Copiii deltei

Inspectoratul Şcolar Tulcea caută un prof de mate şi un prof de română dispuşi să locuiască în deltă, la Periprava, cel puţin până la încheierea anului şcolar. (Observator)

Ia, hai, din mulţimea de apărători ai cailor de la Letea, care sari să-i aperi şi pe copiii de la Periprava? Care te duci să aperi cu peptu’ gol (sau nu) examenul de capacitate al copiilor de la Periprava? Că-i la doi paşi de Letea, ba chiar se ajunge mult mai uşor: doar câteva ore cu pasagerul pe braţul Chilia, de la Tulcea, cu oprire fix la Periprava.

Sau care le donezi microbuz ca să se ducă la şcoală?

Eh? Sau meandrele concretului nerezolvabil pe FB îs prea sinuoase ca să…?

Anunțuri

Etichete:

12 răspunsuri to “Copiii deltei”

 1. Picaciu Says:

  Da’ tu de ce nu vii sa locuiesti si sa ii ajuti pe acei copii, macar 6 luni, iarna? Sa stai la caldurica, intr-un birou in Bucuresti, si sa arunci cu noroi in altii ca nu fac si nu dreg e foarte usor… nu?

 2. VictorCh Says:

  Pai… nu se prea „potriveste” una cu alta: caii de la Letea pot fi „aparati” stand comod acasa in fotoliu (sau – daca vremea e frumoasa – iesind „la plimbare” in fata guvernului / Parlamentului / televiziunilor / wherever) si „facand gura mare”, pe cand (dupa stiinta mea) tele-predarea / verificarea cunostintelor (de la domiciliul cadrului didactic) inca nu-i in functiune la noi. (Da’ CE-ai vrea, sa-si „ingroape” careva – „INTELECTUAL”! – viata acolo „in fundul lumii”, unde nu-i nici un mall (si inca pentru luni de zile fara intrerupere)? Cred ca nici macar curent electric n-au continuu „aia”, ce sa mai vorbim de telefonie, internet si/sau televiziune prin cablu…)
  (Si-apoi, copiii de la Periprava TOT mai au pe cate cineva care sa le ia apararea – macar familia – pe cand caii erau la mila oricui voia sa le faca orice…)

  Cu microbuzu’ poate-poate-ar mai putea iesi ceva (daca are vreun „mahăr” vreunul mai „obosit” pe la vreuna din firmele sale, cu care „sa-si faca nume bun” – si totodata sa se SI scada de la impozite)… (Da’ AU copii aia unde sa se duca la scoala cu microbuzul, nu le-ar fi necesara o salupa? Intrebam si eu – nu cunosc situatia concreta de la fata locului…)

 3. VictorCh Says:

  Mi-a intrat comentariul la spam?

 4. diacritica Says:

  Pen’ că eu nu-s profă, Picaciu de Ţăndărei.

 5. VictorCh Says:

  „Pen’ că eu nu-s profă…”
  Scuze, diacritico, dar – dupa cate stiu eu in urma lecturarii unor precedente articole de pe blog – nu-i chiar asa: ESTI „profa” (din cate stiu eu – nu de mate sau de romana, ci de franceza) deci ESTI calificata sa predai SI limba romana (dupa cum cu recunostinta constatam aici pe blog), da’ (doar) nu mai practici profesoratul.

 6. diacritica Says:

  Nu-s „calificată” să predau decât franceză şi italiană. Căcaturile ortografice de p-aci îs una, manualele de română de V-VIII şi examenul de capacitate îs alta.
  Copiii ăia au nevoie de profesori adevăraţi, nu de suplinitori recalificaţi.
  Problema s-a rezolvat, oricum – s-a reparat microbuzul care-i duce la şcoala din C.A. Rosetti; unde se fac ore la simultan, capacitatea o să meargă sigur strună.

  Dar nu asta era ideea, nu ca să caut profi scrisesem aici.

 7. VictorCh Says:

  Nu esti ATESTATA sa predai decat, calificata ESTI sa predai si romana (MACAR dupa manuale).

  (Ce bine-ar fi daca n-am mai avea suplinitori mai putin calificati decat dumneata – INDIFERENT de materiile in cadrul carora ei/ele sunt cadre didactice… PE DUMNEATA as avea incredere „sa te pun” sa predai si… (nu gasesc ceva mai neobisnuit, dar nu din domeniul „real”) geografie? Istorie? Stiintele naturii? Sunt CONVINS ca te-ai documenta suficient incat (chiar daca NU ASTA iti este specialitatea) sa castigi respectul elevilor – si presupun ca ti-ai dat si dumneata seama ca ACESTA este cel mai greu (si semnificativ) de castigat / pastrat…)

 8. diacritica Says:

  Frăţicule, Victore, las-o moartă-n popuşoi, că te-ncurcaşi în calificări şi atestate.

 9. - Says:

  @diacritica: profesori ‘adevăraţi’ şi @VictorCh, cu: „domeniul” (fie real, ‘ireal’, ‘nereal’, fie chiar şi ‘SF’, hai, treacă… )
  – dacă n-aş vorbi serios, mai c-aş zice pre limba cititorilor de/(în) bloguri: ‘aceste cuvinte ne doare’. Dar nu zic asta/aşa pentru că vorbesc serios. Şi, vorbind eu serios, asta nu vă viza, în niciun fel, doar am folosit replicile voastre să scriu ce era de scris, să priceapă cine-are de priceput, atât.

 10. VictorCh Says:

  Am inteles, sa traiti!
  (Da’ termenul popular este „pOpuşoi”, nu „pĂpuşoi”? Sau sunt variante concomitente?)

 11. diacritica Says:

  Se mai pronuţă şi cu o.

 12. Mihaela Biolan (@MihaelaBiolan) Says:

  Eu m-as duce, da’ nu-s nici calificata nici atestata. Competenta, poate – but who cares??? (Not MEN, really….)

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: