Reporneşte virgula României!

Dom’ MRU, băgăm şi noi nişte virgule? Şi anume două, şi anume după România şi după nu uita. Se poate? Că matale aveţi şi usernamu’ şi parola de la ARD. Sau nu?

__________________________

La mulţi ani virgulă România. Sau despre virgulă vocativ virgulă

S-o mâncăm pe mamaia!

Deşteaptă-te, române!

Publicitate

8 gânduri despre „Reporneşte virgula României!

 1. Fraţicule, da’ FC ăla din mijloc pentru cine e. Pentru ţărănei sau pentru pedelei? Care-s club de futbol? 🙂

 2. diă dia, eu chiar nu ştiu unde ai găsit sloganul ăsta. din câte văd eu, sloganul oficial este „Reporneşte inima României”, e adevărat, tot fără nicio virgulă. Mai e acolo o chestie: „Noi avem oameni noi 75%” care mă cam bagă în ceaţă. suntem direct interesaţi de subiect intru-cât MRU e la mine in coledgiu şi deci e şi sub ştampila mea :).

 3. Am pescuit poza de pe FB. O pusese-n circulaţie fie dom’ MRU însuşi, fie postacul care-i gestionează contul de FB. Oricum, era şeruită de contul MRU.

 4. Multumesc. Am căutat şi am găsit. Am găsit şi :”Puterea e in mâna ta. Foloseşte-o cu scop.”!!! Eu nu ştiu de unde apar acolo sloganurile astea de colecţie. Pare a fi un virus…

 5. În ghidul micului politichian românesc de ieri și de azi se arată, printre altele, următoarele:
  – Virgula este ca o pauză pentru respiraţie. Dacă te oprești prea des ca să respiri adversarul îți va lua vorba din gură și vei pierde rândul la vorbit, șirul vorbelor, ideea și confruntarea (ca urmare și funcția de partid și chiar de stat).
  – În vremurile de demult totul se făcea la comandă, inclusiv respirația, de unde și vorba “Leagă calul unde zice stăpânul și pune virgula numai la vreme de nevoie”.
  – Acum însă RUMEINIA IȚ Ă FRI CANTRI în care fiecare om are propriul său ritm al respirației adică fiecare respiră cum vrea mușchii lui (intercostali) și pune virgulele cum vrea mușchiul lui (opozant al policelui-al degetului mare adică) nu al opoziției.
  – Politichienii vorbesc mult, așa că, în vremurile astea de criză, trebuie să mai reducă din cheltuielile alea inutile cu mărunțișuri (virgule, diacritice, ghilimele și alte drăcii).
  – Dacă până și timpul înseamnă bani, ce să mai spun de respirație (virgula carevasăzică). Nici nu ști cât ar putea să te coste o virgulă în plus! Mai bine lipsă!
  – Calculele economiştilor occidentali diferă de socotelile noastre. Acolo unde noi punem punct ei pun virgulă (și invers). Așa că nu puneți virgule pe oriunde că asta poate schimba total orice declarație (de avere sau nu) și poate pune punct carierei de politichian. Mai bine să se sesizeze diacritica decât ANI.
  – Puterea stă în număr (numărul cuvintelor și voturilor, nu al virgulelor). Puterea e deci în mâna ta. Foloseşte-o cu scop!!!
  ÎNVĂȚĂMÂNT: Dac-ar fi să iasă toți învățați, după cum socotiți voi pe aici, n-ar mai avea cine să ne tragă ciubotele (am citit asta într-o carte a ăluia de a făcut și metoda a` nouă de scriere și cetire). Și acum sunt mai mulți care poartă ciubote.
  CONCLUZIE: Fire-ar afurisit să fie internetu` că i-a adus pe catiheții ăștia tocmai acum, în vremea noastră! Când să-ți petreci și tu tinerețea ca politichian, apucă-te de cărturărie; parcă are omul zece vieți! Tot umblând din școală în școală, ia, așa de frunza frăsinelului, mâine, poimâine avem să ne trezim niște babalâci gubavi și oftigoși care nu s-au ales cu nimic și nu au fost aleși de nimeni. Ptiu, ptiu, să nu fie!

Comentariile nu închise.