA.
  Se folosesc părţi de GMAT / teste tip GMAT şi pentru selecţia în vederea angajării, în funcţie de profilul firmei şi de poziţie. Pătrăţel ceva de genu’ ăsta a dat, probabil doar partea cu mate, de-aia a ţinut el minte că se cheamă gemate.

 5. VictorCh Says:

  Corson (10/09/2012 la 5:31 pm):
  „N-am auzit de firme care sa dea test GMAT la angajare, desi traim in Romania.”
  1. Puteti va rog sa-mi explicitati sigla (originea abrevierilor care o constituie)?
  2. Eu nu stiu „cu ce se mananca” respectivul test, dar consider ca nu este ne-plauzibil ca (prin modul in care este conceput) acesta sa fie considerat de catre vreo firma corespunzator pt verificarea existentei / cantitatii / calitatii / etc unor caracteristici – innascute sau dobandite – (talent / cunostinte / indemanari / abilitati / etc) pe care firma le considera reprezentative pt capacitatea candidatului de a-i fi util in jobul solicitat.
  (Un aeroport nu se prea poate astepta sa gaseasca pe piata muncii candidati gata-formati in profesia de controlor de zbor, dar poate sa gaseasca (sau sa adapteze / sa conceapa) o „baterie” de teste care sa verifice la candidat acuitatea sa vizuala si campul sau de vizibilitate, capacitatea sa de concentrare distributiva si de neglijare a eventualelor perturbari exterioare, rezistenta sa la oboseala vizuala / intelectuala / psihica precum si la puseele de presiune psihica / intelectuala, capacitatea de inmagazinare a memoriei sale de scurta durata, rapiditatea acestei memorii in „scrierea” datele necesare si in „stergerea” acestora dupa ce isi pierd utilitatea / valabilitatea, si poate si alte caracteristici pe care firma le considera strict necesare pt dobandirea si buna desfasurare a practicarii respectivei indeletniciri.)

 6. diacritica Says:

  1. Puteti va rog sa-mi explicitati sigla (originea abrevierilor care o constituie)?

  Google, ce naiba!

 7. Corson Says:

  VictorCh, aveti dreptate.
  Orice organizatie/institutie/firma are dreptul sa-si stabileasca propria strategie de resurse umane, indiferent ce abereaza unii sau altii.

 8. dannback Says:

  🙂 o fi … gi meit! (si cu un beculete – de obicei galben- aprins deasupra-i, semn ca il/o lovi uzul ratiunii) – tot pe americaneste zis …

 9. io Says:

  Testul îl ia şi-un pisoi, rezultatul e important. Că poţi lua vreo 200, îmi pare, şi atunci trebe să faci la lădiţa cu nisip. 🙂 Din ce ştiu io, un „scor” de peste 600 e bunicel. Numa’ că trebe să ştii binişor şi angleza…

 10. epo Says:

  „barbata-su”? Ne prostim cu totii?

 11. VictorCh Says:

  epo, daca ai fi citit mai indelung / mai atent articolele de pe acest blog ai fi stiut ca nu rareori autoarea foloseste – in scop satiric – in scrierea articolelor sale transcrierea fonetica a vorbirii populare / argotice. (Pe la mahala CAM ASA se spune…)

 12. epo Says:

  Mersi, nepoate, ma speriasem. Am sa citesc mai indelung si mai atent.

 13. VictorCh Says:

  Scuze, intentionasem sa ofer o lamurire, nu „sa dau lectii”, nici „sa fac pe nebunul” (desi PT ASTA nu mi-ar trebui efort prea mare… 😀 )

  „Nepotul” se apropie vertiginos de pensionare… 😦

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: