Mai nou

Scriu rar spre foarte, da’ şi când scriu … porneşte răzbelu’ ca-n vremurile bune.

Cine eşti tu, mă, să te iei de Puric şi de McDonald’s? Ă?

Etichete:

10 răspunsuri to “Mai nou”

 1. - Says:

  :))
  Asta-i (încă) una: tu eşti !
  :))
  … război de vreme bună, nu alta! (că de ploaie ne-am săturat, right?).

 2. nicolaeionut Says:

  @diacritica, ai susținerea multora dintre noi. Dă-i în . . . colo, firește, pe haters. 😀

 3. diacritica Says:

  Hehe, n-ai mata ani de viaţă câtă experienţă am eu cu haterii.

 4. Nicoleta Says:

  pai daca Puric e ”public” nu inseamna ca e si cel mai bun. zic…

 5. Marco Polo Says:

  După atâta „răzbel” de nu se mai vedea om cu om darămite să se mai şi înţeleagă unii cu alţii, şi după ce v-aţi luptat (cu o bunăvoinţă de fier de m-am enervat eu) cu morile de vânt cele clasice, nu cele eoliene de azi din Dobrogea :), puteaţi să mai şi cădeţi de pe cal.Atunci ar fi sărit mulţi de-alde „Aprodul Purice” să vă urce la loc în şa..Deh…uneori şi…”puricele la nevoie se cunoaşte”.
  Mă gândeam că dilema existenţială referitoare la 3,3 LEI nu se mai putea rezolva, în ultimă instanţă, decât prin a da cu…banul.Ce cădea, aia era ! Dar analizând, corect e 3,30 lei ! Banu-i ochiul dracului.Iar Aghiuţă şi-a fluturat niţel coada şi pe aici ! Ptiu, drace ! 🙂

 6. Cristian Says:

  Daca mi se permite o presupunere, as zice ca valul de ‘esperti’ a inceput sa comenteze pentru ca a simtit mirosul ‘de sange’. E un subiect unde multi cred ca gresesti pentru ca nu pot trece peste vaga logica matematica pe care ei cred c-o stapanesc. Deci dau cu piatra cu curaj pentru ca sunt siguri ca au gasit o gaura-n armura-ti impenetrabila de pana acum. Instinct de turma semidocta?

 7. nicolaeionut Says:

  @diacritica, de bună seamă ai o răbdare rar întâlnită. 😀
  Vreu să-ți mărturisesc că mă reapucai de citit Gramatica Academiei vol I, respectiv II. Am scos din pod și DOOM 2 (știu, merit tras de urechi; îmi este târșă că îl lăsai uitat). Permite-mi, te rog, să-ți adresez eventualele nelămuriri, after reading, bien sure, în timpul documentării (sau după) și, sper să elaborez niște întrebări pe placul domniei tale (cum ai descris mata în: https://diacritica.wordpress.com/index-ortografic/loc-de-ntrebat-v/)

  Mă bucur că exiști. . . google (just kidding)! 😀

  P.S.: Bănuiesc că urmărești și blog-ul doamnei Mariana Badea (profa` de română). Dacă nu, îți recomand cu căldură.

 8. Béranger Says:

  Ce nu pricep eu, tanti diacritico, e de ce de-abia acum te supărași pe „3,3 lei” (care măcar ar avea scuza unei simetrii — 3,30 nu e „simetric”), când în țara asta de ani și ani de zile prețurile sunt scrise „10,9 lei”, „2,5 lei” ș.a.m.d. Deși postrevoluționară, tâmpenia e veche, mă mir că a generat un răsboiu nou.

 9. Grominu Says:

  Când te iei de bunurile naționale și supranaționale cele mai importante, care dau hrana spirituală și materială, e normal ca puric(f)anii să sară până la cer cu tot cu potcoave, mcChickenii să se găineze (pardon, căineze) de zor iar hotd(or)ogii să blehăie supărați. Să nu uităm că datorită lor suntem plinuți și plini de noi, fără ei rămâneam niște sfrijiți leșinați plini de nevoi.

 10. v Says:

  (eh… doamna Mariana Badea pare să aibă prea multe certitudini – inclusiv cînd n-ar trebui să le aibă. De pildă, atunci cînd greșește. Dacă mi-am exprimat nedumerirea și am îndrumat-o către sursă (Gramatica Academiei), a șters liniștită comentariul și și-a văzut de greșeli. Mai nasol că-i plin de copii pe-acolo.)

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: