Transmaraton

Fratele nostru Sam aleargă pe Transfăgărăşan în septembrie. Maraton. (Da’ ce-ţi trebuie, mamă, Transfăgărăşan? Pe un loc plat, un stadion, nu puteai? Că doar am văzut la Sfânta Ana cum vă iese sufletul…)
Aleargă pentru Hospice (îngrijire paliativă pentru bolnavi incurabili în stadii terminale). Şi-a propus să strângă 5.001 lei, a strâns 3.361 şi e pe locul II la strângători de bani, zişi şi fundraiseri. Pe primul loc e Andrei Gligor, care a alergat 3.600 km pentru Inima copiilor. Acuma: Andrei Gligor oricum aleargă mai repede decât frate-meu (şi mai mult, că e înscris la dublu maraton), aşa că lu’ frate-meu nu-i rămâne decât să fie cel mai strângător de fonduri.

Puteţi să donaţi pentru Hospice pe pagina lu’ Sam. Mai are de strâns 1.640 de lei, o nimica toată. Nu trebuie decât vreo 33 de oameni care să doneze câte 50 de lei.

Reclame

Etichete:

5 răspunsuri to “Transmaraton”

 1. VictorCh Says:

  „…îngrijire paliativă pentru…”
  Ptiu! Minunea Domnului!
  TOATA VIATA am stiut de „paleativ”, ma miram ce-ti venise de scrisesesi sub aceasta forma – ca sa am surpriza ca (verificand in DEXonline din rutina – ca deja-‘s „mancat” cu „stiutul bine” asta al meu) sa descopar ca TAMAN „PALIATIV” este forma corecta…

  Cat despre fratior – alergare spornica si rodnica!

 2. diacritica Says:

  E paliativ, de la palliatif, de la pallier = atténuer, supprimer certains aspects d’un mal sans agir en profondeur, sans guérir.

 3. Fleur Says:

  Să ne trăiești și să alergi sănătos, dragă Sam! Și să ți se întoarcă înzecit tot binele pe care-l faci…

 4. grasutu enigmatic Says:

  Off topic adica p-alaturi de subiect 😀 Mai nou scriem “comfort” in loc de “confort” si uite asa se mai duse …de suflet un cuvant. Astept cu interes introducerea lui “empty” pe care sa-l ferentarizam cu “emty” ca pe prezumptie sau ca pe simptom sau ca pe altele. Vom scrie cum vorbim, de genul: ce fajma? pa une esti jmekere? 😀 Si asa pe bloguri ardelenii vorbesc cu is in loc de sunt.

 5. VictorCh Says:

  „…scriem “comfort” in loc de “confort”…”
  Probabil ca o fi destul de multa lume care isi mai aminteste (vag) faptul ca exista acele consoane inainte de care in mod ovbligatoriu se foloseste litera „m” si NU litera „n”, dar or fi uitat ca acestea sunt numai „b” si „p” si (pt siguranta) procedeaza (in mod neavenit) in acelasi fel si in ACEST caz, desi regula NU se aplica si inaintea consoanei „f”.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: